perjantai 6. tammikuuta 2017

Hetkessä: Satayksivuotias ja Sing leffassaVietin poikien kanssa pari päivää lomaillen Mikkelissä. Käymme usein leffassa Mikkelissä, koska äitini asuu ihan keskustan tuntumassa ja leffateatterille pääsee kävellen - toisin kuin meillä kotona.

Omaksi leffaelämyksekseni valikoitui "Satayksivuotias, joka jätti laskun maksamatta ja katosi". Elokuva on jatko-osa vuonna 2013 ensi-iltansa saaneelle leffalle "Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi". Katsoin tuon satavuotiaan pari kuukautta sitten Netflixistä ja minulla on muistikuva, että olisin lukenut sen myös kirjana. Jatko-osa on yhtä hillitön kuin ykkösosa, kummallisista tapahtumista toiseen siirtyvä hyvän mielen leffa. Aika samanlainen kuin ykkösosakin. Täytti tehtävänsä eli lähdin leffasta mummilaan askel keveänä ja mieli virkeänä.

Poikien kanssa kävimme katsomassa elokuvan "Sing". "Sing" on musikaalinen elokuva, jossa päähahmona on koala Buster Moon. Moonilla on teatteri, joka on taloudellisissa vaikeuksissa. Hän keksii järjestää laulukilpailun. Elokuvan teemoina on omien pelkojen voittaminen, oman tien löytäminen ja uskominen itseen ja unelmiin. Sinnikkyys. Pohjalta on tie vain ylöspäin. Mottona elokuvassa on ”Älä anna pelon estää sinua tekemästä mitä todella rakastat”. Ihan viihdyttävä lastenleffa ja se on aina plussaa, kun elokuvassa on muutakin kuin päätöntä kaahailua.

Luultavasti nyt talven ja kevään aikana käyn leffoissa useammin kuin syksyllä. Teatterien ohjelmistossa ei ole juurikaan minua kiinnostavia esityksiä ja näin leffat täyttäköön minun viihteen nälkäni. Seuraavaksi haluaisin nähdä leffan "Isäni Toni Erdmann".

Leffaliput (huomaattekos, Mikkelissä ei ole paikkanumeroita vaan siellä voi mennä ihan  mihin paikalle vaan) ovat Unelmakarttakirjan päällä, jonka ostin Mikkelistä kirjakaupasta. Ehkä kirjoittelen tuon tehtäväkirjan tuomista ajatuksista, jahka sitä alan täytellä.

4 kommenttia:

 1. Me kävimme myös katsomassa Sing joululomalla. Menin hieman ennakkoluuloisena, koska saman tuotantoyhtiön edellinen Lemmikkien salainen elämä oli mielestäni turhan väkivaltaista kohkausta, mutta Sing olikin sekä viihdyttävä että koskettava. Hyvää musiikkiakin!

  Hauskaa, että minäkin kävin elokuvissa lapsuuteni kotikaupungissa. Sielläkään ei ole paikkanumeroita elokuvissa, liputkin sellaiset kopiot tai monistetut paperiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Singissä oli kyllä hyvää musiikkia ja hyvä sanoma. Ja minä totta kai myös itkin leffassa - se on merkki siitä, että elokuva on koskettanut minua.

   Minusta on tosi kiva käydä pikkukaupungissa leffateatterissa. Lippuja ei tartte varata etukäteen ja voi tehdä myös ex tempore-päätöksen elokuviin menosta.

   Poista
  2. Kävin myös katsomassa Singin tällä viikolla kun lomailimme Helsingissä. Ehkäpä senkin voisi laskea pikkukaupungiksi koska kotikaupunkini on Tukholma 😃 Ja kyllä, kyynelet valuivat ainakin parissa kohtaa... / Mari

   Poista
  3. Hih, niin miten sen pikkukaupunkin ottaa. Joillekin Juvalaisille tai Rantasalmelaisille Mikkeli on varmaan big city.

   Minä itken usein leffassa. Liikutun helposti.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!