perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuosikatsaus 2016: heinäkuusta joulukuuhun


Vuosikatsaus jatkuu syyskauden muistelulla. Vuosikatsauksen tammikuusta-kesäkuuhun voi lukea täältä.

Heinäkuussa olin lomalla. Luin paljon kirjoja, erityisesti mieleeni jäi Liane Moriartyn kirjat. Löysin myös Veera Vaahteran chick lit - kirjat ja niitä on ollut kiva lukea niinä hetkinä, kun kaipaa kevyttä hömppää. Luin Konmarin ja innostuin hetkeksi raivaamaan kotiamme. Raivaaminen meinasi mennä överiksi, sillä tein sitä vähän hampaat irvessä - meiningillä.

Olimme lomalla paljon kotona ja teimme pieniä retkiä esim. Kiasmaan ja Heurekaan. Kävimme myös kotiseudullani Mikkelissä.


Elokuussa aloittelin töitä loman jälkeen. Ohjasin muutamaa ryhmää, mutta pääasiassa istuin kotona tietokoneen ääressä ja naputtelin Lasten Tunnetaito-ohjaajaopintojen päättötyötä ja tein sekä kirjallisia että äänitemateriaaleja kahteen verkkovalmennukseen, Voimavaroja vanhemmuuteen ja Myrskyn sydän - kuinka pysyä rauhallisena lapsen saadessa raivarit. Demosin myös yhden verkkovalmennuksen ja tästä on valmisteilla opinnäytetyö.

Esikoisella alkoi  yläaste ja tämä nostatti minussa pinnalle voimakkaita tunteita, minua itseäni kiusattiin yläasteella. Hänen koulunsa alkoi kuitenkin hyvin. Aina pitää muistaa, ettei sekoita omia tunteita ja pelkoja omaan lapseen. Kuun loppupuolella vietin Mikkelissä yhden viikonlopun Itsemyötätunnon perusteet - kurssilla. Kävin poikien kanssa katsomassa Shrek-musikaalin.


Syyskuun alussa valmistuin Lasten Tunnetaito-ohjaajaksi. Syyskuussa uusin myös satuhierontaohjaajalisenssini ja vietin yhden viikonlopun ihanassa kurssikeskus Elontulessa. 

Innostuin Härkiksestä ja jo sitä ennen ehdin innostua nyhtiksestä. Syyskuussa tein paljon ohjaustöitä ja alkoi ensimmäinen verkkovalmennukseni, Voimavaroja vanhemmuuteen. 


Lokakuussa kävin katsomassa kaksi teatteriesitystä ystävieni kanssa, "Rantarouvat" Aleksanterin teatterissa ja Kom-teatterissa huippuhyvän "Pasi was here". Kävin myös Kansallismuseon bloggaajapäivässä. Luin paljon kirjoja ja seurasin useampaa sarjaa telkkarista. Erityisesti telkkusarjoista mieleeni jäi "Ex-onnelliset" ja tietenkin "Vain elämää". 

Syyslomaa vietin lasten kanssa Mikkelissä ja sairastin pikaflunssan. Kävin katsomassa lasten kanssa Tatu ja Patu -leffan. Kuun lopulla pääsin kokeilemaan Tiibetiläistä äänimaljahoitoa.


Marraskuussa oli aika tiivis työjakso, joka oli väsyttävä. Tuntui, ettei energiaa riitä mihinkään ylimääräiseen. Olin talkoolaisena alakoulun vanhempainyhdistyksen marrasmarkkinoilla. Poikien serkun nimiäisiä juhlittiin. Kuun alussa kävin "Voimaa- Hyvän elämän polku" - kirjan julkkareissa ja sen jälkeen syömässä ravintolassa kahden mindfulness-ohjaajaystäväni kanssa. Siitä päivästä jäi lämpimät muistot. 

Myrskyn sydän - verkkovalmennus alkoi ja sen suosio ilahdutti minua paljon. Kuun lopussa kävin lasten kanssa katsomassa Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulun joulusirkuksen "Vilske". Molemmat pojat käyvät sirkuskoulussa tuolla, mutta kumpikaan ei ollut esiintymässä joulunäytöksessä.


Joulukuussa työt vähenivät pikkuhiljaa ja pääsin siirtymään kohti joululomaa. Kävin kuun alussa katsomassa Lahdessa Housut pois - musikaalin. Kävin muutamalla joululounaalla yritykseni yhteistyökumppaneiden kanssa. Joulua vietimme kotonamme. Ennen joulua kävin lasten kanssa katsomassa Talvisirkus Muistin ja joulun välipäivinä vietimme  yhden mukavan päivän Pomppulinnataivaassa.

Tänä syksynä olen lukenut paljon kirjoja ja se on ollut ihanaa. Olen käynyt hierojalla säännöllisesti ja näin satsannut omaan hyvinvointiini. Silti on ollut ajanjaksoja, jolloin olen ollut aika väsynyt. Loppuvuodesta tein ison ratkaisun ja päätin luopua ohjaamistani iltajumpparyhmistä ja aloitin oman joogaharrastuksen. Olen kokenut paljon mukavia hetkiä teatterissa ja ystävieni kanssa. Takana on hyvä syksy.

4 kommenttia:

 1. Selvästikin hyvä syksy. Onnea vielä kerran verkkovalmennuskursseista. Uskon, että etenkin tuolle kuinka kohdata lapsen raivo on varmasti kysyntää. Jään odottelemaan verkkokurssiasi, kuinka toimia teinin kanssa. Tulisi niin tarpeeseen :)

  Ihanaa Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on ollut hyvä. Pari väsymyskautta kävin läpi, mutta selvisin niistä hyvin.

   Myrskyn sydän - kurssi on ollut suosittu ja siitä tulee viikottain kyselyjä, milloin se on seuraavan kerran myynnissä. Ja kiitos uudesta verkkokurssi-ideasta! Täytyy laittaa asia hautumaan. Meillä tuo perheen teini eli esikoinen on niin rauhallinen ettei hänen kanssaan juuri olla vielä teini-iän haasteita päästy kokemaan. Pienemmän kanssa välillä kyllä, mutta ollaan kuitenkin teini-iän suhteen vielä niin alkuvaiheessa etten vielä voi kokemusasiantuntijuutta jakaa. Ja haluan perustaa kaikki kurssini itse hyväksi koettuihin menetelmiin.

   Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 2. Olipa mukaa lukea nämä vuosikatsaukset. Onnea vuodelle 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ollut sekä mukavaa kirjoittaa omaa vuosikatsausta että lukea toisten vuosikatsauksia.

   Mukavaa uutta vuotta teillekin!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!