perjantai 4. heinäkuuta 2014

Fillarointia lähiseudulla


Tein poikien kanssa fillarointiretken lähiseudulla. Päätimme käydä kurkkaamassa miltä näyttää Kuninkaan Kaarre ja Björkbacka Kafé. Pojat söivät jätskiannokset, minä join marjasmoothien. Kävimme syöttämässä apiloita kaneille. Paikan omistaja kertoi, että kanien nimet ovat Muskotti. Lumikello ja Apila.


Vieressä on sympaattinen perinteinen pikkukauppa, Palmén. Ostimme sieltä limut, jotta jaksamme fillaroida helteisessä kesäsäässä takaisin kotiin. Ihan mahtava kauppa ja ystävällinen palvelu!


Pysähdyimme myös Vihervimmassa, katselimme kukkoja ja kanoja (ja minä katselin myös kukkia).


Ja kävimme Nikinmäen uimarannassa. Kuopus otti hiekkakylpyjä ja kävi uimassa. Minä ja esikoinen tyydyimme pehmeällä hiekalla istuskeluun.Mukava fillarointireissu ja kivoja lähikohteita. Onni ja ilo voi syntyä hyvin pienistä asioista, jätskiannoksesta, pupujen syöttämisestä, limusta kaupan pihalla olevassa keinussa, kanojen ja pulskan kukon ihmettelystä. Pojat kysyivät kotiin tultuamme, milloin menemme uudestaan samanlaiselle reissulle. Vielä en tiedä, mutta minullakin oli mukava iltapäivä. Tällaisia kesäpäivien kuuluu ollakin!

Palasin päivän aikana myös omiin lapsuusmuistoihin, lapsuuteni kesiin. Kuinka kävin mökkimme lähellä olevassa pienessä kyläkaupassa, syötin hevosia matkan varrella. Ostin ehkä karkkia tai jätskin. Kävin uimassa. Nautin. Ihan parhaita kesämuistoja.

ps. myös Lumiomenan Katja on käynyt Kuninkaan Kaarteessa

6 kommenttia:

 1. Oliko uimapaikalla kylmää vettä? :) Emme ole vielä käyneet, vaikka meiltä ei kauaa sinne kävele. Kuninkaan kaarre on mukava paikka ja Palménin kauppaa parempaa saa hakea. Liian usein tulee käytyä muualla.

  Minäkin olen lähiretkien suuri ystävä.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi oli tosi kylmää. Kuopus muutaman kerran käväisi vedessä uimassa ja juoksemassa, mutta minusta vesi tuntui lähes jäiseltä. Ehkä se tästä lämpenee, kun säätkin lämpenevät.

   Palmén oli minulla ihan uusi tuttavuus, mutta se sai minut kyllä ihastumaan täysin. Niin sympaattinen paikka!

   Poista
 2. Yleensä nuo extempore retket ovatkin kivoimpia :) Odotukset ovat jotenkin aina liian korkealla jos tiedetään, että viikonloppuna mennään johonkin. Mukavan kuuloinen retki teillä. Uskaltautuisikohan itsekin tänä kesänä kastautumaan luonnon veteen???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta kyllä että jos monta päivää odotetaan jotain retkeä, niin jo jännityksen takia se voi mennä jollain tavalla pieleen.

   Minä en ole uinut luonnonvesissä moneen vuoteen. Viime kesänä uin Pärnussa merivedessä, mutta muuten taitaa olla yli 10 vuotta siitä kun olen uinut järvessä.....

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!