tiistai 10. maaliskuuta 2015

Blogi 1 vee!Taikasaappaat-blogi täyttää tänään vuoden. Millaisia vuoden ikäiset ovat? Touhukkaita, täynnä energiaa, innokkaita oppimaan uutta. Valloittavat maailmaa. Minun blogivuoteeni on mahtunut paljon. Aloitin blogin todella pitkän harkinnan jälkeen. Olin haaveillut blogista jo pari-kolme vuotta. Mutta se jäi. Tekniseen osaamattomuuteen ja myös siihen etten silloisessa työssäni halunnut tulla tunnistettavaksi netin kautta. Kun aloitin tämän blogin, tiesin, että olen astumassa uuteen. Tiesin, että olen irtisanoutumassa työstäni ja jossain vaiheessa perustamassa yritystä. Mutta sitä en todellakaan tiennyt, mitä kaikkea vuosi tuo tullessaan.

Olin aiemmin kirjoittanut nettipäiväkirjaa (poikien ollessa pieniä) ja tiesin, mitä parhaimmillaan voi olla nettikirjoittelu. Tukemista, kannustamista. Minulla on ihanat lukijat ja olen saanut todella paljon kannustavia kommentteja. Ikäviä kommentteja on tullut todella vähän ja niissäkin on ollut kyse siitä, että tekstini on ymmärretty jotenkin eri tavoin kuin sen itse olin ajatellut. Ja se on opettanut tarkempaa itseilmaisua ja kielenkäyttöä. Ja nämä ikävämmät kommentit ovat aina tulleet anonyymeiltä.


Heti blogin alussa tein päätöksen, etteivät mieheni ja lapset esiinny blogissani. Toki teksteissä joskus, mutta kuvissa ei tunnistettavasti. Sama pätee jatkossakin.

Nostan esille muutaman tekstin vuoden varrelta. Blogini ollessa suunnilleen kuukauden ikäinen, laitoin liikkeelle haasteen Suosikkeja omasta lapsuudesta . Oli ilahduttavaa lukea toisten muistoja omasta lapsuudesta. Koska blogillani on paljon uusia lukijoita, haluaisiko joku napata mukaansa tämän haasteen? Tekstissä Elämän uusia tuulia kerroin elämänmuutoksesta, jota olin miettinyt jo pitkään ja joka oli realisoitumassa. Olin irtisanoutunut vakityöstäni ja tiesin, milloin on viimeinen työpäiväni. Blogini lukijat ovat voineet seurata matkaani myös tästä eteenpäin. Kirjoitin liiketoimintasuunnitelmastani ja säännöllisesti olen kirjoittanut myös postauksia viikostani yrittäjänä.

On postauksia, joista olen saanut erityisen paljon hyvää palautetta. Yksi niistä oli tämä koominen postaus päivän asustani. Itselleni on jäänyt mieleen myös syötyjä sanoja-haaste ja kodissamme vipeltänyt hiiri. Olen myös kirjoittanut lukemistani kirjoista, näkemistäni elokuvista ja teatteriesityksistä, jonkin verran arjestamme, kirpparilöydöistä ja käsitöistä. Muutaman kerran olen kuvannut myös kotiamme.Vaikka olen vuoden blogannut, en koe itseäni "oikeaksi bloggaajaksi". Minä en edelleenkään kuljeta kameraa mukana joka paikassa, en kuvaa ruoka-annoksiani,  minusta ei tunnu luontevalta olla kameran edessä ja listata vaatteita, joita kuvassa on päälläni.

Lukijat ovat blogin suola, varsinkin kommentoivat lukijat. Kiitos aktiivisesta kommentoinnista! Blogini lukijakunta on kasvanut hitaasti, mutta varmasti. Osa lukijoista on ollut mukana matkassani heti alusta alkaen. Ihan mahtavaa! Blogi tulee jatkamaan samalla linjalla. Samanlaisia sekalaisia tekstejä, välillä syvällisempiä, välillä tavallista arkea. Välillä kirjoista, välillä yrittäjyydestä, välillä elämästä yleensä. Kesää kohti puutarhakuvat tulevat lisääntymään.

Vuoden ikäisen blogin kunniaksi on pian alkamassa arvonta!

12 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon 1-vuotiaalle ja sen äidille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulle onnittelut siitä apurahasta, tosi mahtava juttu!

   Poista
 2. Onnea 1-vuotiaalle! Ja monia, monia vuosia lisää blogimaailmassa <3
  Kuolaan täällä tuon sinun retrokaapin siällön perään .-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuossa retrokaapissa on mun aarteita, kirpparilöytöjä vuosien varrelta. Muutama kahvipurkki on mun äidin kaapeista.

   Poista
 3. Onnea hienosta blogivuodesta!! :) On aina ollut mukava lukea postauksiasi.

  Iloista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on suunnilleen saman ikäiset blogit, sinunkin postauksia on aina ilo lukea.

   Poista
 4. Onnea vuoden ikäisestä blogista! Ja monia vuosia lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä minä sen verran koukussa tähän touhuun olen, että vuosia tulee taatusti useita lisää.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!