sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Ajatuksia vuoteen 2017


Minä en ole tehnyt uudenvuodenlupauksia moneen vuoteen. Mutta vuoden vaihtuessa minulla on kuitenkin tapana miettiä elämääni ja asioita, mitä haluan ottaa mukaan elämääni edellisestä vuodesta ja mitä haluan jättää taakseni. Vuodenvaihteessa minulla on tapana myös listata asioita, joita olisi kiva kokea seuraavana vuonna. Nyt on tämän listauksen aika.

Museokortti - josko vihdoinkin saisin hankittua museokortin ja käytyä aktiivisemmin museoissa

Mo Cafe - tämän Malmilla olevan marokkolaisen ravintolan brunssista ja lounasbuffetista olen saanut niin paljon kehuja eri puolilta, että haluaisin käydä testaamassa itsekin.

Metamorfinen hoito- on rentouttavaa ja rauhoittavaa vyöhyketerapiaa. "Käsittelyn rentouttava ja rauhoittava vaikutus ulottuu fyysistä tasoa paljon syvemmälle, aina tunnetasolle saakka". Vyöhyketerapia on tuttua, miksen kokeilisi jotain uutta kehohoitoa.

Stand up - komiikkaa - olisi kiva käydä katsomassa ihan livenä joku hervottoman hauska (eikä liikaa alapäähuumoria ja kirosanoja) sisältävä stand up - esitysOlen iloinen siitä, että vuoden 2016 syksyn aikana sain palautettua lukemisen harrastuksekseni. Tai olenhan minä aina lukenut suht paljon, mutta viimeiset pari vuotta lukeminen kohdistui lähinnä opiskelujeni kannalta pakollisiin kirjoihin. Nyt olen lukenut kaunokirjallisuutta paljon ja nauttinut. Ilokseni huomasin, että kesällä löytyneiltä uusilta suosikkikirjailijoiltani (Liane Moriarty ja Veera Vaahtera) on ilmestymässä molemmilta uudet kirjat tänä vuonna. Ja huomasin myös, että Eve Hietamieheltä ilmestyy uusi kirja "Hammaskeiju" ja se on jatkoa "Yösyöttö" ja "Tarhapäivä" - romaaneille, joista molemmista pidin tosi paljon.

Aloitin joogan joulun alla, pääsin mukaan kauden viimeiselle tunnille ja ostin itselleni kymmenen kerran kortin yinjoogaan. Se olkoon minun "ryhmäliikuntaharrastukseni". Ilmeisesti minunlaiseni ihminen kuulun siihen kohderyhmään, joka haluaa aloittaa uuden elämäntavan vuodenvaihteessa, sillä facebook tuo koko ajan eteeni mainoksia erilaisista liikunnallisista ja ravitsemuksellisista verkkovalmennuksista, jotka muuttavat elämän ja joiden avuilla jenkkakahvat vaihtuvat tiimalasivartaloon. Mutta ei. Minä keskityn enemmän mieleni treenaamiseen kuin kehoni treenaamiseen. Toki käyn lenkillä ja harrastan hyötyliikuntaa (kuten pyöräilyä) ja pidän näin huolta kunnostani, mutta minun olisi aika vaikea kuvitella itseni kuntosalille tai jollekin bodypump-tunnille. Näitäkin olen harrastanut vuosien saatossa, mutta nyt haluan keskittyä enemmän joogaan ja mindfulnessiin.


Ammatillisesti syvennän mindfulness-osaamistani ja olen ilmoittautunut itsemyötätuntokurssille. Kävin jo elokuussa yhden itsemyötätuntokurssin ja se on sen verran kiinnostava teema ja itsellekin koko ajan opettelun alla oleva asia, että syvennän sitä vielä lisää. Lisäksi haluan syventää hengittämistietouttani ja olenkin ilmoittautunut jo yhteen hengittämiseen liittyvään koulutukseen. Lisäksi helmikuun alussa vietän yhden viikonlopun Tampereella sirkusohjaajien jatkokoulutuksessa ja maaliskuussa opiskelen satujoogaa.

