maanantai 18. toukokuuta 2015

Resilienssiä

 
Onko termi resilienssi sinulle tuttu? Minulle resilienssi on tullut tutuksi ratkaisukeskeinen valmentaja - ja mindulness-ohjaajaopintojeni myötä. Resilienssillä tarkoitetaan kimmoisuutta, joustavuutta, mukautumiskykyä. Kykyä selviytyä. Vastustuskykyä elämän paineille. Ihminen taipuu, mutta ei taitu.

Resilienssi on ominaisuus, joka kehittyy kun elämässä koetaan sopiva määrä vastoinkäymisiä ja vaikeuksia. Ja kun vaikeuden kohdatessa sen käsittelyyn saadaan riittävästi opastusta ja tukea ja saadaan kokemus, että vaikeuksista voi selvitä. Näin kehittyy luottamus siihen, että on kyky selviytyä. Minusta on hienoa, kun resilienssi on esillä nykyään jo koulumaailmassakin, esim Friends- tunnetaito-ohjelmassa lapsille puhutaan resilienssistä.


Resilienssi tuli mieleeni, kun kuulin Elastisen biisin Eteen ja ylös. Siinäpä varsinainen resilienssi-biisi. "Katse eteen ja suupielet ylöspäin. Tee vastoinkäymisistä voimaa... Kestän kyllä, periks en tuu antamaan.... Asenne ratkaisee, oon nähnyt omin silmin senkin".

Minulle tuli Kirjapajan esite ensi syksyn kirjoista. Ehdottomasti minua kiinnostavimmaksi kirjaksi nousee Soili Poijulan lokakuussa ilmestyvä kirja "Resilienssi - muutosten kohtaamisen taito". Poijulan kirja on ensimmäinen suomalainen tietoteos aiheesta. Jään odottelemaan mielenkiinnolla tätä kirjaa.

  
Katse eteen ja suupielet ylöspäin!

ps. Erittäin pitkällisen harkinnan jälkeen perustin blogilleni fb-sivun. Muutama ystäväni on kysynyt seurantakanavaa, he kun eivät seuraa muita blogeja. Itse olen ollut vähän sitä mieltä, etten perusta enää uusia fb-sivuja, koska nyt jo on seurattavana oma profiili ja myös yrityksen fb-sivu. Mutta nyt, yleisön pyynnöstä, myös Taikasaappaat löytyy facesta. Nyt sekin alkoi tuntua huonolta idealta (kuten kaikki muukin tänään, koska PMS), mutta siellä se sivu nyt kuitenkin on. Saa tykätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!