lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kiasma, Päivälehden museo ja Iso kiltti jätti


Olemme viettäneet Viron reissun jälkeistä aikaa kotosalla ja pieniä retkiä tehden. Kuopus huitelee aamusta iltaan kavereidensa kanssa ja häntä hädin tuskin näkee. Esikoinen sen sijaan on kotosalla koko ajan.

Olen käyttänyt sadepäivinä aikaa kaappien läpikäymiseen ja nyt on tehty eräs iäisyysprojekti. Eli kävin läpi lasten koulukirjat, vihkot ja kuvistyöt monen vuoden ajalta ja otin talteen muutaman jutun ja loput on viety kierrätyspisteisiin. Tulipa kaappeihin tilaa! Myös omia lehtivarastojani olen pienentänyt aika lailla.


Tiistaina vietin esikoisen kanssa äiti-poika-päivää Helsingissä. Kävimme ensin syömässä sushia, sitten suuntasimme Päivälehden museoon ja sieltä Kiasmaan. Matkalla söimme pehmikset.

Päivälehden museossa on Somecity-näyttely, joka on aika pieni ja vaatimaton. Odotin siltä näyttelyltä enemmän. Sen näyttelyn läpikäyminen ei vienyt pitkään, mutta itse Päivälehden museo on kokenut uudistumisen ja siellä vietimme aikaa sitten pidempään.  Ukkoskuurokin ehti olla juuri tuon museovisiittimme ajan.


Päivälehden museosta suuntasimme Kiasmaan, jossa on nyt kaksikin lapsiperheille sopivaa näyttelyä: Ernesto Neto ja Choi Jeong Hwa. Paikalla oli paljon pikkulapsiperheitä. Moniin teoksiin sai koskea ja yksi huone oli varattu kokonaan rakentelupaikaksi, jossa pienillä "atomeilla" sai rakennella.


Esikoinen, teini 13 v, ihmetteli, missä ovat ne teokset, joissa on maisema- tai henkilökuvia. Olemme käyneet aikaisemminkin Kiasmassa ja puhuneet nykytaiteesta, mutta enemmän hän tuntuu mieltävän taiteeksi sen perinteisen tyylilajin eli maisemat ja henkilöpotretit.

Kiasmassa nyt olevia näyttelyjä voin suositella lapsiperheille. Esikoinen on jo sen verran teinii, ettei hän siellä innostunut leikkimään, mutta monet pienemmät lapset näyttivät olevan innokkaana touhuamassa nykytaiteen parissa.
 

Tänään kävimme katsomassa leffateatterissa Ison kiltin jätin ja se on hyvä elokuva. Olen lukenut sen pojille iltasaduksi jo vuosia sitten ja näin juoni ei ollut enää muistissani. Elokuva on aika jännittävä, hauska ja myös supersympaattinen. Pidimme! Poksutuhnut ja perskurkkanat naurattavat edelleen.

Mansikat saimme pakastettua tiistaina ja olen myös päässyt kesäkirjoissani vauhtiin. Nyt luen Liane Moriartyn kirjaa "Mustat valkeat valheet" ja kirja on koukuttanut minut ihan täysin. Innostuin kirjasta niin paljon, että laitoin samantien kirjastoon varaukseen kirjailijan pari muutakin teosta.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!


8 kommenttia:

 1. Lianen kaikki suomennokset on ihan loistavia! Odotan innoissani koska tulee lisää. Tekisi mieli hankkia omaankin hyllyyn ne, mutta vaikka ovatkin hyviä niin eivät kovin montaa lukukertaa kestä. Lisäksi hylly kiristelee taas ahtauttaan, vaikka just sen muka tyhjäsin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Minulle tämä kirjailija on täysin uusi tuttavuus. Mustat valkeat valheet on tosi koukuttavasti kirjoitettu kirja.

   Poista
 2. Voi kaapit! Minunkin pitäisi, lisäksi kirjahyllyt kaipaavat järjestämistä. Iso urakka tiedossa...

  Mutta jee, postasit sellaisista menoista, joita meilläkin on suunnitelmissa: Iso kiltti jätti, Kiasma, Päivälehden museo. Täytyy tehdä retki Helsinkiin jonain lomapäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappiprojekteja on helppo siirtää. Minulla on pari sellaista kaappia, joita en edes viitsisi avata, kun tiedän siivoamisen olevan niin tuskaisan aikaa vievä projekti.

   Helsingissä on kiva käydä päiväretkellä. Iso kiltti jätti on kyllä hurjan sympaattinen elokuva, sitä voin suositella lämpimästi. Meidän varkkarileffateatteri on Bio Grand eli "lähipalvelumme".

   Poista
 3. Täälläkin tehty kaappien siivousta ja muita projekteja, jotka odottaneet jo vuoden verran tarttumista toimeen. Vihdoin sain valokuvatkin albumiin. Kiasmassa pitäisi itsekin käydä vuoden tauon jälkeen. Suosittelen myös Helsingin kaupunginmuseota, jossa ihastuttava lasten kaupunki. Samalla voi tutustua Helsingin historiaan ja onpa yläkerrassa myös paljon puhuttu Museum of Broken relationships -näyttely. Täysin ilmainen. Aleksiinkin saattaa siellä törmätä, kun on kesän museolla töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvaprojekti on minullakin ollut kesken...öh kolme vuotta? Eli siihenkin olisi hyvä tarttua jossakin vaiheessa.

   Helsingin kaupunginmuseossa olisi tarkoitus käydä kesän aikana, sekä Lasten kaupungin että Museum of Broken Relationshipsin puolella. Hauska kuulla, että Aleksi on kesän museolla töissä.

   Poista
 4. Ihanaa äiti-poika aikaa! <3 Niin tärkeitä hetkiä.
  Täytyisikin käydä lasten kanssa tsekkaamassa tuo Kiasma, edellisestä kerrasta on jo aikaa.
  Iloista heinäkuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että välillä on hyvä olla vain yhden lapsen kanssa. Aika harvoin niin tulee tehtyä, monesti olen liikkeellä molempien lasten kanssa. Pitäisi myös kuopuksen kanssa pitää äiti-poikapäivä vielä loman aikana.

   Mukavaa heinäkuuta teillekin!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!