Kuvissa on hoitava kortti, jonka sanoman aion pitää mielessäni vuonna 2017. Lisäksi pari kuvaa on Elämäni vuosi - kalenterista, jonka innostuin ostamaan. Näin tuon kalenterin alun perin Naisyrittäjien fb-palstalla ja se jäi mieleeni. Myöhemmin aloin selvitellä asiaa ja ilmeni, että sitä saa meidän lähiön pienestä kirjakaupasta. Siellä kirjakaupassa kuulin, että kalenterin suunnittelija on paikallinen pienyrittäjä. Sillä hetkellä tiesin, että ostan kalenterin itselleni. Haluan tukea niin paljon kuin mahdollista paikallisia pieniä toimijoita.

Elämäni vuosi - kalenteri sisältää normaalin kalenterin lisäksi apuvälineitä oman elämän kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja seurantaan. Siinä on listoja ja taulukoita esimerkiksi ruokahuollon ja ajankäytön suunnitteluun, hyvinvointiin liittyvien asioiden pohtimiseen, talouden seuraamiseen ja kiitollisuutta tuottavien asioiden kirjaamiseen. Lisäksi kalenterissa on pieniä väritystehtäviä. Olen jo vähän täytellyt kalenteria, mutta tämän päivän aion käyttää vuoden 2017 pohtimiseen ja omien tavoitteiden ja unelmien kirjaamiseen.

Millaisin ajatuksin sinä suuntaat vuoteen 2017?

10 kommenttia:

 1. Hyvää alkanutta vuotta, Heli!

  Suosittelen lämpimästi Museokorttia. Se on tuonut sekä iloa että säästöä. Voi jotenkin miltei huoletta piipahtaa museossa vaikka ohi kulkiessaan, mutta ajan kanssa myös syventyä erilaisiin elämyksiin.

  Jooga kuulostaa ihanalta. Minä joogasin joitakin vuosia Joensuussa asuessamme, mutta täällä en ole löytänyt mieleistäni ryhmää. Sen sijaan yllätyin siitä, että viihdyn kuntosalilla. Käyn toisella lähisalillamme ja teen juttuja "itse": en ole ryhmäliikunnan ystävä, mutta teetin itselleni ohjelman paikallisella pt:lla ja olen ottanut tavaksi käydä salilla kahdesti viikossa. Eniten rakastan kuitenkin ulkoilua, siksi lenkkeilen ja pyrin myös kävelemään mahdollisimman paljon.

  Uuden vuoden kynnyksellä miettii tosiaan aina kaikenlaista. Minulla on tänä vuonna tavoitteena toteuttaa yksi haave, joka on kypsynyt jo muutaman vuoden. Jos sen saan tehtyä, onnistui asia tai ei, niin olen loppuvuonna toivottavasti tyytyväinen.

  Kaikkea ♥ sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että museokortti toisi sekä iloa että säästöä. Pari viime vuotta opiskelu yrittäjyyden ohessa on vienyt niin paljon aikaani ja monet viikonloputkin ovat olleet kiinni opinnoissa, niin aikaa museokäynneille olisi ollut aika vähän. Nyt aikaa on enemmän, kun pitkät opinnot on saatu loppuun.

   Minä olen käynyt kuntosalilla, mutta se ei ole minun juttuni. Eikä minun juttuni ole myöskään tehdä itse, sillä silloin mun ei ole tule tehtyä mitään...tarvitsen ryhmän. Lenkkeily metsässä on ihan parasta, sitä mun tulee tehtyä itsekin ja ilman ryhmää. On tärkeää löytää se, mikä sopii itselle ja mikä tekee hyvää.

   Oi, olisi kivaa kulla sun haaveesta lisää. Ehkä kerrot siitä jossain vaiheessa enemmän.

   Oikein hyvää vuotta 2017 koko teidän perheelle!

