maanantai 18. elokuuta 2014

Syötyjä sanoja - haaste

Sain Syvältä - blogista haasteen. Syötyjä sanoja. Missä asioissa sinä olet syönyt sanasi? Kenties vaatetuksessa, sisustuksessa tai kasvatusperiaatteissa?

Aloitettakoon tämä sillä, että minä olen aika lailla periaatteen nainen. Jos päätän, että meillä käytetään kestovaippoja, niin meillä käytetään niitä. Jos päätän, että pärjään ilman autoa, niin pärjään. Piste. Vaikka fillaroisin kaatosateessa tai kinosten keskellä, niin pärjään ilman autoa. Koska olen niin päättänyt.

Mutta ehkä löydän muutamia asioita, joissa olen joustanut / muuttanut mielipidettäni. Otetaan nyt ensimmäiseksi tuo meidän pelikonsoli, Wii. Meille ei pitänyt mitään pelikonsoleja tulla. Ovat täysin turhia eikä niistä ole mitään hyötyä. Nyt meillä se on. Käytettynä ostettu. Ilostuttaa poikia kovin. Mutta myös saa heidät raivostumaan, mankumaan lisää peliaikaa ja riitelemään.

Yrittäjyys. Ei minusta mitään yrittäjää pitänyt tulla. Jos mulle olisi joku vuosi sitten sanonut, että olet vuoden päästä perustamassa yritystä, niin olisin todennut, että en todellakaan. Minähän olen turvallisuushakuinen ihminen, joka ei kykene tekemään mitään paperitöitä, laskutuksia tai edes miettimään mitään liiketoimintasuunnitelmia. Enkä sitä paitsi ole mitään yrittäjätyyppiä muutenkaan. Sitä en muista, olenko tätä ääneen koskaan sanonut. Mutta näin olen ajatellut. Ja nyt olen keskellä yrityksen perustamishässäkkää.

Tofu. Olemme kasvissyöjiä ja kun söin ekan kerran tofua taisin todeta etten tiedä mitään pahempaa. Se oli siis ihan järkyttävän pahaa. Nyt mun suurinta herkkua on grillattu tai rapeaksi paistettu tofu. Kasvissyönnistäkin muistan joskus ajatelleeni, että kummallista viherpiipertäjien ituilua. Ja nyt olen ollut 10 vuotta kasvissyöjä ja minusta se on täysin normaalia.

Leikkokukat. Kuka nyt leikkokukkia maljakkoon ostelee? Nehän nyt kuihtuukin ihan saman tien, kamalaa rahanhukkaa. Noin ajattelin vielä muutama vuosi sitten. Nyt meillä on lähes aina leikkokukkia maljakossa.

Kakkajutut mammakerhoissa. Minä en kyllä puhu mitään kakkajuttuja joissain mammakerhoissa. No, kyllä muutaman kerran tuli ihmeteltyä toisten äitien kanssa lasten kakankoostumusta ja väriä. Tosin ikinä en lähettänyt terveydenhoitajille sähköpostilla kuvia lasteni kakoista. Entiset työkaverit kun kertoivat saaneensa näitäkin ilahduttavia kuvaviestejä.

Minun ei myöskään pitänyt olla se äiti, joka käyttää telkkaria lastenvahtina. On käytetty.  Tosin olen melko varma, että meidän pojat ovat katsoneet telkkaria aika vähän verrattuna moniin muihin lapsiin.

Joskus oli myös aika, jolloin ajattelin etten mene naimisiin (voihan sitä elää toisen kanssa ilman että menee naimisiin) tai ainakaan siinä ei ole mitään järkeä, että lapsi tehdään heti häitten jälkeen. Nimimerkillä 12 vuotta hääpäivästä ja esikoinen 11v2kk ikäinen. Ylipäänsä joskus parikymppisenä standardiperheajattelutapa, että "mennään naimisiin, hankitaan 1.8 lasta ja asutaan omakotitalossa järven rannalla, mutta lähellä palveluja" kuulosti tosi kaukaiselta ja vieraalta. Mutta jo 25-vuotiaana nimenomaan halusin sitä. On ollut myös aika, jolloin ajattelin että joidenkin astiasarjojen kerääminen on extrajunttia tai vilauttaa kassalla nyt jotain plussakorttia, ei ole todellista. Onhan meillä noita astiasarjoja kerätty ja yhden jos toisenkin lafkan etukortti löytyy rahapussista.

