perjantai 9. joulukuuta 2016

Kiva salapoliisitarina lapsille


Luin pojille iltasaduksi kirjan "Etsivätoimisto Mysteeri ja Pyhän Birman safiiri". Salaperäinen roisto aikoo iskeä kyntensä kuuluisaan Pyhän Birman safiiriin ja uhkailee Monte Cristallon kreiviä jalokiven saadakseen. Ruhtinaansalon alakoulua käyvät Etsivätoimisto Mysteerin salapoliisit Roosa ja Timi pääsevät kuitenkin roiston kieron juonen jäljille. Tapausta tutkii myös Roosan pikkusisko Aurora, joka haluaa oikeaksi etsiväksi. Mysteeri vie lukijan ja kuulijan seuraamaan johtolankoja kreivin hienoilta cocktailkutsuilta aina Himalajan juurella olevaan vaaralliseen viidakkoon asti.

Kirjan on kirjoittanut Jutta Tynkkynen. Hän lukee dekkareita ja selvittelee lenkkeilyn ohessa geokätköjen salaisuuksia. Jutta halusi kirjoittaa lapsille salapoliisikirjan, joissa lukemisen lisäksi pienet salapoliisit pääsisivät myös itse ratkaisemaan etsivätehtäviä ja leikkimään salapoliisimaisia aarteenetsintäleikkejä. Näin syntyi Etsivätoimisto Mysteeri ja Pyhän Birman safiiri.Kirja on suunnattu alakouluikäisille (myös meidän yläkoululainen eli seiskaluokkalainen esikoinen tykkäsi kuunnella kirjaa). Kirjassa on lisänä etsivätehtäviä ja aarteenetsintäseikkailu, johon tarvittavat tekstit ja kuvamateriaalit voi tulostaa kustantamon kotisivuilta.

Me, sekä minä että pojat, pidimme kirjasta. Kirjassa oli sopivasti huumoria ja jännitystä ja juoni eteni jouhevasti. Olen lukenut paljon lastenkirjoja, joissa juoni ei tunnu etenevät mihinkään eikä mielenkiinto pysy yllä lukijalla eikä kuulijalla. Tässä kirjassa ei niin käynyt. Meidän pojat eivät innostuneet tekemään kirjan mukana olevia etsiväkoetehtäviä, mutta ne ovat mukava lisä kirjaan. Toivomme kirjalle jatkoa!

* kirja saatu arvostelukappaleeksi kustantamosta. Kirjassa on 206 sivua.

2 kommenttia:

  1. Kummitytölle pitäisi löytää joku kiva kirja joulupukin konttiin. Hän tykkää lukea ja askarrella paljon. Kirjaa en löytänyt tänään, mutta kissavärityskirjan. Olen säilyttänyt omien lasten kirjoja, ja omiakin lapsuusajan kirjoja on äitini tallettanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissavärityskirja kuulostaa kivalta lahjalta. Tämä esittelemäni salapoliisitarina sopii myös tytöille. Kirja onkin hyvä lahja, ne jäävät monesti hyllyyn ja uudelleen ja uudelleen luettavaksi ja myöhemmin myös omille lapsille luettavaksi.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!