torstai 13. elokuuta 2015
Hetkessä: Vyöhyketerapiassa
Kävin maanantaina kesätauon jälkeen vyöhyketerapiassa. Minä olen käynyt vyöhyketerapiassa jo vuosia. Alun perin aloin käydä saadakseni helpotusta migreeniin. Siitä on nyt varmaan aikaa 15 vuotta, kun kävin ekan kerran vyöhyketerapiassa. Muistan kuinka ensimmäisten kertojen jälkeen olin aivan flow:ssa. Olin todella energinen hoitojen jälkeen, olo oli mahtava. Esikoista odottaessa kävin vyöhyketerapiassa helpottaakseni raskausvaivojani (esim. selkäkipua). Esikoista käytin myös muutaman kerran vyöhyketerapiassa vauvana hänen itkuisuutensa ja vatsavaivojen takia. Sitten vyöhyketerapia jäi vuosiksi. Kunnes sain muutama vuosi sitten kummipoikani äidiltä joululahjaksi lahjakortin vyöhyketerapiaan ja siitä lähtien olen käynyt hoidoissa muutaman viikon välein.
Olen käynyt vuosia samalla vyöhyketerapeutilla. Hän tekee modernia vyöhyketerapiaa. Modernissa vyöhyketerapiassa aktivoidaan hoidettavan kehon vyöhykeratoja ja toimintapisteitä kokonaisvaltaisesti. Perinteisessä vyöhyketerapiassa keskitytään hoitamaan jalkapohjia painelemalla, mutta modernissa vyöhyketerapiassa hoidetaan jalkapohjien lisäksi myös korvat, pää, kädet ja koko keho. Vyöhyketerapia perustuu ajatukseen, että ihmisen koko keho heijastuu pienoiskoossa kehon eri alueilla. Jalkaterissä ja jalkapohjissa, kuten myös kämmenissä ja korvissa, on kaikkia kehon osiamme sekä sisäelimiämme vastaavat vyöhykkeet.
Joka kerta vyöhyketerapeuttini kyselee hoidon alussa, onko minulla jotain erityisen kipeää paikkaa. Yleensä kipupisteeni ovat niska-hartiaseudulla. Hän käsittelee ensin niskaa, hieroo päätä ja siirtyy siitä korviin, käsiin ja lopuksi jalkapohjiin. Hoidon lopussa hän kysyy, tuntuiko joku paikka erityisen kipeältä. Monesti hoidon alussa juttelemme myös hetken aikaa kuulumisistani ja sen jälkeen rentoudun ja nautin hoidosta. Hoidon jälkeen suositellaan runsasta veden juomista, koska kehossa lähtee kuona-aineet liikkeelle.
Oletko sinä käynyt vyöhyketerapiassa? Mitä olet tykännyt?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olen joskus käynyt muutaman kerran vyöhyketerapiassa. Terapeutti oli todella hyvä poistamaan selkä-hartia-alueelta kipupisteita. Sen takia tykkäsin käydä. Itse vaan yhtään tykkää, kun korvia käsitellään sillä puikolla. Vielä vähemmän tykkään niistä pikkuisista metallikuulista, joita korvalehteen teippailtiin.
VastaaPoistaMinäkin olen todennut, että vyöhyketerapia auttaa hyvin hartiaseudun kipuihin. Minä olen korvien käsittelystä tykännyt, mutta jalat ovat minulla paikka, joiden käsittelystä en aina pidä. Minun nykyinen vyöhyketerapeuttini ei käytä noita metallikuulia, muistan kun joku aikaisempi vyöhyketerapeuttini teippaili niitä korviini ja myös niska-hartiaseudulle.
PoistaEn ole käynyt, mutta ystäväni kertoi että oli niin voimallinen kokemus, että häneltä purkautui itku. Kosketuksella on valtava voima. <3
VastaaPoistaKosketuksella on tosiaan voimaa. Itse en muista vyöhyketerapiassa itkeneeni, mutta Rosen terapiassa sitten senkin edestä.
PoistaMinä en ole muutamaan vuoteen käynyt vyöhyketerapiassa. Raskauden ja imetyksen takia. Nyt olisin taas vapaa käymään. Kiitos muistutuksesta! Minun "Terapeuttini" on entinen naapurini ja ystävä, jota en ole pitkään aikaan nähnyt.
VastaaPoistaMinä tosiaan kävin myös raskausaikana esikoista odottaessani vyöhyketerapiassa. Sitten vyöhyketerapia jäi harmillisesti moneksi vuodeksi ja oman itsen hoito unohtui pikkulapsiperhearjen alle.
PoistaMene ihmeessä vyöhyketerapiaan, saat kaksinkertaisen ilon. Ihanan rentouttavan hoidon ja myös ystävän tapaamisen!
Vielä on tämä ihanuus kokeilematta, mutta niin paljon hyvää olen siitä kuullut, että varmaan pitäisi ryhdistäytyä ja mennä kokeilemaan. Mahtavaa, että olet saanut vyöhyketerapiasta noin paljon apua!
VastaaPoistaMinulle vyöhyketerapia on toiminut hyvin. Ihmiset ovat tietenkin erilaisia ja osalle toimii taas joku muu hoitomuoto. Luulen, ettei esim. mun äitini pitäisi vyöhyketerapiasta, hän kun on enemmän ronskimman urheiluhieronnan ystävä ja luultavasti hän pitäisi vyöhyketerapiaa vaan kummallisena hiplailuna.
Poista