Ja sitten tiedättekö ne hihhulit ja hörhöt, jotka käyttävät intian basaareista ostettuja vaatteita, polttavat suitsukkeita, työntävät lastensa korviin valkosipulinkynsiä kun tulee korvatulehdus, imettävät lapsiaan viisivuotiaiksi ja joilla on rastat ja tietty he meditoivat, joogaavat ja käyttävät jotain kristalleja ja kiviä. Ja he käyvät retriiteissä. Harrastavat tantraseksiä. Tosi outoja tyyppejä. Minusta ei tule koskaan sellaista. No, imetin esikoista 1v8kk ja toista lasta 2v2kk. Toisen lapsen synnytin jopa kotona (heh, vahingossa tosin). Olen käynyt retriiteissä ja meditoin. Minulla on onnenkivi, krysokolla.  Teen aarrekarttoja, olen jopa aarrekarttaohjaaja. Tutut hoi, olenko hihhuli ja hörhö, tosi outo tyyppi? Mutta edelleenkin meillä hoidetaan lasten korvatulehdukset lääkärissä. Tantraseksistä en tiedä mitään. Ja minulle saa huomauttaa, jos kotimme alkaa täyttyä suitsukkeen tuoksusta tai jos päätän laitattaa rastat. Homeopatiasta olen kyllä alkanut kiinnostua pms-oireiden hoidossa.

Sen verran periaatteen ihminen olen, että meillä ei edelleenkään ole Crocseja, en käytä kännykkäni kautta nettiä enkä voisi kuvitella pukevani päälleni jotain onepiece-haalariasua. Jos näette mut joku päivä kävelemässä kadulla joku collegehaalari päällä, Crocsit jalassa ja samalla käytän kännykästä facebookia, niin saa huomauttaa. Ja nauraa. Mutta oikeasti, näin ei tule kyllä käymään.

Jatkan haastetta eteenpäin seuraaviin blogeihin:

Kerron sulle tarinan elämästä
Kädestä pitäen
Löytöjen taika
Tanian silmin 


Ja jos  joku muukin haluaa napata haasteen mukaansa, niin ole hyvä! Missä asioissa sinä olet syönyt sanasi?

19 kommenttia:

  1. Täällä myös entinen tofun inhoaja. Mutta kun sen tosiaan paistelee tarpeeksi hyvin niin sehän on ihan nannaa. Ihan mahtavaa että voi ja uskaltaa päivittää ajatuksiaan asioiden suhteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyi siis joku muukin, joka on inhonnut tofua. Muistan kun kokeilin sitä ekan kerran ja luin jostain nettifoorumilta ohjeen, jota kaikki kehuivat superhyväksi. Ja minä melkein oksensin kun söin sitä ruokaa, Onneksi kokeilin sitä toisen kerran ja vielä kolmannenkin, nyt se tosiaan on hyvää ja meidän esikoinenkin rakastaa tofua.

      Niinpä, asioita voi päivittää ja ajatukset voivat myös muuttua esim. iän ja oman kasvun ja kehittymisen myötä.

      Poista
  2. Kiitos Heli haasteesta! Olipa ihanaa luettavaa näin kaffikupposen ääressä :) Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan, kiva jos otat haasteen vastaan!

      Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Jos on löyhästi periaatteeton, niin harvoin joutuu syömään sanaansa :) Varmaan omani liittyy pääosin lastenkasvatukseen. Siinä on Siperia opettanut monta kertaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ehkä osa noista on myös oman kasvun myötä tuomaa viisautta eikä suoranaista sanojen syömistä. Lastenkasvatuksessa kyllä Siperia opettaa, se on totta.

      Poista
  4. Astiasarjoihin liittyvä ajattelutapa kuulostaa tutulta, ajattelin nimittäin samoin vielä muutama vuosi sitten enkä voinut ymmärtää, miksi pitäisi kerätä jotain sarjaa... Mutta niinpä vain minäkin hurahdin touhuun mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuttua. En voinut ymmärtää, miksi joku keräilee jotain Teemaa tai muuta. Sitten tuli itsekin kerättyä Pentikin Ainoa, Muumimukeja, Mariskooleja....tosin nyt olen stopannut keräilyn ja todennut, että näitä kaikkia on jo tarpeeksi.

