maanantai 28. heinäkuuta 2014

Päivän mindfulness - harjoitusTämän kesäpäiviin sopivan mindfulness-harjoituksen löysin kirjasta "Lapsen ja nuoren mieli":

Keskity pilveen meditaatio

Tämä on hyvä harjoitus kesäisiin auringonotto tai loikoiluhetkiin. Valitse pilvi taivaalta, johon keskityt täysin seuraavien muutaman minuutin ajaksi. Hengitä rauhallisesti ja syvään sisään. Uloshengityksellä puhalla kohti pilveä. Toista muutama kerta ja voit huomata miten hengityksellä muutat pilven muotoa. Hengitä ja keskity pilveen kunnes se on kadonnut kokonaan tai sitä ei enää tunnista samaksi pilveksi. Voit opettaa tämän "taikatempun" myös lapsillesi.


Mukavia kiireettömiä kesäpäiviä sinulle lukijani! Läsnäoloa, tilanteessa elämistä, rauhoittumista! 

ps. suosikkikukkani syysleimu on aloittanut kukintansa. 6 kommenttia:

 1. Ihana harjoitus! Otan käyttöön.

  Teillä on vinkeä tuo kaksivärinen syysleimu. Meilläkin syysleimu kukkii, on vain sitä perinteistä punaista. Ihana sekin on. Rakastan vanhoja perennalajikkeita, kuten juuri syysleimua, pioneita, särkynyttäsydäntä ja ritarinkannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos harjoitus tuntuu mielekkäältä, minustakin se on ihana.

   Tuo raidallinen syysleimu on minusta tosi kiva. Meillä on syysleimua 11 eri väriä, minä "keräilen" niitä. Minä rakastan myös vanhoja perennalajikkeita. Pionia meillä ei vielä ole, mutta kunhan laitetaan hiekkalaatikko pois, sen tilalle ajattelin laittaa pioneja.

   Poista
 2. Ihanaa, pidänkin pilvistä, kuten aiemmin kirjoittelinkin:) Hahmotan niiden kautta toisinaan tunteitani. Otan myös tämän käyttööni tai ainakin kokeilen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän pilvien katselusta. Kannattaa kokeilla harjoitusta!

   Poista
 3. Ihana harjoitus, kiitos! Täytyy ehdottomasti testata ja kokeilla lastenkin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo on kiva harjoitus. Lasten kanssa en ole vielä kokeillut, pitäisi muistaa joku päivä testata.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!