lauantai 12. heinäkuuta 2014

Reissukuulumisia Turun suunnalta


Takana on muutaman päivän reissu Turussa, Naantalissa ja Salossa. Miehen loma alkoi keskiviikkona ja heti aamusta lähdimme kohti Turkua. Ensimmäinen päivä oli helteinen ja sen vietimme Kupittaan seikkailupuistossa. Ennakkotietojen mukaan olimme varautuneet kivaan puistoon, joka on ilmainen. Onneksi oli lompakossa käteistä mukana, sillä yllättävän moni juttu siellä maksoi. Oli maksullista vesipyssyrataa, pomppulinnaa, liikennepuistoa, zorb-palloja, "hain kitaa". Maksullisissa jutuissa oli myös aikarajoituksia, esim. liikennepuistossa ajelu maksoi 2.5 euroa / 15 minuuttia. Aika monessa muussa liikennepuistossa pojat ovat saaneet ajella ihan ilmaiseksi. Peruspuistojutut olivat ilmaisia kuten nyt vaikka kiipeilytelineet, ystävyyden silta, vesisieni.


Päivä oli minun makuuni liiankin kuuma (30 astetta oli lämmintä), minun hellerajani ylittyi reilusti. Kolmen maissa olimme läkähtyä kuumuuteen ja lähdimme kohti hotelliamme, Caribiaa. Valitsimme sen hotelliksi, vaikka olin lukenut ennakkovaroituksia huonosta ilmastoinnista ja pienestä perhehuoneesta. Meidän huoneessamme toimi ilmastointi hyvin, mutta huone oli kyllä pieni perhehuoneeksi. Juuri ja juuri saimme sinne mahtumaan patjan, jossa kuopus nukkui. Kylpylää hyödynsimme joka aamu ja ilta ja allastilat olivat ihan kivat. Oli porealtaita, virtausaltaita, liukumäkiä, ulkoallasta.

Toisen päivän vietimme Väskin saaressa, Naantalissa. Naantaliin menimme bussilla Turusta (kätevää, nopeaa ja edullista). Oli virhe mennä sinne klo 11, heti paikan auettua. Väskiin mennään laivalla ja kun iso joukko ihmisiä nousee samanaikaisesti pois laivasta ja lähtee suorittamaan tehtäväpisteitä, seurauksena on iso ruuhka. Pari -kolme ensimmäistä rastipistettä meni ruuhkassa. Kuopuskin ehti jo kysyä, että onko tämä tällaista koko ajan. Onneksi ei ollut, vähitellen porukka alkoi hajaantua ja me jäimme taktisesti joukon hännille.


Väskissä lapset (ja mikseivät aikuisetkin) pääsivät kokeilemaan vaijeriliukua, kullanhuuhdontaa, kalliokiipeilyä, jousiammuntaa, puujalkoja ja erilaisten ratojen ja tehtäväpisteiden suorittamista. Seikkailu parani loppua kohden, alussa sekä pojat että me vanhemmat olimme vähän pettyneitä. Seikkailuradat olisivat voineet olla pidempiä ja myös haastavampia. Molemmat pojat suorittivat ne näppärästi läpi. Esikoinen innostui kalliokiipeilystä ja kävi siinä pisteessä kaksi kertaa. Kuopuksen lempijuttu oli vaijeriliuku. Kaikkiaan meillä meni aikaa saaren kiertämiseen ja tehtävien tekemiseen reilut neljä tuntia. Välissä pidettiin pieni evästauko kallioilla ja kuopus ui samalla.


Väskin saari on suunnattu alakouluikäisille. Silti siellä oli yllättävän paljon vanhempia taaperoikäisten lasten kanssa. Seurasin paria isää taaperopoikiensa kanssa. Isät tekivät radan puuhat ja pojat seurasivat vieressä ja juoksivat ihan innoissaan seuraavalle pisteelle: "Tuolla on kolmonen, jeeeee!". Eli varmasti siellä pienempikin saa jotain, mutta myös moni juttu jää tekemättä, koska taidot / pituus / paino ei riitä hommaan.

Kolmantena päivänä kävin esikoisen kanssa Turun linnassa, kuopus halusi jäädä miehen kanssa hyödyntämään vielä kerran Caribian altaita. Emme aikataulujen puitteissa ehtineet osallistua ohjattuun kierrokseen, jonka avulla olisimme varmasti saaneet enemmän irti linnakierroksesta. Mutta silti Turun linna oli kiva paikka.

Turusta jatkoimme Saloon, jossa vietimme yhden yönseudun kuopuksen kummien luona. Neljä poikaa yhdessä keksivät kivoja leikkejä trampalla, vesipyssyillä ja kauko-ohjattavilla autoilla. Minä ehdin jutella kunnolla ystäväni kanssa ja pääsimme nauttimaan myös herkullisista ruuista.

Koko matkan kivoin juttu tapahtui poikien mielestä Naantalin linja-autoasemalla. Huusimme huuto.netin kautta pojille Wiin, joka sitten vaihtoi omistajaa Naantalissa. Meillä ei aikaisemmin ole ollut mitään pelikonsoleita (eikä myöskään poikien kännyköissä ole pelejä), ja nyt pitkän harkinnan jälkeen hankimme meille käytetyn Wiin. Aika näyttää onko siitä enemmän iloa vai harmia (= riitoja pelivuoroista ja niiden lopettamisesta) meille.

Reissussa oli kiva olla, mutta on ihanaa olla myös kotona ja päästä nukkumaan seuraava yö ihan omassa sängyssä.

6 kommenttia:

 1. Kappas, olen ajatellut, ettei tuo Väski ole vielä pitkään aikaan meidän juttumme, mutta jos se teille on ollut liian helppo, niin ehkä meidän muksumme tykkäävät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väskissä oli eritasoisia ja erilaisia tehtäviä. Esim. kullanhuuhdontaa, eläinlajien laskemista ja palikoiden pinoamista osaavat jo hyvinkin pienet. Sitten oli niitä juttuja, joissa vaadittiin jo enemmän taitoa ja uskallusta kuten kalliokiipeily tai jotkut seikkailuradat. Niitä vielä haastavampia juttuja olisi voinut olla mielestäni enemmänkin. Mutta kaikkiaan ihan kiva seikkailukierros, vaikka parin-kolmen ekan tehtävän jälkeen (ja hirveässä ruuhkassa) oli olo, että tällainenko paikka tämä nyt on.

   Poista
 2. Tuonne Väskin saareen haluaisin viedä pojat käymään. Ehkä sitten ensi kesänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että teidän pojat tykkäisivät paikasta.

   Poista
 3. Meiltä löytyy Wii, on toiminut monien iltojen iloina vaikka oma lapsi vielä niin pieni, ettei ole voinut pelata sillä vielä. Esim itselle, kaveripiirille ja sukulaisten lapsille ollut mukava viihdyke:) Toivottavasti on iloa myös teille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että siitä on iloa paljon. Varjopuolena voi sitten seurata kinastelua ja riitoja pelivuoroista, siitä saako vielä pelata, saako sitä tänäänkin pelata jne.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!