perjantai 11. heinäkuuta 2014

11 v pojan synttärilahjoja


Esikoinen täytti pari viikkoa sitten 11 v. Muistan itse joskus googlanneeni esim. mitä 10 vuotiaat pojat lukevat / pelaavat, siksi ajattelin postata esikoisen lahjoista. Meidän esikko tykkää lukea, pelata lautapelejä ja älypelejä, hän ratkoo rubikin kuutioita ja erilaisia pulmatehtäviä. Hän rakastaa akkareita. Hän ei harrasta urheilua eikä siksi esim. liikuntavälineet tai jaliskortit ole hänelle ajankohtaisia asioita. Esikoinen on harrastanut ohjelmointikerhoa ja syksyllä hän aloittaa tutkijakerhon.

Sain vinkin ystävältäni "Neropatin päiväkirjat" - sarjasta ja siitä sarjasta ostin esikoiselle neljä ekaa kirjaa. Nämä on haalittu vuoden aikana osittain kirppareilta, osittain alennusmyynneistä. Sarjan viides kirja on tulossa vielä esikoisen kummilta synttärilahjaksi kunhan pääsemme Mikkeliin asti lomareissulle. Esikoinen lukaisi nämä neljä kirjaa saman päivän aikana ja nyt on tainnut ehtiä lukee kirjat jo toiseenkin kertaan läpi. Hän on tykännyt kirjoista.


Esikoinen tykkää lautapeleistä, mitä monimutkaisemmat säännöt ja mitä pidempi peli, sen parempi. Onnekseni tämä Cluedo on myös aikuiselle ihan mukavaa pelattavaa. Se on salapoliisipeli, jossa ratkotaan murhaa, murhahuonetta ja tekovälinettä. Olen tykännyt pelata, kuten myös esikoinen. Säännöt ovat selkeät eikä peli kestä tuntitolkulla.

Lisäksi esikko sai Djecon Crazix metallisia pulmapelejä. Näissä pitää metalliset osat irroittaa toisistaan. Olen itse tykännyt Djecon peleistä ja leluista tosi paljon, niitä on meillä muutama.  Ja lahjaksi tuli vielä yksi tripla-akkari. Se oli mieleinen kuten aina kaikki akkarit ja taskarit ovat.

Kaikki lahjat ovat olleet tykättyjä ja hänelle sopivia.

ps. myöhemmin lisätty. Tässä postauksessa on lisää 11 v synttärilahjoja

12 kommenttia:

  1. Kivoja lahjoja! Kunhan tuo tutkijakerho alkaa, kerrotko siitä lisää? Meillä kuopus ei ole kovinkaan liikunnallinen, vaan (isänsä tavoin) enemmän tutkijatyyppiä ja kiinnostuin jo vähän - tosin muutaman vuoden ennakkoon, kuopus on vasta aloittelemassa koulua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, voisin syksyllä tehdä pienen postauksen lasten harrastuksista. Voisin laittaa nyt jo luonnoksiin jonkinlaisen alun, niin muistan sitten kirjoittaa.

      Meillä esikolla on kyllä kykyjä myös liikuntaan ja hän on käynyt esim. parkourissa ja tanssinut break dancea, mutta kyllä kaikki fysiikka, kemia, matikka ja tietokoneet ohittavat nuo kiinnostuksenkohteissa. Meilläkin kiinnostus näihin kumpuaa isänsä puolelta.

      Poista
  2. Kiitos kirjavinkeistä. Meillä esikoinen ei ole oikein innostunut mistään lukemisesta. Ei edes Aku ankoista. Ainut mikä häntä kiinnostaa on tähdet ja avaruus lehti, joka hänelle tulee. Pitääkin käydä kirjastossa tutustumassa jos siellä olisi noita neropatin päiväkirjoja ja vaikka lainata muutama. Olen sanonut, että ostan vaikka minkä kirjan jos vain innostuisi lukemaan, mutta eipä tuo ole innostunut. Lukutaitoa kun pitäisi ylläpitää ja kehittää näin kesälomallakin..

