sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Teatterimuseossa


Kävin eilen poikien kanssa Teatterimuseossa. Meillä oli huippuhauska päivä. Vietimme museossa useamman tunnin. Meillä monesti museoreissut vierähtävät koko päivän mittaisiksi reissuiksi. Moni muu perhe näytti viettävän Teatterimuseossa paljon lyhyemmän ajan. Itse olen iloinen, kun pojat innostuvat museoiden toiminnallisista jutuista ja palaavat samojen asioiden äärelle monen monta kertaa. Teatterimuseossa he jaksoivat kerrasta toiseen ottaa valokuvia itsestään, pukea päälleen roolivaatteita, säätää valoja ja ääniä ja kokeilla dubbaamista. Museo on pullollaan erilaisia kokeilupisteitä.


Museossa huomioitaan todella hyvin lapset ja heidän toiminnan tarpeensa. Jokaisessa huoneessa oli jotakin, jota sai koskettaa, pukea päälleen, säätää tai kokeilla. Poikien suosikki oli muodonmuutos, jossa otettiin valokuva omasta naamasta ja oma kuva siirrettiin jonkin näyttelijän naamaksi.


Kaapelitehtaalla sijaitseva Teatterimuseo on Suomen ainoa teatteriin ja esittäviin taiteisiin erikoistunut museo. Teatterimuseossa on usein myös tapahtumia. Seuraava tapahtuma on ensi lauantaina, jolloin on koko Kaapelitehtaan museoiden perhepäivä.

Meidän perhe suosittelee! Meillä oli niin kiva päivä, että pojat illalla kysyivät, milloin menemme seuraavan kerran. Lupasin, että menemme loppukeväästä tai alkukesästä uudelleen.

14 kommenttia:

 1. Teatterimuseo on kyllä aivan mahtava! Nelivuotiaamme tuossa taas vähän aika sitten kyseli, milloin menisimme sinne taas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille eilinen visiitti oli eka kerta Teatterimuseoon. Monta vuotta tuo reissu on ollut ajatuksissa, nyt viimein saatiin se tehtyä. Museo on tosi kiva!

   Poista
 2. Minä olen useasti miettinyt, että pitäisiköhän käydä Teatterimuseossa. Aina on tullut sitten valittua varman päälle ja mentyä johonkin tuttuun paikkaan. Nyt kyllä menee Teatterimuseo meidän retkikohdelistalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä meilläkin on jäänyt Teatterimuseo väliin, vaikka vuosia on ollut ajatuksissa, että sinne pitäisi mennä. Onneksi menimme, ainakin me tykkäsimme paljon!

   Poista
 3. Vau, kiitos vinkistä, täytyypä muistaa kun suunnittelee retkiä lasten kanssa! :)
  Mukavaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterimuseo on kiva paikka lasten kanssa, ainakin me pidimme tosi paljon. Mukavaa naistenpäivää sinullekin!

   Poista
 4. Olen käynyt Teatterimuseossa kaksi kertaa. Ensin muinaisen teatteriryhmämme kanssa penkomassa museon arkistoa puuvillahankat kädessä - etsimme muistaakseni taustatietoja yhteen näytelmään. Toisella kertaa mieleen jäi kiinalaiset hassut propagandavideot ja varjokuvateatteri. En muista, että silloin olisi vielä ollut kovinkaan paljon toiminnallisia juttuja - täytynee varmaan tehdä uusi vierailu tuonne. Asun aivan lähellä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterimuseo on varmaan uudistunut paljon. Joka huoneessa oli jotain toiminnallista.

   Poista
 5. Kiitos vinkistä, meidän kuopus varsinkin voisi olla tästä ihan tohkeissaan :)

  VastaaPoista
 6. Olipa mielenkiintoista! Osaan kuvitella, että meidänkin pojat viihtyisivät tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mukavaa, että monissa museoissa on niin paljon toiminnallisia juttuja, mikä auttaa lapsia innostumaan museovierailusta. Teatterimuseossa sitä toiminnallisuutta oli tosi paljon.

   Poista
 7. Loistava vinkki, tiedän että meidän tytöt rakastaisivat käydä tuolla.

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina!