keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Ilona Pietiläinen: KokoNainen - 16 naisen tarinat


Ilona Pietiläisen kirja KokoNainen kertoo 16 naisen tarinat. Ne ovat tarinoita siitä, kuinka näistä naisista tuli kokonaisia. Näiden naisten tarina ei ole aina ollut ruusuinen. Matkan varrella on ollut konkursseja, väkivaltaa, narsismia, alkoholismin varjossa elämistä. Silti nämä naiset ovat selvinneet ja ovat nyt kokonaisia.

”Tänä päivänä kerron tarinaa hiukan etäällä itsestäni, mutta silti vielä toisinaan silmät kostuvat noista ajoista. Niin kävi nytkin, ja siksi tiedän, että nyt arvostan elämää toisella tavalla. Silloin ei ollut ruusuista, mutta siitä selvittiin.” 
– Sanna, 37

Kirja on jaettu muutamaan alalukuun: Kun läheinen satuttaa, Kun oma terveys pettää, Kun miehellä onkin toinen,  Äitiyden ihmemaassa, Asenne voimavarana ja Kun työ määrää tahdin.


Osa kirjan naisista on päässyt viettämään kirjaa tehtäessä prinsessapäivää. Vaatesuunnittelija ja stylisti ovat loihtineet naisille kauniita vaatteita, kampauksia ja meikkejä. Lisäksi kirjassa on asiantuntijoiden vinkkejä pukeutumiseen, meikkeihin ja kampauksiin. Näistä voi hyötyä jokainen lukija. Prinsessapäivän valokuvat ovat upeita. Itselleni tuli mieleeni voimauttava valokuvaus katsoessani kuvia näistä kauniista naisista.

Itse luin kirjan tarinat ahmien läpi. Uskomattomia naisia, uskomattomia tarinoita. Kuinka ihminen voi selvitä niin monenlaisista asioista. Monelle konkurssi, syöpä tai muu elämää ravisuttanut tekijä on ollut askel kohti parempaa elämää. Se on ollut askel kohti uutta ammattia, oman hyvinvoinnin tärkeänä pitämistä, haaveiden toteutumista.

Naiset antavat kirjassa vinkkejä kohti ehyempää minuutta. Tässä koottuna muutama:

* Opettele kuuntelemaan sisimpääsi, olemaan toimimatta itseäsi vastaan
* Älä elä mennessä, älä myöskään tulevassa. Meillä on vain tämä hetki, opettele elämään siinä.
* Kukaan ei ole täydellinen, ei sinunkaan tarvitse; älä ole liian ankara itsellesi
* Kätke huumori arkeesi

Kirjassa on kirjoittajan Ilona Pietiläisen oma tarina. Kuten myös hänen äitinsä tarina. Kirjassa on myös kauniita runoja. Tässä yksi Ilonan kirjoittama runo:

Olen mennyt rikki, olen romahtanut pirstaleiksi.
Minut on lakaistu maton alle, unohdettu pakkaseen
sydämeni on jäätynyt.
Sirpaleet olen koonnut takaisin elämäni maljaksi.
Ehjimmät on tehty sirpaleista.

Kirjan tarinat ovat huikeita, luin kirjan ihan hetkessä. Tyylivinkit eivät minua kiinnostaneet, vain naiset ja heidän tarinat. Suosittelut kirjalle!

Kirjalla on myös fb-sivut. Kirjan kirjoittaja Ilona Pietiläisellä on Valkoinen Puutalokoti - blogi. Hän on kirjoittanut aiemmin sisustuskirjoja, minulta löytyy kirjahyllystäni kirja Talven taikaa - 100 ideaa valkoisesta rintamamiestalosta.

ps. tämä kirja oli kirjaston kappale. Kirjassa on 144 sivua.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkistä! Pitääkin käydä huomenna kirjastossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kirjaa! Sen lukee nopeasti, lähes ahmien.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!