    Tuota Gluedo peliä (tai jotain samantapaista) on tullut myös lapsuudessa pelattua, sehän on mielenkiintoinen! En muista ihan tarkalleen pelin kulkua, mutta osaatko sanoa onko se liian vaativa 9-vuotiaalle? Kauanko yksi kierros noin suunnilleen kestää? Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä Neropatin päiväkirjat ovat sarjakuvaromaaneja eli vähän eri tyyppistä luettavaa. Meillä esikoinen on tykännyt myös esim. Kahjo kouluni sarjasta ja Kapteeni Kalsareista. Nuo ovat aika kökköä ääneen luettavaa, mutta monen pikkukoululaisen suosikkeja. Meillä esikoinen tykkää lukea myös kaiken maailman tietokirjoja. Ja meille tulee myös Tähdet ja avaruus - lehti.

      Cluedo pelissä taisi olla ikäsuositus 8 vuodesta eteenpäin eli sopii hyvin 9-vuotiaalle. Ja uskon sen sopivat kyllä pienemmällekin kuin 8-vuotiaalle, säännöt eivät ole kovin monimutkaiset, mutta siinä pitää vähän hoksottimien ja päättelykyvyn toimia eikä apua pysty kysymään muilta (ettei paljastu tietoa toisille).

      Poista
  3. Hyviä vinkkejä! Nämä menivät korvan taakse, joitakuita kohderyhmään kuuluvia kun kuuluu lähipiiriin. Me tykätään kovasti ostaa "opettavaisia" lahjoja. Ollaan ostettu usein Oppi&ilo -sarjan lahjoja (http://www.oppijailo.fi/), ovat tarkoitettu 0-12 -vuotiaille ja yleensä ollaan aina löydetty lahjansaajalle sopiva lahja. Kysellään kyllä yleensä aina lahjatoiveita, sillä tietty halutaan ostaa jotain, jota tarvitaan ja mitä tulee varmasti käytettyä/leikittyä.
    PS. Tutkijakerho kuulostaa mielenkiintoiselta!

    Nunu / http://ainalahellani.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään "opettavaisista" lahjoista, esim. laadukkaat pelit ja juuri tuo Oppi ja Ilo- sarja, jota meillä onkin aika paljon. Nyt sarjaan on tainnut tulla uutuuksia, joihin en ole vielä ehtinyt tutustua.

      Kiva kun tulit blogiini lukijaksi!

      Poista
  4. Hei Heli!
    Olen sun blogia alusta asti seurannut. Sun blogi on kiva ja niin sun näköinen, aito ja rehellinen. Kiva,että voimat työputken jälkeen ovat palautuneet ja syksynkin kuviot jo selviämässä.
    Olipas muuten eräässä paikassa eräs nurkka oudon tyhjä ja hengetön ;)
    Mukavaa kesän jatkoa!
    t.Omppu
    ps.meidänkin kuopus aikoinaan tykkäs noista Neropateista( luki ne eng kielisinä kun silloin ei asuttu Suomessa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sanoistasi! Minulla löi hetken tyhjää, että kuka Omppu, mutta sitten aivosolut raksahtivat yhteen ja tunnistin sinut. Nurkka ei enää elokuussa ole tyhjä, tulee ihan uutta virtaa sinne työhön ja minulle myös uusia kuvioita.

      Mukavaa kesää sinullekin!

      Poista
  5. Kivoja lahjoja! Cluedo on ihan superpeli, harmi vain ettei mulla ole siihen vielä pelikavereita. Ehkä jokusen vuoden päästä sitten! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cluedo on tosi kiva peli. Itse en pidä peleistä, joissa on monimutkaiset säännöt ja jotka kestävät pitkään. Cluedo on simppeli ja aika nopea peli. Jokusen vuoden päästä teilläkin päästään sitä pelaamaan.

      Poista
  6. Ihan huippua, että pojatkin lukee! Opettajana ja opona olen nähnyt miten hirveä vaikutus oikeastaan ihan kaikkeen on, jos lapsi ei lue oikein mitään. Toivottavasti muutkin pikkumiesten lahjojen hankkijat ottavat tästä vinkkiä :)

    Minttu, Kivempi blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosi iloinen, kun esikoinen lukee paljon. Kuopus ei sitten olekaan innostunut lukemisesta ja sen takia meillä luetaan edelleenkin iltasatu joka ilta. Onneksi on paljon kivoja kirjasarjoja, myös pojille sopivia, jotka innostavat lukemaan (tai kuuntelemaan tarinoita).

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!