sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Mika Keränen: Oranssi polkupyörä ja Hopeinen aarrearkku


Luin pojille iltasaduksi Mika Keräsen kirjat Oranssi polkupyörä ja Hopeinen aarrearkku. Kirjat sijoittuvat Tarttoon, Soppalinnaan. Kirjoissa seikkailee salaseura Divari, jonka muodostavat kolme tyttöä ja kaksi poikaa (ja yksi koira).

Kirjassa Oranssi polkupyörä salaseura muodostetaan ja he etsivät varastettua polkupyörää. Tarina lähtee ehkä vähän nihkeästi liikkeelle ja varsinkin esikoisesta alku oli jopa vähän tylsä. Tarina kyllä nappaa mukaansa kirjan edetessä.

Kirja Hopeinen aarrearkku jatkaa salaseura Divarin tarinaa. Siinä on muutama viittaus kirjaan Oranssi polkupyörä, mutta tämän kirjan pystyy ihan hyvin lukemaan myös itsenäisenä kirjana. Kirja sijoittuu Tarton kasvitieteelliseen puutarhan. Kirjassa pääsi tutustumaan myös historiaan, tarina lähtee liikkeelle vanhasta kirjeestä viime sodan ajoilta. Salaseura pääsee etsimään hopeista aarrearkkua. Tämän kirja juoni veti mukaansa heti alusta alkaen. Ja sekä minun että poikien mielestä tämä toinen kirja oli parempi kuin ensimmäinen.

Kirjat on kirjoittanut Tartossa asuva Mika Keränen, joka on suomalainen. Kirjat on ensin julkaistu viroksi ja sitten käännetty suomeksi. Kirjat ovat seikkailuhenkisiä ja niissä on myös jännitystä.

Meillä on luettu kevään ja kesän aikana useampi kirja Jari Mäkipään Etsiväkerho Hurrikaani-sarjaa. Näissä Mika Keräsen kirjoissa on samaa henkeä. Meidän pojat kyllä nostavat Etsiväkerho Hurrikaanit Keräsen kirjojen ohi. Ehkä itse olen myös samaa mieltä. Mutta suosittelen myös Keräsen kirjoja luettavaksi ääneen tai kouluikäisille myös itsekseen luettaviksi.

Nyt kun olemme lukeneet Tarttoon sijoittuvat kirjat, voidaan alkaa entistä suuremmalla innolla odottaa tulevaa Tarton matkaamme. Keräsen kirjojen innoittamana on ihan pakko käydä kasvitieteellisessä puutarhassa!

2 kommenttia:

  1. Tartto on ihana kaupunki, sanon sitä toiseksi kotikaupungikseni, sillä olen asunut siellä kahteen otteeseen - opiskellessani ja sitten työharjoittelussa ollessani. Varsinkin Toomemägi, puistoinen mäki on tunnelmallinen.

    VastaaPoista
  2. Oih, ihana kuulla. Olemme menossa nyt heinäkuussa Tarttoon ja odotan matkaa paljon. Toomemägi täytyy painaa mieleen ja käydä siellä(kin).

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina!