tiistai 6. joulukuuta 2016

Mistä sinä ostat joululahjat?


Kiinnitätkö sinä huomiota siihen, mistä ostat joululahjasi ja mitä ostat lahjaksi? Minä olen ollut jo nuoresta alkaen kiinnostunut sekä tuotteiden eettisyydestä että ekologisuudesta. Muistan lukiolaisena tehneeni esitelmän eläinkokeista ja sen jälkeen minulla on ollut tärkeää ostaa kosmetiikkaa, jota ei ole testattu eläinkokeilla. Minulle on aina ollut tärkeää myös ekologiset arvot. Ja nämä ekologiset arvot tarkoittavat arjessa käytännön tekoja kuten sitä, ettemme yksityisautoile, syömme kasvisruokaa ja emme lennä joka vuosi lentokoneella. Yrittäjyyden myötä minulla on tullut entistä tärkeämmäksi myös pienyritysten ja lähikauppojen tukeminen. Tosin en ole juuri koskaan tykännyt esimerkiksi kauppakeskusshoppailusta, joten ei tämä täysin uutta ole minulle. Suosia lähellä olevia pienyrittäjiä.


Monena vuonna olemme lähettäneet joulukortteina joko lasten kanssa yhdessä askartelemamme joulukortit tai valokuvakortin, jossa pojat ovat tonttulakit päässä. Nyt pojat ovat jo sen verran isoja, etteivät he enää innostu siitä, että heitä valokuvataan kortteihin. Myöskään lähes kolmenkymmenen kortin askartelu ei innosta heitä. Tänä vuonna päätin, että ostan joulukortit joko suomalaiselta pienyrittäjältä tai hyväntekeväisyyskortteja. Päädyin pienyrittäjään.


Joululahjoiksi tykkään ostaa laadukkaita ja eettisiä lahjoja. Mieluusti ostan myös aineettomia lahjoja. Miehelle minulla on ollut tapana lainata joululahjaksi muutama kirja kirjastosta, tämän vuoden kirjat pitäisi pian päättää, jotta ne ehtivät saapua kirjastoon jouluksi. Lasten kummeille olen ostanut joka vuosi jotain "kuluvaa" tai käyttöön tulevaa, esimerkiksi "jotain parempaa" glögiä, kangaskasseja ja kankaisia tiski/siivousrättejä. Tänä vuonna lasten kummit saavat luomusaippuaa.

Kummilapsille olen ostanut aina ihania puisia leluja ja kirjoja. Näistä periaatteista olen nyt joutunut vähän luopumaan, kun kummilapset ovat jo sen verran isoja, että heillä alkaa myös itsellään olla toiveita ja ostettua on tullut myös esimerkiksi muovisia Ryhmä Haun tyyppejä toiveiden mukaan.

Tänä jouluna en mene lähellekään Jumboa (joka on meidän lähin kauppakeskus) joulun alla. Pyrin ostamaan lahjat lähialueelta, esim. Korson aseman puodista (postaus puodista täällä) ja Leenan Leikkien - puodista, joka on uusi ihana laadukkaiden lelujen kauppa Koivukylässä.

Millaisia periaatteita sinulla on lahjojen ostamiseen?

ps. Pari vuotta sitten kirjoitin blogipostauksen "Krääsätön joulu"

4 kommenttia:

 1. Meillä pojat ovat ohittaneet leluiän eikä legotkaan enää kiinnosta, joten edessä on muoviton joulu. Jee! Tosin ei viime joulunakaan tainnut enää tulla kuin yksi legopaketti pienimmälle. Tänä vuonna pojat saanevat jotain pleikkaan liittyvää ja sitten "lahjakortteja" kun kylpyläkäynnin ja varmaankin Megazonekäynnin.

  Aikuisten kesken meillä ei enää vaihdella lahjoja. Pienenä joulumuistamisena menee suklaata ja kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla jee ja samalla vähän haikeaa. Kun ei enää niitä lego- ja lelulahjoja tule lapsille jouluna. Meillä on vielä vähän omien lasten lahjat mietinnässä.

   Meillä on ostettu pienet muistamiset lasten kummeille ja isovanhemmille, mutta isommin ei lahjoja osteta aikuisten kesken.

   Poista
 2. Valokuvakortteja ja aineettomia lahjoja, kuulostaa tutulta 😊 Minulla on jo kaikkea, joten itselleni toivon lahjakortteja palveluihin: hierojalle, kampaajalle ja jalkahoitoon.
  Kivaa itsenäisyyspäivää ja uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakortti palveluun on aivan ihana lahja. Sain vuosia sitten lahjakortin vyöhyketerapiaan ja siitä alkoikin minun säännölliset käyntini vyöhyketerapeutilla.

   Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!