sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Sanna Wikström: Hyvän elämän reseptit. Oivalluksia arjen keskelleHyvän elämän reseptit tuo esimerkkejä arjen usein unohdetusta voimasta ja kuinka elämä on parhaimmillaan niissä pienissä hetkissä, joiden ohi usein kiireessä juoksemme. Liian harvoin annamme tilaa sille elämälle, jota elämme suurimman osan ajasta - arjelle. Kirja sisältää kirjoituksia tavallisesta arjesta ja sen oivalluksista. Kirjoitukset auttavat suhtautumaan lempeästi itseen, muihin ja omaan elämään.

Hyvän elämän reseptit on todella kaunis kirja. Kun sain kirjan arvostelukappaleeksi selailin kirjaa ihaillen. Niin kauniita kuvia. Niin kaunista tekstiä. Kirjasta tulee hyvä olo jo pelkästään sitä selailemalla. Kuvat ovat hehkuvia, värikkäitä ja voimauttavia.


Kirjassa on luvut teemoista "Ihana, tavallinen arki", "Elinvoimaisena elämässä", "Pakkopullasta unelmatorttuun", "Rakkaus piilottelee pienissä hetkissä" ja "Tämän hetken taika". Kirjassa on sekä pidempiä lukuja että pieniä reseptejä elämään. Minuun kolahtaa esimerkiksi tämä resepti: "Se, mitä yleensä muissa näemme, on onnistumiset ja menestys. Omassa elämässämme meillä on usein tapana katsoa sitä, mitä meillä ei ole tai mikä painaa mieltä".

Kirja sisältää aivan ihania ajatuksia. Vai mitä sanotte tästä: "Jos tuntuu, että työt kaatuvat päälle, lähde kävelylle". Tai tämä: "Meditoi joka päivä 30 minuuttia tai jos olet kiireinen, meditoi 60 minuuttia". Kuinka moni meistä tekeekään juuri päinvastoin. Silloin kun on kiire, elämästä vähennetään lepoa ja hyvän olon hetkiä ja pusketaan töitä entistä enemmän. Ja mitä siitä seuraa? Uupuminen, stressaantuminen, ylikierroksille joutuminen. Tästä Sanna Wikström käyttää termiä "ressipäissään oleminen".


Luku "Rikkaaksi" alkaa viisivuotiaan lapsen kysymyksellä (jonka lapsi kysyi omalta äidiltään): "Miksi te haluatte tulla niin rikkaaksi rahasta, että pitää mennä joka päivä töihin?" Luvussa todetaan, että viisaus piilee sen ymmärtämisessä, että ihminen voi tulla rikkaaksi muustakin kuin rahasta. Voi elää vapaaehtoisesti vähemmällä (esim. ilman autoa ja televisiota) ja tehdä sen valinnan, ettei tarvitse mennä joka päivä töihin. Itse olen myös tehnyt valintoja tähän suuntaan.

Kirjassa on hyviä kysymyksiä oman sydämen- ja elämäntehtävän miettimiseen. Jotta oman sydämentehtävän löytää on uskallettava kysyä: Mitä minä todella haluan? Mitä annettavaa minulla on? Mikä minua innostaa ja mikä saa liekehtimään? Mikä tuottaa minulle mittaamatonta iloa? Oma tehtävä löytyy kyselemällä ja tunnistamalla positiivisia tuntemuksia ja seuraamalla niiden viitoittamaa tietä.

Olen aivan ihastunut kirjaan. Tämä on kauneimpia kirjoja, mitä olen koskaan nähnyt. Lisäksi tekstit ja reseptit uppoavat minuun kuin häkä. Paljon viisaita sanoja, paljon ajateltavaa. Paljon reseptejä arkeen.

Nyt kannattaa pysyä kanavilla, sillä sain kirjaa kaksi kappaletta ja käynnistän huomenna arvonnan. Jollakin blogini lukijalla on mahdollisuus voittaa tämä upea kirja omakseen.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin onkin. Tämä kirja on kertakaikkisen upea.

   Poista
 2. Oi, olenkin tästä kirjasta jo netissä lukenut. Toivoin tätä äitienpäivälahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisikin ihana äitienpäivälahja. Kirja on suorastaan herkku, sekä teksteiltään että kuviltaan.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!