keskiviikko 5. elokuuta 2015

Elokuun alkua


Elokuu on alkanut ja näyttää siltä, että eletään säiden puolesta kesän parasta viikkoa. Olen siitä onnellisessa asemassa, että teen yrittäjänä töitä ja tällä viikolla teen pääasiassa suunnittelutyötä ja näin olen voinut siirtää oman toimistoni ulos iltapäiviksi.

Eilen sain avattua yritykseni verkkokaupan, jota kautta myyn kurssit ja luennot jatkossa ja toivon tämän helpottavan paljon omaa työtäni, kun ei enää tarvitse kirjoittaa laskuja ja seurata niiden maksamisia. Sillä tiedättekö, yllättävän moni unohtaa maksaa laskut ja on aikaa vievää muistutella niistä.

Kuopuksen 10 v synttärit juhlittiin sunnuntaina. Kaikki vieraat eivät päässeet paikalle, joten vielä tulevina viikonloppuina pidetään pienimuotoiset juhlat. Lauantaina pääsemme pitkästä aikaa häihin.


Lapsilla on lomaa jäljellä vielä viikon verran ja luulen, että olemme kaikki tyytyväisiä kun arki alkaa. Pojat selvästi jo kaipaavat rytmiä ja rutiinia päiviin ja myös kavereita. Minä kaipaan sitä, että saan tehdä töitä ihan rauhassa ilman jatkuvaa ajatuksen keskeytymistä. Kotitoimistossa on omat haasteensa silloin kun lapset ovat kotona. Aina lasten kesäloman alkaessa tuntuu, että kesä ja loma kestää ikuisuuden ja sitten tässä vaiheessa huomaa, että nyt se loma alkaa olla ohi. Onneksi kesää on vielä jäljellä ja loman tuntua saa pidettyä yllä vielä koulujenkin alettua.

Olen miettinyt paljon tehokkaampia työskentelytapoja ja tähän palaan vielä blogipostauksen muodossa. Minulla on ollut paljon huonoja työskentelytottumuksia, esimerkiksi sähköpostin / facebookin / bloggerin jatkuva seuraaminen pitkin päivää ja tästä opettelen nyt eroon. Huomaan, että se ei ole ihan helppoa.


Vein kirpparille kasan lasten vaatteita, kirjoja, pelejä ja leluja. Nyt toivon hyvää myyntiä, on ollut ihanaa saada kaappeihin tilaa.

Kuopus toivoi 10 v synttärilahjaksi Netflixiä ja nyt meillä on kuukauden ilmaisjakso. Aika vähään on jäänyt telkkarin katsominen. Ylipäänsä meillä katsotaan telkkaria vähän ja nyt hyvillä säillä olemme mieluummin olleet ulkona kuin telkkarin ääressä. Kaksi perheleffaa olemme katsoneet (Frozen ja Robots). Olisiko sinulla suosituksia Netflixiin? Perheleffoiksi tai ihan mun omaksi katsomiseksi?

Ihania elokuun päiviä sinulle!

10 kommenttia:

 1. Meillä on päivärytmi pysynyt pitkälle samanlaisena kuin kouluaikanakin. No jostain on toki lipsuttu, mutta pääpiirteittäin ollaan samalla tavoin menty aina - oli loma tai ei. Sillä tavalla arjen jaksaa helpommin ja lasten olokin pysyy parempana,kun ei poikkea liikaa normaalista. Vähän kyllä kadehdin välillä perheitä, jotka voivat heittää päivärytmit kesäksi romukoppaan ja päästä sitten aika vähällä vaivalla takaisin kyytiin, kun koulut alkavat. Mutta näillä mennään, mitä on. :) Aurinkoista päivää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on päivärytmi pysynyt hyvin samanlaisena kuin kouluaikana. Pisimmillään pojat ovat nukkuneet seitsemään lomalla (siis oikeesti....). Ruoka-ajat ovat pääasiassa samat kuin arkena jne. Lähinnä ajattelen, että koulu tuo mukanaan sellaista tekemisen rytmiä lapsille ettei päivät ole vellomista, kuten nyt tällä hetkellä vähän tuppaa olemaan.