   Poista
 2. Tuo jooga on kyllä upea juttu!Mä olen kokeillut ihan kotona nettiohjauksella joogaa.Omia uuden vuoden toiveita olisi,että liikunta olisi tärkeä osa arkea.Viime syksy meni työkiireiden vuoksi sen osalta mönkään,mutta jos uusi vuosi toisi muutoksen.Meillä on myös yt:t edessä.Mutta siitä en ota stressiä.Tuo kalenteri vaikuttaa ihanalle.Löytyyköhän sitä verkkokaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi iloinen, että meidän lähellämme on nyt joogatunteja. Olen jo pitkään halunnut joogaan, mutta meillä päin ei ole ollut tunteja ja viime syksyn tunnit olivat maanantaisin, joka oli mun työilta. Lopetin maanantai-illan työt marraskuun loppuun ja vihdoinkin pääsen joogaan.

   Mun mielestä tuota kalenteria on saatavilla verkkokaupasta. Itsekin alun perin ajattelin tilata sen verkkokaupasta, mutta sitten selvisi, että sitä saakin ihan läheltä. Kannattaa googlata Elämäni vuosi kalenteri.

   Poista
 3. Minä joka vuoden alussa päätän liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin, mutta toteutus aina vaan ontuu. Nyt minulla on fysioterapeuttini tekemä kotijumppa, joten ehkä sen avulla saan vahvistettua lihaksiani, joka auttaisi polvien kanssa. Ehkä taas mietiskelen tätä asiaa ja yritän tehdä jotain pieniä korjaavia liikkeitä ja miettiä, miten voisin luopua näistä nykyisistä huonoista tavoista.

  Suosittelen museo-korttia! Minulla ensimmäinen vuosi kortin kanssa meni siten, että en käynyt normaalia enempää museoissa, mutta jäin silti täpärästi plussan puolelle :) Kesällä ostin uuden ja olen käyttänyt sitä tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että moni muukin päättää vuodenvaihteessa liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin. Minä haluaisin muutoksia työtapoihini ja pitää miettiä tarkkaan, miten se menisi käytäntöön asti.

   Uskon, että Museo-kortti on hyvä, nyt kun elämässä olisi myös enemmän aikaa museokäynteihin.

   Poista
 4. Olipa ihana postaus! Vihdoin olen löytänyt blogin, jossa pystyn samaistumaan kirjottajaan ja kiinnostukset osuu ja uppoaa. Monesti miettinyt näin sun tekstejä lukiessa ja ajattelin nyt tuoda sen ihan julki 😄 Tuohon kalenteriin täytyy tutustua tarkemmin ja mitä nuo hoitokortit ovatkaan? Niitä välillä näkyy, mutta ei aina muista kysellä. Ihanaa päivää sinulle ja jatkahan samaan malliin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että kirjoitukseni osuu ja uppoaa. Olen ajatellut samaa lukiessani sinun tekstejäsi.

   Kortit ovat Autuutta aivoille hoitavat kortit. Voi olla, että kirjoitan näistä myöhemmin lisää. Sain kortit kylkiäisinä yhdestä verkkokurssista. Olin jo pitkään haaveillut niistä korteista, olin nähnyt kortteja joillakin kursseilla ja myös netissä ne putkahtivat aika ajoin silmiini.

   Mukavaa uutta vuotta!

   Poista
 5. Tuon kaleteri kuulostaa mielenkiintoiselta! Tekisi mieli hankkia se, vaikka ehdin jo ostaa Lahden muotsikan valokuvausopiskelijoiden kalenterin. Meillä meni loppuvuosi sairastellessa, että terveellistä ruokaa, ulkoilua ja normaaliin rytmiin palaamista on haaveissa ja tavoitteissa ihan ensiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun oli tarkoitus eilen täytellä enemmän tuota kalenteria, mutta kehoni päätti toisin eli minulle tuntuu nyt olevan flunssa tulossa. Toivon, että lepo tepsii eikä flunssa tule päälle.

   Terveempää tätä vuotta teille!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!