sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Hetkessä: Kissakahvila Helkatti


Ystäväni ovat useamman kerran maininneet käyneensä kissakahvilassa. Mietimme poikien kanssa puuhaa viikonlopulle ja kissakahvila tuli mieleeni. Kuopuksella on kova kissakuume ja ajattelin, että sepä olisi kiva retkikohde.

Kissakahvila Helkatti on aivan Helsingin keskustan tuntumassa, osoitteessa Fredrikinkatu 55. Kissakahvilaan suositellaan ajanvaraamista, minäkin varasin netin kautta minulle ja lapsille sinne paikat edellisenä iltana. Sisäänpääsymaksu (kissanhoitomaksu) on 5 euroa ja sen päälle tietenkin tulee kahvilaostokset. Kahvilassa voi olla 1.5 tuntia.Kissakahvilassa toimitaan eläinten ehdoilla. Ulko-ovi avataan jokaiselle tulijalle erikseen, ettei kissat pääse livahtamaan ulos. Pois lähtiessä toimitaan samalla tavoin. Kengät jätetään eteiseen. Kissakahvilassa on ns. normaaleja kahvilapöytiä ja lisäksi on kissoille erilaisia kiipeilytasoja, riippumattoja, putkia ja leluja. Olihan se hauskaa, kun kissoja vilisi välillä joka puolella ja niitä myös kirjaimellisesti hyppi pöydillä. Erityisesti Pete oli kiinnostunut tulemaan katsomaan pöytiin, kun siellä syötiin. Pete on kuulemma ollut laihdutuskuurilla. Kovin hän näytti kiinnostuneelta ruuasta, mutta kahvilan herkkuja ei saa antaa kissoille. Kissakahvila Helkatin kissat asuvat kahvilassa pysyvästi. Yöt ne viettävät keskenään.

Kahvilaan mennessämme moni kissa oli hereillä ja vilisti pitkin kahvilaa, mutta vähitellen kissat rauhoittuivat levolle, kuka mihinkin paikkaan. Osa katonrajaan pitkospuun päälle, osa riippumattoon, osa ikkunalaudalle. Nukkuvia kissoja ei saa häiritä.


Tarjoiluina Helkatissa on erilaista pientä ja isompaa suolaista ja makeaa purtavaa. Tilaukset otetaan pöydistä ja kahvilassa on myös pöytiintarjoilu. Olimme poikien kanssa puhuneet, että otamme vain pienet tarjoilut, sillä olimme myöhemmin menossa vielä pizzalle. Minä söin saaristolaisleivän vuohenjuustolla ja paholaisen hillolla ja pojat tilasivat jäätelöannokset.

Jos kissat kiinnostavat, niin tämä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka! Tampereella on Suomen toinen kissakahvila ja Tallinnasta löytyy myös. Meillä on suunnitteilla kesälomamatka Pietariin ja selailemeni nettisivujen perusteella myös siellä on kissakahvila.

Oletko sinä käynyt Helkatissa tai muissa kissakahviloissa? Mitä olet pitänyt?


6 kommenttia:

 1. En ole käynyt, mutta olen haaveillut käyväni. En tiennytkään, että myös Tallinnasta löytyy kissakahvila. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme käyneet monta kertaa Tallinnassa, mutta kissakahvila on jäänyt täysin noteeraamatta. Nyt kun tutkin tätä kissakahvila-asiaa, huomasin etä sellainen on myös Tallinnassa. Kissaihmisille kissakahvila on ihan hauska kokemus.

   Poista
 2. Meidän lapset haluaisivat kissakahvilaan. En ole vielä uskaltautunut viemään heitä, kun en tiedä, että miten allergiani reagoi moniin kissoihin. Pitää pelata varman päälle ja lähteä koko perheen voimin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissakahvilassa on tosiaan 8 kissaa, joten allergiselle siellä saattaa hyvinkin tulla reaktioita. Mutta ehkä keksitte jonkun ratkaisun, miten lapset pääsisivät sinne (jos heillä ei ole allergioita). Kissakahvila on ihan tutustumisen arvoinen paikka.

   Poista
 3. Juuri vähän aikaa sitten ihailin tuota kahvilaa (ja kissoja) ikkunan takaa :) Pitääpä kyllä mennä käymään mahdollisimman pian <3

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina!