keskiviikko 19. elokuuta 2015

Vuosi yrittäjän elämästä


Siitä on nyt vuosi kun yritykseni Kasvun Taika rekisteröitiin. Aika huima vuosi takana. Vuoteen on kuulunut niin iloa, epätoivoa, suurta flowta kuin väsymystäkin. Olen oppinut aivan valtavasti uutta, sillä olin kyllä täysin pihalla yritystoiminnasta yritystä perustaessani. Viime syksy menikin pitkälti ihan käytännön asioita hoitaessa. Piti avata tili, ottaa vakuutukset, varata nettidomain, tehdä nettisivutekstit, opetella tekemään laskuja, piti etsiä vuokratiloja ja yhteistyökumppaneita jne jne. Monen asian tein tyylillä "takapuoli edellä puuhun". Laskutettavia töitäkin minulla oli ilo tehdä heti yritystoiminnan alusta alkaen.

Moni asia tuli vähän jälkijunassa, juuri siksi, että tein töitä heti alusta alkaen. Logon sain vasta keväällä, tavattuani eräässä yrittäjätapaamisessa graafikon. Olen vähitellen opiskellut digitaalista markkinointia ja hakukoneoptimointia.  Moni asia on vieläkin "vaiheessa".

Olen vuoden aikana tavannut lukuisia pikkulapsiperheitä jumpissani, vauva- ja satuhierontakursseillani, uniluennoillani, vanhemmuus-aiheisilla kursseillani ja kotikäynneillä unikouluohjausten tiimoilta. Jo heti alusta alkaen minulla on ollut tavoitteena tehdä myös nettipohjaisia kursseja, jotta hekin saisivat osallistua kursseilleni, jotka eivät asu pääkaupunkiseudulla. Näiden työstäminen on koko ajan siirtynyt eteenpäin. Nyt seuraava tavoitteeni on alkaa työstää ensimmäistä kurssiani. Vielä en uskalla luvata mitään aikataulusta, milloin sen voin julkaista.


Olen vuoden aikana saanut kokea suuria tunteita. Sekä iloa siitä, että ihmiset ilmoittautuvat kursseilleni ja hyötyvät niistä että sitten epätoivoa sen suhteen, että jollekin kurssille ei tule tarpeeksi ilmoittautujia ja olen joutunut myös perumaan kursseja. Yrityksen tunnetuksi tekeminen ei ole ollut ihan helppoa.

Olen vuoden aikana tutustunut lukuisiin uusiin ystäviin, esimerkiksi Leluteekin Emiliaan. Olen saanut ympärilleni pieniä naisyrittäjäverkostoja ja se on tuntunut tärkeältä.

Olen nauranut, olen itkenyt, olen ollut kuin lähdössä lentoon, olen ollut suossa, olen nauttinut, olen miettinyt yritystoiminnan järkevyyttä. On asioita, joita olisin voinut tehdä toisin ensimmäisenä yritysvuonna, mutta kertaakaan en ole katunut sitä, että irtisanouduin vakituisesta työsuhteesta ja perustin yrityksen.


Vuosi yrittäjyyttä takana ja samalla tämä tarkoittaa sitä, että starttirahakauteni on loppu ja nyt pärjään omillani. Olen kiitollinen siitä, että sain starttirahaa vuoden verran, tällä hetkellä starttirahat ovat melko lailla loppu koko Suomesta ja moni yrittäjä jää täysin sitä vaille.

Olen kirjoitellut vuoden varrella paljon yrittäjyydestä, liiketoimintasuunnitelman tekemisestä lähtien. Säännöllisesti olen kirjoitellut Viikko yrittäjän elämästä postauksia. Olen kirjoittanut myös siitä, mitä yrittäjyys on minulle ja olen myös kertonut yrittäjyyden haasteista. Ja onpahan minulle aika haipakkaa ollut noin vuosi sitten. Noita yrittäjyyden alkuaikojen postauksia on kiva lukea nyt. Hyvä kun on tämä blogi, jossa on taltioituna kaikki nämä muistot. Ja olen todella kiitollinen teille kaikille aktiivisille blogini kommentoijille, jotka olette tsempanneet ja rohkaisseet minua kuluneen vuoden aikana. Se on merkinnyt minulla paljon. Kiitoskiitoskiitos!

Kasvun Taika jatkakoon kasvuaan! Olen selvinnyt ekasta vuodesta, toisen vuoden uskon olevan monella tapaa jo paljon helpompi.

