sunnuntai 9. elokuuta 2015

Katuruokaa ja ideoita Lähiöfestareilla


Meillä on takana mukava viikonloppu. Sää on hellinyt ja olemme nähneet paljon tuttavia ja viettäneet myös mukavaa perheaikaa. Eilen olimme miehen ystävän hääjuhlassa, jossa oli mukavan rento fiilis, ei mitään turhaa prameilua. Samalla näimme myös useampaa sellaista tuttavaperhettä, joita olemme nähneet viime vuosina aika harvoin.


Tänään kävimme Lähiöfestareilla pienen fillarointimatkan päässä meiltä, Vantaan Mikkolassa. Lähiöfestarit ovat nyt suunnilleen viikon ajan Mikkolassa purettavassa kerrostalossa ja sen pihapiirissä.

Söimme lounaaksemma street foodia, falafelia. Oli oikein maukkaat annokset. Kiertelimme myös tyhjässä kerrostalossa, jonka huoneet oli laitettu uuteen uskoon eri näytteilleasettajien voimin. Esimerkiksi Kekkilä oli suunnitellut piha- ja parvekeistutuksia, yhdessä asunnossa esiteltiin Tikkurilan maaleja, yhdessä asunnossa olisi pystynyt nukkumaan päikkärit Sokos Hotelsissa. Minä innostuin kovasti erilaisista puutarhaistutuksiin liittyvistä ideoista.



Tapahtumassa on erilaista ohjelmaa pitkin viikkoa. Ensi lauantaina 15.8. on pihajuhlat, joissa on sisustusbloggaajia myymässä kirppistavaraa, lähiruokatori ja esityksiä. Luulen, että käymme tuolloin uudelleen tapahtumassa.


Asumme sen verran syrjässä, ettei Hesassa isoina näkyvät pihakirppistapahtumat ja ravintolapäivät yllä meidän seudulle ja siksi onkin kivaa, että jotain erilaista tapahtuu lähitienoilla.

Tänään illalla meillä kävi vielä yhdet kuopuksen kummit kylässä, he kun eivät viikko sitten päässet 10 v synttäreille. 


Lapsilla on vielä kaksi lomapäivää jäljellä. Minä käyn huomenna pitkästä aikaa vyöhyketerapiassa ja tiistaina pitää vielä tsekata, tarvitseeko ostaa koulutarvikkeita pojille. Uusia reppuja ei tarvita, mutta mahdollisesti pari kumia ja terotinta voisi ostaa. Tiistaina käyn tyhjentämässä kirppispöytäni, siellä on kauppa käynyt kivasti ja paljon tavaraa ja vaatetta on siirtynyt uusille omistajille.

Mukavaa viikkoa juuri sinulle!

14 kommenttia:

  1. Wau miten kivan näköinen tapahtuma! :) Täälä Vaasassa saa vain haaveilla vastaavista temapuksista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin yllättynyt siitä, miten kiva tapahtuma oli. Alun perin lähdimme sinne syömään lounasta (laiskotti eikä huvittanut laittaa ruokaa), mutta olimme siellä loppujen lopuksi reilusti yli kaksi tuntia. Eipä täällä meillä päin juuri mitään tapahtumia ole, Hesassa niitä sitten olisikin yllin kyllin.

      Poista
  2. Olipahan todella kiva tempaus ja hyvä ruokahan kruunaa kaiken. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta. Odotan, että ensi lauantaina tuolla on kiva fiilis ja vielä enemmän porukkaa, kun on pihajuhlat.

      Poista
  3. Kuulostaa kivalta tuo tapahtuma! Ja teidän muutkin tekemiset. Mukavaa alkavaa Viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tosi mukava ja paljon sosiaalisia kontakteja sisältänyt viikonloppu.

      Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  4. Tuonne Mikkolaan pitäisi mennä käymään. Ehkä huomenna, jolloin vietän vapaapäivää lasten kanssa. Retki voisi olla nostalginen siinä mielessä, että lapset olivat kaksi vuotta Mikkolassa päiväkodissa. Se oli muuten tosi ihana ja lämminhenkinen hoitopaikka.

    Meillä esikoinen kärtti kovasti Fjällräven-reppua, koska "kaikilla" on sellainen. En lämpene noille perusteille, mutta koska minulla on yli kymmenvuotias loistokuntoinen ko. reppu, teimme tulevan nelosluokkalaisen kanssa reppuvaihdon. :)

    Mukavaa viikkoa!

    T. Lumiomenan Katja toisella Google-tilillään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä tsekkaamassa tapahtuma. Sitä katuruokaa ei taida olla tarjolla kuin viikonloppuisin, mutta muuten tapahtuma pyörii koko viikon ajan.

      Reppuvaihto kuulosta kätevältä! Saako sitä nyt jonkun vaaleanpunaisen prinsessarepun?!

      Tuntuu, että meidän pojat ovat autuaasti pihalla kaikista trendeistä. Heille ei ole juurikaan väliä sillä, millaisia vaatteita tai tarvikkeita heillä on. Toisaalta hyvä niin.

      Mukavaa viikkoa teillekin!

      Poista
  5. Kiva tapahtuma!
    Minulla on tuttava, joka on muuttanut lapsena noihin Mikkolan purettaviin kerrostaloihin silloin kun ne valmistuivat. Heillä oli kuulemma ollut sen ajan lasten kanssa omat hautajaiset taloille. Paljon oli tullut alkuperäisiä asukkaita paikalle ja lapsuutta oli muisteltu hymyissä suin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska idea nuo talon hautajaiset. Varmaan monta hyvää muistoa liittyy lapsuuteen lähiössä.

      Poista
  6. Hauskan oloinen tapahtuma.Alkoi haluttaa tehdä falafelejä huomenna, kun luin teidän herkutteluista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Falafelit on tosi hyviä. Tosin itse en osaa tehdä kovin hyviä, mutta kaupan pakastealtaasta löytyvät Findusin falafelit ovat ihan ok makuisia.

      Poista
  7. Voi vitsit että kivan näköistä! Ja noi kaikki vihreet kasvit - vihreänä kateudesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla tapahtumassa oli saatu piha ja parvekkeet tosi kivan näköisiksi. Muuten toi lähiö on ollut aika ankea. Olisi tosi kiva, jos kerrostaloissa olisi tuollaisia pihoja, mutta heti tulee mieleeni, että istutukset rikottaisiin nopeasti.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!