   Aurinkoisia päiviä sinnekin!

   Poista
 2. Meilläkin jo vähän odotetaan arkea. Kutkuttavaa ja uudenlaista arkea, kun kotiäitivaihe loppuu. onneksi ei nyt sentään kokonaan, sillä opiskelu on iltapainotteista, mutta onhan siinä oma uuden opettelunsa, kun osa illoista, nukuttamisista yms jää pois. Tämä viikko on palauteltu unirytmiä isompien mieleen, ostettu koulureppua ja uusia kenkiä. Ihan kohta se alkaa, ihana arki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin uuden äärellä. Meillä mennään loppuviikosta pienille ostoksille, paljon ei tartte ostaa koululaisille uutta.

   Ihana arki, tosiaan. Voi kun sen ihanan fiiliksen saisi pidettyä eikä tulisi tahmeaa arkea, niin kuin minulle aina jossain vaiheessa vuotta tuppaa käymään.

   Poista
 3. Täällä myös vietiin eilen tavaraa kirpparille, kumpa niitä ei tarvitse paljoa roudata takaisin (jätän kyllä aina suurimman osan luovutukseen). Meillä ruinataan että katsoisimme ensimmäisen Harry potterin... kirjan olemme lukeneet, mutta en tiedä onko elokuva vielä turhan jännä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minultakin on paljon tavaraa lähdössä myös Kierrätyskeskukseen. Tuonne kirpparille on nyt viety sen verran hyvää tavaraa, esim. duploja, legoja, Me&I, Molokids yms. merkkivaatetta etten niitä viitsi ihan ilmaiseksi antaa pois.

   Me olemme ekan Harry Potterin katsoneet muutama vuosi sitten. En nyt muista, minkä ikäisiä sun lapset olivatkaan, mutta meidän pojille se meni silloin iihan ok. Ihan viimeisimpiä emme ole vielä katsoneet, ehkä 3 tai 4 ekaa.

   Poista
 4. Kirpparipöytä on meilläkin ollut koko kesän käytössä porukalla. Mietin, että jaksaako sitä vielä pitää, kun loma loppuu..Harry Potteria meillä katsottiin kesän alussa, talvella myös, joten nyt saattaa olla, että taas syksyn pimetessä katsellaan. Hyvää elokuuta sinulle ja yrityksellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä varaan kirpparipöydän aina vain viikoksi. Pari kertaa on ollut kaksi viikkoa ja molemmilla kerroilla toisen viikon tuotto oli jo sen verran heikkoa, ettei se ole kannattavaa. Ja onhan siitä vaivaa käydä siivoamassa ja täyttämässä pöytää.

   Pitäisiköhän meidänkin katsoa ekoja Pottereita uudelleen. Mukavaa elokuuta sinullekin!
   Poista
 5. Mahtavaa että pystyt työskentelemään myös ulkona, niin saat valohoitoa. Tuntuu heti että mieli on piristynyt kilometrin verran, kun aurinko paistaa. :) Netflix on pullollaan kaikkea, pidän kovin oudoistakin sarjoista, eli fantasia scifilinjalla, mutta esim. The Fall on naulitseva ja hyytävän hyvä sarja ja Bloodline myös, jos tykkää hieman synkistä sarjoista. :) Hemlock Grove oli mielestäni hyvä myös, fantasiaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut tosi kivaa päästä ulos iltapäivisin, lähinnä olen lukenut mindfulness-opintojen referaattikirjoja ja työstänyt ideoita yrityksen blogiteksteihin ulkona.

   Kiitos sarjavinkeistä, täytyy taas vähän selailla, mitä kaikkea siellä netflixissä onkaan. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!