Laitan vielä yrityksen fb-sivulinkin, jos joku haluaa liittyä tykkääjäksi. Pyrin pitämään fb-sivun kanavana, johon välitän linkkejä esim. hyvinvoivaa ja läsnäolevaa vanhemmuutta, mindfulnessia ja lasten kasvattamista koskeviin kirjoituksiin eli fb ei ole pelkästään yritykseni tiedotus- ja markkinointikanava. Toki välillä teen myös markkinointityötä facebookin kautta, esimerkiksi nyt kauden alkaessa kun luentoja ja ryhmiä käynnistyy. Kasvun Taika on myös Twitterissä. Fb-sivu päivittyy aktiivisesti, linkkailen sinne paljon ajatelmia ja kirjoituksia vanhemmuuteen ja yritykseni teema-alueisiin liittyen. Twitteriin jaan lähinnä yritykseni blogiin kirjoittamani tekstit.

18 kommenttia:

 1. On ollut mielenkiintoista seurata yrityksesi kuulumisia ja kehitystä. Onnea yksivuotiaalle ja menestyksekästä toista toiminvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi! Tiedän jo nyt, että toisesta vuodesta tulee hyvä.

   Poista
 2. Menestyksen ja runsauden hetkiä sinulle toivon :) <3

  VastaaPoista
 3. Onnittelut ekasta vuodesta selviämisestä sekä siitä että yrityksen tarina jatkuu, sekään ei nykypäivänä ole itsestäänselvää. Musta on ollut mukava seurata täältä taustalta sitä miten selvästi teet sitä mitä rakastat ja annat sille kaikkesi. Kiitos myös hyödyllisistä postauksista, minullakin kun saattaa joskus kaukana tulevaisuudessa olla yrittäjän tie edessä, niin hyvä kun joku kertoo asioista "selkokielellä", minä kun oon täysin palikka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva lukea, että koet postaukseni yrittäjyydestä mielenkiintoisina ja hyödyllisinä. Minäkin olen ollut palikka yrittäjyyden suhteen. On varmaan edelleenkin asioita, joista olen pihalla. Mutta tehdessä oppii paljon. Ja kursseja käymällä, keskustelemalla, lukemalla. Ja luottamalla oman intohimoon työn tekemisen suhteen ja sen voimaan.

   Poista
 4. Onnea ensimmäisestä vuodesta! Vaikka se on ollut työntäyteinen ja kiireinenkin, on selvästi ollut antoisa. Sinulla on hyvä ja monipuolinen tarjonta, joka on kuitenkin tasapainoinen ja varmasti monen elämää tasapainottava. Hienoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sinä puit sanoiksi tämän kaiken niin hyvin. Vuosi on ollut työntäyteinen, mutta todella antoisa. Minä tykkään tehdä vaihtelevaa ja monipuolista työtä ja hyödyntää kaikkea osaamistani. Siksi myös palvelutarjonta on laaja. Toivon, että palveluistani on ollut iloa ja hyötyä perheille.

   Poista
 5. Hui, ompas vuosi hurahtanut nopeasti! muistan posatuksesi alkutaipaleelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, vuosi on mennyt vauhdilla. Minäkin muistan vuoden takaiset ajat niin elävästi. On ihanaa, kun niin moni bloggaaja on ollut matkassani koko yrittäjävuoteni, olen saanut tsemppejä niin paljon.

   Poista
 6. Ensimmäinen vuosi on varmasti se vaihe, jossa kaikki tunteet myllertävät vuoristorataa, sillä kaikki on uutta ja odotusten suhteen arvoituksellista. Onnea tuleville vuosillekin, tästä sinun on hyvä jatkaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunteiden vuoristoradalla ollaan kyllä oltu ja paljon. Ja olen oppinut myös itsestäni valtavasti kuluneen vuoden aikana. Esimerkiksi omia uskomuksia olen päässyt työstämään läpi monen monta kertaa.

   Kiitos onnitteluista, tästä on tosiaan hyvä jatka. Nyt on hyvä pohja olemassa.

   Poista
 7. Onnea ensimmäisestä vuodesta! Kuulostaa mahtavalta. Toivon, että alkanut vuosi olisi helpompi kuin edeltänyt. Kaikkea hyvää ja onnellista elämääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista. Minäkin toivon vähän helpompaa vuotta, ensimmäinen vuosi on aina aika työläs yrittäjyydessä, tekemistä on niin paljon. Nyt on moni asia valmis ja voi keskittyä enemmän jo itse työn tekoon.

   Poista
 8. Oot kyllä rohkea ja reipas nainen <3 !
  Tsemiä kaikkeen tulevaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rohkeutta on tarvittu. Kuten myös sitä reippautta. Ja uskoa itseen ja omaan toimintaan.

   Poista
 9. Kuulostaa kyllä tosi tutulta. Ja toisaalta tuntuu, että miten siitä voi olla jo vuosi ja toisaalta siltä että miten siitä nyt voi olla vasta vuosi. :) Tähän toiseen vuoteen lähdetäänkin jo sitten rutkasti fiksumpina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt lähdemme toiseen vuoteen paljon fiksumpina. Kohta olemme jo ihan konkareita yrittäjinä ja neuvomme muita, miten kannattaa toimia.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!