tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kesäkirjat 2017


Alan vähitellen suunnata ajatuksiani kohti kesälomaa. Vielä teen tämän kuun loppuun asti töitä kotoa tietokoneelta käsin muutaman tunnin ajan päivässä. Mutta paljon pystyn pitämään jo vapaatakin ja hyvällä säällä myös olemaan iltapäivisin ulkona ja istumaan viltin päällä kirjaa lukien.

Kesä on minulle lukemisen kulta-aikaa. Muulloinkin luen aika paljon, mutta kesällä on ihana mahdollisuus viettää pitkiä yhtäjaksoisia aikoja kirjojen äärellä. Kesälukemiseksi etsin monesti aika kepeitä kirjoja.


Viime kesänä aloin haalia kesäkirjoja vasta päivää ennen kesälomaa. Ja siinähän kävi sitten niin, että kun aloin kirjastosta varailla kirjoja niin myöhään, sain niitä vasta sitten syksyn aikana luettavaksi. Nytkin osa varaamistani kirjoista on sen verran suosittuja ja joudun jonottamaan niitä pitkään, että ehtivät vasta joskus syksyllä luettavaksi, mutta monta kirjaa olen saanut jo nyt käsiini.

Lukupinossa on uusin Mma Ramotswe (Nainen, joka käveli auringossa), Käyttövehkeitä, Keskilännen keittiöt, Ylipanolisämaksu, Nainen junassa, Lumilinna ja Tikapuut rakkauteen. Oletko sinä lukenut jonkun näistä kirjoista? Mitä olet tykännyt kirjasta?


Viime kesänä ihastuin Veera Vaahteran chick lit - kirjoihin, ne olivat ihan mahtavaa kesälukemista, kepeitä ja viihdyttäviä. Tänä keväänä ilmestyi uusin Veera Vaahteran kirja ja luin sen samantien. Viime kesänä löysin myös Liane Moriartyn kirjan ja nekin olen nyt lukenut kaikki. Jos et ole vielä tutustunut Liane Moriartyyn tai Veera Vaahteraan, voin suositella niitä kirjoja!

Varauksessa minulla on esimerkiksi paljon kehuja saanut kirja Kymmenen unelmaani. Olen varaussijalla 314, joten vielä saan hetken aikaa sitä odotella.

Mitä kirjoja sinä aiot lukea kesälomasi aikana? Millaisia kirjoja sinä tykkäät lukea?

12 kommenttia:

 1. Kaikki listaamasi kirjat ovat vieraita minulle, kiitos vinkeistä! Käypäs osallistumassa blogini arvontaan, jossa voit voittaa Timanttipesula-kirjan. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos sait vinkkejä. Huomasinkin, että blogissasi on menossa arvonta ja tarkoitus on tulla osallistumaan, jahka ehdin.

   Poista
 2. Ylipainolisämaksun olen lukenut. Varmasti sopivan kevyttä kesälukemista. :)
  Aurinkoista viikkoa!
  Loma edessä minullakin. Jos itsekin saisi luettua enemmän kuin arkena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin, että tuo Ylipainolisämaksu kirjavinkki oli napattu sinun blogistasi / instasta. Olen pitkin kevättä keräillyt muistivihkoon kirjavinkkejä.

   Mukavaa juhannusta ja lomaa, kun sen aika on.

   Poista
 3. Nainen junassa on luettu ja tykkäsin kyllä siitä, kiitos samalla kirjavinkeistä! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Nainen junassa - kirjaa on suositellut moni. Kiva jos sait kirjavinkkejä.

   Mukavaa juhannusta teillekin!

   Poista
 4. Sain Lumilinnan edesmenneeltä kirjabloggari-Kristalta. Vetävä ja yllättäväkin kirja! Itse aion haastaa itseäni uusille urille ja kokeilla tänä kesänä mm. kotimaista historiallista (romanttista?) proosaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta Lumilinna - kirjasta en olekaan lukenut yhtään blogipostausta, mutta olen lukenut kirjailijan aiempia teoksia ja pitänyt niistä.

   Kirjoittelepa sitten blogiisi lukukokemuksista historiallisen romanttisen proosan parissa! Mukavaa kesää!

   Poista
 5. Lumilinna oli hengästyttävä!
  Tara Lange on vielä kesken, mutta osuu tämän hetken mielialoihini.

  Veera Vaahteroista olen tykännyt valtavasti, ja Kymmenen unelmaani oli ihana, sympaattinen aikuisten satu.

  Itselleni poimin suosituksistasi Ylipainolisämaksun, nimi kuulostaa niin hauskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhön minun aloittaa lukeminen tuosta Lumilinna-kirjasta, ehkä. Tikapuut rakkauteen - kirjaa olen vähän jo lueskellut junamatkoilla, se vaatii aina vähän sulattelua.

   Kymmenen unelmaani kirjaa odotan paljon, luultavasti saan sen vasta syksyllä.

   Toivotaan, että Ylipainolisämaksu on hyvä kirja!

   Mukavaa juhannusta ja koko kesää!

   Poista
 6. Lukeminen on aina ihanaa, mutta kyllä kesällä sitä ainakin ajattelee, että lukuaikaa on enemmän - tai lukuaika on erilaista. Minä olen juuri miettinyt kirjapinopostausta julkaistavaksi tänään tai huomenna, joten tämä sinun juttusi tuli hauskaan aikaan. :)

  Monien jo kehuma Ylipainolisämaksu on todella hauska. Keskilännen keittiöistä pidin paljon, se oli minulle viime kesänä juuri oikeanlainen lomakirja. Käyttövehkeitä on hyvä, ja sen kirjoittaja on korsolainen, joten paikalliskirjallisuutta.

  Hyvää lukukesää ja ihanaa juhannusta!

  T. Lumiomenan Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ainakin kesäisin enemmän yhtäjaksoista lukuaikaa. Minä itse nautin siitä, että voi käydä viltille nurmikolle istumaan tai makoilemaan ja lukea ulkona.

   Kiva kuulla, että Ylipainolisämaksu on hauska. Olen lukenut paljon hyvää tuosta Keskilännen keittiöt - kirjasta. Ja muistin aivan oikein, että Käyttövehkeitä kirjan kirjoittaja on paikallinen.

   Hyvää lukukesää sinullekin ja mukavaa juhannuksen aikaa!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!