tiistai 27. kesäkuuta 2017

Kolmas kevät yrittäjänäKolmas kevät yrittäjänä alkaa olla pian takana. Minulla on enää ohjaustyötä jäljellä yhden vauvahierontatuokion verran, joka on huomenna. Tällä hetkellä istun lähinnä tietokoneen ääressä ja kirjoitan valmiiksi blogitekstejä yritykseni blogiin, valmistelen tulevia verkkovalmennuksia ja mietin niiden myyntiputkia. Kesä ja joulutauko ovat minulle parasta mahdollista aikaa tuotekehittelyyn ja myös omien yrittäjyystaitojeni lisäämiseen. Tällä hetkellä käyn myös loppuun jo ennen joulua aloittamaani laajaa englanninkielistä markkinointikoulutusta. Ja liityinpä myös uuteen inspiroivaan yrittäjien yhteisöön, joka tuo mukanaan uutta tietoa ja webinaareja ja niiden myötä omien markkinointitaitojen kehittymistä.

Mitä yritystoiminnassani tapahtui keväällä 2017? Tammikuussa tapahtui iso asia, joka on mahdollistanut minulle paljon. Sain yhteydenoton Ceeston (mindfulness-palveluja tarjoava yritys) Veli-Pekalta ja hän kysyi minua ohjaajaksi Mindulness lapsille - kursseille. Olen ohjannut kevään aikana kolme kurssia ja ne ovat olleet ihan unelmaduunia itselle. Syksyllä sitten taas lisää.Ipanainen avasi uudet hienot tilat Siltasaaren kupeeseen ja olen käynyt siellä kevään aikana luennoimassa useamman uniluennon, pitämässä yhden satuhierontatuokion ja neljän kerran Mindfulnessia vanhemmille - kurssin. Ipanaisen kursseilla ja luennoilla kävi myös useampi bloggaaja ja olen saanut lukea useasta blogista ajatuksia luennoistani ja kursseistani. Esimerkiksi Rakkautta&Mamarkiaa - blogin Mari osallistui mindfulness-kurssilleni ja Joukolatar-blogin Heidi osallistui uniluennolleni.

Jatkoin ohjaamista pitkäaikaisen yhteistyökumppanini, Vipeltävän Siilin liikunnallisilla kursseilla ja ohjasin myös Mommy&Me:n tiloissa muutaman sirkus- ja vauvahierontakurssin. Olen jättänyt jonkin verran ohjaustöitä vähemmälle ja se päätös on kannattanut. Olen jaksanut tämän kevään hyvin, vaikka loppukeväästä aika kiireistä olikin, kun oli keittiöremontti ja samaan aikaan paljon töitä.

Valmistuin viime syyskuussa Lasten Tunnetaito-ohjaajaksi ja huhti-toukokuussa pidin ensimmäisen, viiden kerran tunnetaitoryhmäni kuudelle innokkaalle ryhmäläiselle. Se oli hyvä kokemus itselle. Tunnetaitoryhmät ja mindfulness ovat niitä asioita, joita mielelläni jatkossa ohjaisin enemmänkin.


Toukokuussa lanseerasin uuden verkkovalmennuksen, Yökukkujasta nukkujaksi - tukea unikoulun toteuttamiseen. Viime syksynä lanseeramani valmennukset "Voimavaroja vanhemmuuteen" ja "Myrskyn sydän - kuinka pysyä rauhallisena lapsen saadessa raivarit" olivat kumpikin myynnissä kaksi kertaa kevään aikana.

Kokeilin itse ensimmäistä kertaa blogiyhteistyötä verkkovalmennusten suhteen, Kiljusten blogin Minna osallistuin Myrskyn sydän - valmennukseen ja kirjoitti siitä blogiinsa tekstin. Pauloissa - blogin Paula on mukana Yökukkujasta nukkujaksi - valmennuksessa.  Eilen sain yhteydenoton yhdeltä bloggaajalta ja hän tulee syksyn aikana osallistumaan verkkovalmennuksiini ja myös yhteen livetyöpajaan.

Alkukesästä kirjoitin ilmaisen ladattavan oppaan "Viisi vinkkiä tasapainoiseen vanhemmuuteen" ja samalla lanseerasin Vanhemmuuden voimapostin. Olen tosi tyytyväinen tuohon oppaaseen, se avaa myönteistä kasvatusta lukijoille. Sain juuri tänään ihan mahtavan palautteen tuosta oppaasta. Palautteenantaja oli sitä mieltä, että ihan jokaisen vanhemman kuuluisi lukea tämä opas. Jos olet vanhempi ja sinua alkoi kiinnostaa opas, niin sen voi tilata tästä linkistäMinulla on heinäkuun lopussa tulossa yritykseni kolmas tilinpäätös ja vähän harmittaa, kun tiedän jo nyt, etten pääse siihen tavoitteeseen, minkä asetin kolmannelle vuodelle. Tiedän, että asettamani tavoite oli aika kova, mutta ajattelin, että verkkovalmennusten myötä se olisi mahdollista saavuttaa. Yrittäjän joudun kuitenkin maksamaan niin paljon kaikkia maksuja eläkemaksusta vakuutuksiin ja isoihin musiikkilupa (Gramex ja Teosto) maksuihin, että en nyt vielä päässyt siihen taloudelliseen tulokseen, mihin toivoin. Neljäntenä vuonna sitten! Olen kuitenkin pystynyt nostamaan kuukausittain palkkaa (joka on ihan hyvä, ei ole tarvinnut ostaa halvinta makaronia ja tonnikalaa) ja olen voinut käydä myös koulutuksissa ja seminaareissa ja hankkia verkkovalmennuksia kehittääkseni sekä omaa ammattitaitoani että yrittäjyyteen liittyviä taitoja. Mutta voin myöntää, että harmittaa vähän että en vieläkään ole siinä taloudellisessa tilanteessa, missä toivoisin nyt olevani.

Kaikkiaan hyvä kevät takana. Uusia, upeita yhteistyökuvioita ja uusia avauksia myös itseltä. Tänään kiitän itseäni. Hyvä minä!

ps. jos sinua kiinnostaa blogiyhteistyö kanssani, ota yhteyttä (heli at kasvuntaika.fi)

2 kommenttia:

 1. Mukavia yrityskuulumisia! Ja nuo oppaat vaikuttavat erittäin mielenkiintoisilta. Niistä on varmasti hyötyä monenlaisiin tarpeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aina mietin, kuinka paljon kirjoitan täällä yrittäjyydestä. Joka kerta kun kirjoitan yrittäjyysaiheisen tekstin, häviää 1-2 lukijaa bloggerista tai facesta.

   Kevät oli hyvä yrittäjänä, mutta harmittaa kun en pääse siihen taloudelliseen tulokseen, mitä toivoin. Ei yrittäjälle raha todellakaan helpolla tule.

   Oppaasta olen iloinen ja niitä olisi tarkoitus tehdä lisääkin.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!