sunnuntai 23. elokuuta 2015

Hetkessä: Shanghai Acrobatic Troupe


Minä tykkään käydä teatterissa ja erilaisissa esityksissä. Myös lasten kanssa. Pojat ovat jo sen ikäisiä (10 v ja 12 v) että heitä on vähän vaikea saada suostuteltua lastenesityksiin teatteriin. Viime keväänä olisin kovasti halunnut käydä katsomassa Peppi Pitkätossun heidän kanssaan, mutta pojat eivät vaan suostuneet siihen, että ostaisin liput. Enää ei eletä niitä aikoja, jolloin kaikki kävi.

Mutta sirkus ja akrobatia heitä kiinnostaa. Sirkus Finlandian esitys ollaan käyty katsomassa monena syksynä ja viime keväänä käytiin katsomassa Cirque du Soleilin esitys. Kun näin, että Helsingin juhlaviikoilla esiintyy akrobatiryhmä Kiinasta, tiesin, että sinne menemme.

Esitys Zodiac Legend perustui kiinalaisiin horoskooppimerkkeihin. Legendat niin härästä, lohikäärmeestä kuin kukosta syttyivät elämään esityksessä temppujen ja tanssien muodossa. Esityksessä oli vauhtia, värejä, visuaalisuutta ja huimia temppuja. Ja musiikki aivan liian kovalla. Esitys olisi ollut täydellinen ilman sitä, että musiikki pauhasi niin kovaa, että monet pitelivät korviaan ja itsellänikin oli korvat lukossa pitkään esityksen jälkeen.

Kiinalaisten taituruus oli huimaa ja esitys oli samalla sekä kaunis että myös hurja. Vain muutamissa tempuissa esiintyjillä oli turvavaijeri käytössä. Etukäteen ajattelin, että esitys on vain akrobatiaa, mutta siinä oli paljon muutakin, esim. diabolotemppuja ja jonglöörausta milloin keiloilla, milloin hatuilla.

Jos tämä ryhmä esiintyy vielä toiste Suomessa, suosittelen lämpimästi esitystä. Ja toivottavasti silloin esityksessä musiikin volyymi ei olisi ihan kaakossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!