      Poista
  5. Voi ristus, nauroin tämän luettuani! Varsinkin hihhuli ja hörhö-osiossa. Ai vitsit, mun olisi pitänyt laittaa tuo Crocs-esimerkki omaan tekstiini! Minä olen ihan totaali crocs inhoaja, PAITSI että viime keväänä ostin työharjoitteluuni ballerinamallit,se suokoon..!!?! mutta niitä perusmalleja ei meille tule, ainakaan aikuisille. Ja tuo koko haalari.. En edes sano mitään... Mutta pelikonsoleita meillä ei ole, tämä mieheni periaatteita.
    Jos päätät joskus innostua tantraseksistä, odotan mielenkiinnolla siitä postausta, muahhaaaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää että eilen jo googlailin tantraseksiä. Tässä on nyt kaikkea uutta viime aikoina tullut kokeiltua, mutta tällä hetkellä luulen, että tantraseksiä en kokeile. Tosin koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Lupaan postata, jos innostun aiheesta.

      Poista
  6. Ohhoh, täytyypä toteuttaa tää pikapuoliin! Paljon on kyllä tullut pyörrettyä :P Mä oon aika uhmakas, ja siksi monet asiat menee tosiaan JUST niinku minä sanon koska kukaanhan ei ainakaan pääse sanomaan että etkö sä joskus vannonut.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on vähän samaa, että koska olen päättänyt tiettyjä asioita, niin sitten teen niin ettei vaan kukaan sano, että "mitäs minä sanoin". Kiva kun otat haasteen vastaan!

      Poista
  7. Apua, olipas hauska postaus! :D Minä ikäväkseni joudun ilmoittautumaan tyypiksi, joka systemaattisesti syö sanojaan ja luopuu periaatteistaan :D Allekirjoitan monet samat kuin sinäkin, telkkari on ollut lapsen/lastenvahtina täälläkin (pahoin pelkään, että paljon suuremmassa määrin, kuin teillä - on ainoa keino saada esikoinen hetkeksi pysymään paikallaan) ja kakkakeskusteluihin olen osallistunut hyvin aktiivisesti (ennen en mieluusti edes maininnut kyseistä sanaa ääneen). Tosin noista lähetetyistä valokuvista järkytyin - OMG!

    Ja pakkohan tähän on mainita nuo Crocsit. Inhosin niitä ennen yli kaiken, kunnes kävi niin, että olin Shanghaissa ostoskeskuksessa ja alkoi mieletön taifuunivesisade. Jalassa oli nahkaiset ballerinat tms. Jalkakäytävillä lainehti polviin saakka vettä, jonka mukana siellä päin lilluu vielä kaikkea sellaista mitä en halua edes ajatellakaan ;) Ei auttanut muu kuin ostaa kopiocrocsit (ainoa oman kokoni väri oli ruman lohenpunainen...) ja kahlata hotelliin. Siellä lampsin suoraan suihkukoppiin ja pesin popot muutamaan kertaan saippualla. Ja jotenkin siinä pääsi sitten käymään niin, että käyttöön jäivät. Ovat maailman helpoimmat sujauttaa jalkaan, eivät hiosta, eikä haittaa jos pihahommissa sottautuvat :) Onneksi niitä ei täällä metsän keskellä näe kukaan, paitsi kerran lähdin vahingossa ne jalassa kauppaan (olipa järkytys huomata asia siellä kaupassa :D ), kun mies löysi ex tempore sieniä ja oli 10 min aikaa hakea kermaa sienikastikkeeseen :D

    Nunu,
    http://ainalahellani.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on puutarhakenkinä jotkut feikkicrocsin tyyliset kengät, ovat Lidlistä joskus ostettu.Kätevät sujauttaa jalkaa ja sopivat puutarhakengiksi, mutta mihinkään muualle en kyllä niillä lähtisi.

      Poista
  8. Haha, hyviä syötyjä sanoja löyty täältäkin! :)

    VastaaPoista
  9. Nappasin myös haasteen ihan huvikseni:)

    VastaaPoista
  10. En oo unohtanut tätä, pyrin tekemään pikimmiten:) Niitä löytyy varmasti jonkun verran...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kiva.Tämä oli hauska haaste, on ollut mukavaa lukea näitä syötyjä sanoja.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!