maanantai 21. heinäkuuta 2014

Jenniemilia: Rakastan, siis olenLuin Jenniemilian kirjan Rakastan, siis olen. Kirja kertoo elämän tärkeimmästä ihmissuhteesta - suhteesta omaan itseen. Itsensä rakastaminen on sitä, että antaa itsensä olla juuri sellainen kuin on. Kun lakkaa tappelemasta omia ajatuksiaan ja tunteitaan vastaan, vapauttaa energiaa, josta käsin todellinen muutos on mahdollinen. Koko keho ja olemus korjaavat itsensä aivan luonnostaan, kun niille antaa riittävästi tilaa. Elämän tarkoitus ei ole tehdä, saada aikaan ja saavuttaa jotakin arvokasta. Syvin tarkoitus on löytää ja luoda todeksi se, kuka todella on ja mitä elämään tuo oman olemisen kautta.

Kirja avaa itsetutkiskeluprosessia tekstien ja harjoitusten avulla. Päivittäisten harjoitusten avulla lukijaa johdatetaan kohti itsensä rakastamista ja elämänvoimaa. Kun palauttaa yhteyden omaan sisimpäänsä, avaa maailman, jossa kaikki on mahdollista juuri nyt. Kirja auttaa näkemään todellisia tarpeita ja tavoitteita joista käsin voi elää itsensä näköistä, täyttä elämää. Elämää, joka kumpuaa rakkaudesta käsin, ei peloista käsin.

Kirjassa on hengitysharjoituksia, kiitoskirjettä itselle, aarrekarttaa, omien puolustusmekanismien ja pakokeinojen kartoittamista, omien ajatusten kyseenalaistamista, kiitollisuuspäiväkirjaa, omien syvimpien tarpeiden kirjaamista, elämäntarinan kirjoittamista. Paljon erilaisia harjoituksia oman todellisen itsen löytämiseksi. Harjoituksia on viidelle viikolle, eri teemoilla. Teemoja ovat esimerkiksi sisäänpäin kääntyminen (työkaluna hengitys), haasteiden tunnistaminen (työkaluna salliminen) ja näkyväksi tuleminen (työkaluna kyseenalaistaminen).

Kirja osui ja upposi. Kolahti kovaa. Kirjassa on juuri niitä teemoja, joita olen pohtinut viimeisten vuosien (erityisesti viimeisten kuukausien) aikana. Luin kirjan aika lailla läpilukaisuna, en vielä alkanut paneutua tehtäviin. En vielä, sillä olen ilmoittautunut syyskuussa alkavalle Jenniemilian Rakkauskurssille, jossa pääsen syvemmin tutustumaan kirjan teemoihin ja pääsen myös keskustelemaan niistä ryhmässä.

Suosittelen kirjaa. Varsinkin jos olet valmis menemään vähän syvemmälle itsetutkiskelussasi ja kohtaamaan omia pelkojasi, haavojasi  ja varjojasi. Omia haasteita on helpompi paeta kuin kohdata. Totuus on kuitenkin se, että niistä voi päästä yli vain kohtaamalla ne. Siihen tämä kirja antaa paljon ajatuksia ja työkaluja.

4 kommenttia:

 1. Pikaisella googlettamisella Adlibris myi kirjaa halavimmalla. Melkein jo tilasin. Mut hei, muistaisitko ottaa kirjan mukaan seuraavan kerran kun nähdään, niin voisin selata ja sit päättää tilaanko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tilaan kirjat useimmiten Adlibrikseltä. Mun pitäisi varmaan saada nyt jotain provikkaa heiltä, kun usein linkkaan kirjat heidän sivuilleen...Mun mielestä kirja on omaksi hankkimisen arvoinen. Pelkästään yksi lukeminen ei vielä avaa kaikkia teemoja, luulen että kirja pitää lukea pureksien ja monta kertaa, jotta hyöty on suurin ja muutoksia omassa elämässä voi tapahtua.

   Poista
 2. Hetken mietittyäni tilasin kirjan ja samalla Jonna Hietalan Kerällä.... Hieman impulsiivista, sanoisinko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pitää tehdä impulsiivisia päätöksiä! Hyvät kirjavalinnat, sanon minä. Kerällä - kirjasta olen tehnyt ainakin kolmiohuiviin ja ajatuksena on ollut tehdä pastellipallot.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!