lauantai 19. heinäkuuta 2014

Muutama päivä Mikkelissä


Vietimme muutaman päivän Mikkelissä, minun kotiseudullani. Tosin nyt olen asunut jo pääkaupunkiseudulla enemmän kuin puolet elämästäni. Silti Mikkeli on minun sydämessäni aina. Tuo minulle vähän pieni kaupunki, jossa "ei ole mitään". Siltä se teininä tuntui. Edelleenkään en tiedä, mitä turistit Mikkelissä tekevät, moni sanoo Mikkelin olevan "kiva kesäkaupunki". Mietin, missä turistit Mikkelissä käyvät? Ehkä torilla, Naisvuorella, Kenkäverossa, lapsiperheet Visulahdessa. (jos olet ollut turistina Mikkelissä, kerro ihmeessä missä olet käynyt). Nyt tänä viikonloppuna Mikkeli on täynnä eloa ja kuhinaa, siellä on St Michel - ravit. Me tulimme ihmismassoja pakoon takaisin kotiin. Mikkeli on kyllä kohottanut päätään, keskustaan on tullut kaksi kauppakeskusta, joiden myötä Mikkelin palvelutarjonta on lisääntynyt paljon. Mikkeliin suunnitellaan Heurekan toista pistettä ja Asuntomessut ovat Mikkelissä vuonna 2017. Mikkelistä selkeästi puuttuu talvikohde lapsiperheille ja siihen tuo Heureka olisi oiva vetonaula.


Mikkelin reissu oli aika perussettiä. Uimarantaa, leikkipuistoja. Minä kiertelin kirppareita läpi ja luin. Torstaina kävimme äitini mökillä Juvalla. Ja taas tuli mieleeni se, miksen ole erityisesti mökki-ihminen. Voi sitä paarmojen, itikoiden ja muurahaisten määrää. Eilen kävimme tivolissa, joka oli parkkeerannut Kirkkopuistoon. Tivoli Seiterän ranneke oli aika hintava (30 euroa / ranneke), mutta kun pojat ovat yli 120 senttisiä molemmat ja uskaltavat mennä laitteisiin yksin / kaksin eikä aikuiset tarvitse enää omia rannekkeita / lippuja, niin ehkä hinta tuli saatua takaisin. Kävimme tivolissa päivällä ja illasta vielä uudelleen ja pojat kävivät Vekkulankin varmaan 10 kertaa läpi, joten ehkä se oli sen arvoista.


Esikoinen sai vielä muutaman synttärilahjan Mikkelistä, kummi oli ostanut Neropatin päiväkirjat sarjaan seuraavan kirjan ja äitini antoi rahaa, jolla kävimme ostamassa kovakantisen akkarin ja 3D-palapelin. Noista 3D-palapeleistä esikoinen tykkää tosi paljon. Mutta olipa sellainen haastava löytää Mikkelistä. Onneksi lopulta löytyi, pienestä kirjakaupasta (K.Räihä nimisestä). Sitä ennen olimme kiertäneet läpi kaikki anttilatprismatscitymarketitbrlelut.

Kotipäivät reissujen jälkeen ovat aina puuhaa täynnä. Nyt ei onneksi ole niin paljon tekemistä kuin Turun reissun jälkeen. Nyt on mansikat pakastettu, matot pesty, terassin laudoitus maalattu uudelleen ja marjapensaiden alukset kitketty. Nyt voi ehkä keskittyä oleiluunkin. Kunhan kukat on kasteltu ja nypitty, laukut tyhjennetty, pyykit pesty. Kunhan kirjastoon on palautettu erääntyvät kirjat ja haettu varaukset ja luettu postit. Päästy taas kiinni myös nettimaailmaan.


ps. Mikkelissä luin Jenniemilian kirjan "Rakastan, siis olen". Kirjan alla oleva vanha peitto on kirpparilöytö Mikkelin Fida-kirpparilta. Kirjasta on tulossa oma postaus lähipäivinä.

8 kommenttia:

 1. Viime kesänä Veturin tarjouksella hurautettiin kuopuksen kanssa Mikkeliin. Kävimme Päämaja- ja ilmatorjuntamuseossa. Hyvää jatkumoa sille, kun kotipaikkakunnaltani löytyy kiviestesteitä panssarivaunuille ja metsään rakennettu ja kunnostettu korsu. Torilla ollaan hengailtu. Ei kai siihen oikein muuta tarvita että viihtyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä en ole käynyt Päämajamuseossa ollenkaan poikien kanssa. Toki itse tuolla olen kouluaikaan käynyt. Ehkä pitääkin seuraavalla Mikkelin reissulla ottaa se ohjelmaan. Monesti sitä sokeutuu oman (ex)kotikaupunkinsa museoille (ja ajattelee ettei siellä mitään kuitenkaan ole), kun on ne omat kouluaikaiset muistot taustalla (joista ajoista museot ovat ihan varmasti menneet paljon eteenpäin).

   Se on kyllä totta ettei siihen paljon tarvita että viihtyy. Jätskin syöminen torilla voi olla se juttu, joka jälkikäteen jäi parhaimpana muistona reissusta mieleen.

   Poista
 2. Mikkeli on ihana! Vanhemmillani on mökki Ristiinassa ja olemme viettäneet siellä kesät aina vuodesta -82 lähtien joten olen tosiaankin ehtinyt olla monta kertaa turistina Mikkelissä. Kenkävero ja se näkotorni siellä keskustassa tulevat ainakin mieleen. Ja tori, tosiaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, hauskaa että Mikkeli on ihana jonkun mielestä. Kenkävero on kiva kuten Naisvuoren näkötornikin. Ja tori on kesällä täynnä elämää. Talvella sitten aika tyhjä.

   Moni käy kesäisin Mikkelissä, tunnen hurjan paljon ihmisiä, joilla on mökki Ristiina-Juva-Hirvensalmi-Mäntyharju-Rantasalmi-suunnalla.

   Poista
 3. Satuit tosi hyvään hetkeen ajoittamaan tämän keskustelun, ollaan nimittäin piakkoin menossa Mikkeliin ihan ensimmäistä kertaa, kuulostaa hyviltä ideoilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikkeli on aika kompakti kokonaisuus ja se on kivaa, kun kaksi kauppakeskusta on keskustassa ihan vierekkäin. Eli kaikki oleelliset ostospaikat ovat ihan lähekkäin. Mikkelissä on myös muutama kiva pikkuliike ja kirppari.

   Toivottavasti Mikkelin reissunne on onnistunut!

   Poista
 4. Tuo Heurekahan olisi aivan mahtava, kun tosiaan asumme noin reilun tunnin ajomatkan päässä. Me nyt sitten kävimme siellä visulahdessa, ihan jees päivän retkikohteeksi, mutten ehkä toiselta puolen suomea sinne lähtisi...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä saadaanko se Heureka Mikkeliin. Toivon, että suunnitelmista tulisi totta, olisi meillekin kivaa puuhaa mummilareissuille, Heureka kun on ihan poikien lempikohde. Visulahti on ihan ok, jos lähiseudulla on, mutta tosiaan en kyllä sinne esim. täältä pääkaupunkiseudulta ihan varta vasten lähtisi. Mutta jos muuten Mikkelissä päin pyörii tai siitä ohi menee, niin samaan syssyyn sitten voi käydä sielläkin. Me ei tänä kesänä käyty Visulahdessa, koska viime kesänä käytiin siellä. Tänä vuonna oli vuorossa tivoli.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!