sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Hetkessä: Alppiruusupuistossa (ja muita juhannuskuulumisia)


Vietimme tänä(kin) vuonna kaupunkijuhannusta. Etukäteissuunnitelmana meillä oli käydä Heurekassa ja miehen ystävän luona grillaamassa. Esikoinen täytti juhannusaattona 14 vuotta ja meillä lasten synttäripäivät ovat Toivontai-päiviä eli lapset saavat toivoa tekemistä sille päivälle. Esikoisen toiveena oli retki Heurekaan. Aikataulujen puolesta kävi niin, että menimme juhannusaattona Töölöön grillaamaan ja lauantaina sitten Heurekaan.


Olen nähnyt monista blogeista, facebookista ja instagrammista kuvia Haagan alppiruusupuistosta. Kolme vuotta sitten kävin siellä kukinta-aikaan, tänä vuonna kävelin puiston läpi toukokuun viimeisenä päivänä, mutta silloin kukinta ei ollut vielä yhtään alkanut. Ajattelin, etten tänä vuonna ehdi alppiruusupuistoon parhaimpaan kukinta-aikaan, mutta sitten keksin, että koukkaisen alppiruusupuiston kautta kun menemme grillaamaan Töölöön. Ja niin koukkaisin. Alppiruusupuisto on kuin satumetsä. Mielettömän kaunista. Olin yllättynyt, kuinka paljon ulkomaalaisia oli alppiruusupuistossa juhannusaattona.Lauantaina kävimme Heurekassa. Siellä on nyt uusi Eläinten Body Worlds - näyttely. Jonkin verran oli uudistuksia myös perusnäyttelyn puolella. Käymme Heurekassa 1-2 kertaa vuodessa ja edelleenkin paikka vetoaa poikiin. Helposti siellä saa kulumaan koko päivän. Vähään olimme tällä kertaa pettyneitä Cafe Einsteinin buffet-lounaaseen.


Juhannuksen aikaan myös konmaritin eli kävin läpi lasten vaatekaapit ja sieltä löytyikin valtavasti pieniä vaatteita kirpparikasseihin. Elokuulle pitää varata kirppispöytä, sen verran paljon on kirppiskamaa kodin nurkissa. Sain myös kaappeihin tilaa omille lehdilleni ja kirjoilleni ja vihdoinkin sain makuuhuoneen lattiat tyhjiksi tavarasta.

Huomenna kokeilen jotain ihan uutta, thaimaalaista hierontaa. Sillä ei ole mitään tekemistä thaihieronnan kanssa. Vaan se on kehon painelua ja venyttelyä. Luultavasti kerron tästä kokemuksesta lisää myös blogipostauksen muodossa.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Minäkin olen ihaillut somessa kuvia tuosta puistosta. Luulen, että tänä vuonna emme enää ehdi ihailemaan alppiruusuja, mutta ehkä ensi vuonna sitten. On muuten älyttömän vapauttavaa raivata kaappeja ja laittaa tavaroita kiertoon! Juuri näpyttelin toriin muutaman myynti-ilmoituksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ehdin nähdä tosi paljon kuvia tuosta alppiruusupuistosta somessa ja olen iloinen, kun ehdin sinne itsekin.

   On aivan ihanaa, kun saa kaappeihin tilaa ja tavaroita paikoilleen, pois lojumasta pitkin lattioita. Minä en ole enää netin kautta jaksanut myydä tavaroita, mutta kirppispöydän ajttelin varata elokuulle ja toivon, että mahdollisimman paljon menee kaupaksi silloin. Myös Kierrätyskeskukseen aion viedä tavaraa.

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Onpa upeita rhodoja. Tuo on ehdottomasti yksi niistä paikoista, joissa haluan käydä sitten joskus kun me päästään Helsinkiin. (Siihen voi tosin mennä pitkään, vaikka jo tänä vuonna ollaan suuntaamassa Tampereelle... iik.) Alppiruusut ovat yksiä suosikkikukistani, ja meidänkin pihalta yksi sellainen löytyy vaikka se nyt ei tässä viileässä sadesäässä lainkaan kukikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alppiruusu on kaunis kukka ja meilläkin on niitä pari omalla pihalla. Tuolla alppiruusupuistossa niitä on valtavasti ja ne ovat tosi isoja, mikä tekee puistosta näyttävän näköisen a kuten kirjoitin, kuin satumetsän. Alppiruusu on harmittavan vähän aikaa kukasta, siitä kukkaloistosta mielellään nauttisi vaikka kuukauden ajan, tai pidempäänkin.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!