tiistai 12. elokuuta 2014

Back to school


Tänään se alkoi. Pojilla koulu. Jossakin päin Suomea koulut alkoivat jo viime viikolla, täällä Vantaalla tänään. Meillä on nyt perheessä kolmas- ja viidesluokkalaiset pojat. Kolmas luokka tuo kuopukselle ainakin enkun kielen uutena aineena. Viidennellä tuleekin sitten jo ihan uusia lukuaineita, fysiikkakemiaa ja alkoiko historiakin viidennellä. Ja myös valinnaisia aineita.

Eilen vielä tsekattiin reput ja penaalit. Tyhjensin penaaleista pois terotinpurut, sentin pituiset kynännysät ja mustuneet kumit. Nyt on pari uutta pitkää kynää ja valkoista kumia pakattu penaaleihin. Siinä missä itse vietin aikaa Tiimareissa ennen koulun alkua tuntikaupalla valiten tuoksukumeja ja kimallekyniä, niin poikia ei kyllä pätkän vertaa kiinnosta, millaisella kynällä kirjoittavat tai millaisella kumilla pyyhkivät. Eipä kyllä niitä Tiimareitakaan enää ole.

Minä olen se äiti, joka olen poikien mennessä ekalle luokalle itkenyt silmäni ihan turvoksiin. Varsinkin esikoisen kohdalla koulun aloitus tuntui tosi suurelta asialta elämässä. Ajattelin, että nyt se lapsuus loppuu. Kuopuksen kohdalla koulun aloitus meni jo ehkä vähän rennommin ja vähemmillä itkuilla. Tänään ei itkettänyt. Ehkä seuraava isompi askel on se, kun esikoiselle loppuu alakoulu ja tapahtuu siirtyminen isompiin ympyröihin, yläasteelle (vai puhutaanko nykyään yläkoulusta?).

Meidän perheessä koulun alkua odotin ehkä eniten minä. Olen jo pari viikkoa odottanut, että pääsisin kunnolla työhommieni kimppuun. Kuopus on myös ollut aika levoton ja selvästi jo kaivannut rytmiä, toimintaa ja kavereita elämäänsä. Esikkokin totesi eilen, että kiva mennä kouluun.

Minulle poikien koulujen alkaminen tietää sitä, että saan vihdoinkin rauhallista kotitoimistoaikaa. Pääsen tekemään eteenpäin mun tulevia työjuttuja. Tähän mennessä kaikki onkin ollut vähän kaaosta, kun muutaman minuutin pitkissä olen kaikki jutut tehnyt.

Tosin vielä tänään en töitä tee, kohta lähden vyöhyketerapian (oma hyvinvointi ja hyvät energiat ennen kaikkea....), iltapäivällä minulla on ratkaisukeskeinen valmentaja - opintojeni pienryhmätapaaminen (pitikö siihenkin joku artikkeli lukea....) ja illalla vielä NLP-kurssini. Tuosta NLP:sta tulen kirjoittamaan enemmänkin, olen aika ihastunut siihen.

Turvallista koulutietä kaikille koululaisille! Ja vanhemmille rentoutta, kyllä se koulu ja arki ihan hyvin lähtevät sujumaan!

22 kommenttia:

 1. Mukavaa päivää teille kaikille!
  NLP:stä olisikin mukava lukea, se kiinnostaa minuakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viime viikolla aloitin NLP -johdantokurssin ja ihastuin siihen heti. Kirjoittelen joku päivä tekstiä aiheesta. Nyt vaan on tuhat rautaa tulessa saman aikaisesti enkä ihan tarkkaan osaa luvata, tuleeko teksti viikon vai kahden päästä. Mutta tulee kuitenkin!

   Poista
  2. Marja-Leena Savimäki? Mä oon hänen practitionerin käynyt...

   Poista
  3. Kyllä, olen Vantaan Aikuisopiston johdantokurssilla. Eilen oli toka kerta ja NLP on kyllä tosi mielenkiintoista.

   Poista
  4. Se on! Mulla on haaveena mennä masterille, mutta tuntuu että oma aika ei riitä ihan kaikkeen. Ruuhkavuodet? :p

   Poista
  5. Minua alkoi kiinnostaa se practioner, mutta kun mulla on jo kesken ratkaisukeskeinen valmentaja- ja mindfulness - opinnot, niin ehkä pitää ensin saada jotain valmiiksi ennen kuin uutta aloittaa.

   Poista
 2. Hyvää koulunalkua teidän pojille! Ja arkea koko perheelle.

  Minä saattelin tänään lapset kouluun. Kolmasluokkalainen meni jo innoissaan kavereidensa luo ja voi sitä halailun määrää! Ekaluokkalaista jännitti ihan hurjasti, mutta reippaana meni sisälle kouluun. Voi että. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin sain saattaa pojat koulun portille asti, sitten mut käännytettiin pois. En saanut jäädä enää pihalle notkumaan. Sinutkin näin pihalla. Teillä onkin jännää, kun perheessä on ekaluokkalainen. Se on niin haikeaa, kun ekaluokkalaiset lähtevät rivissä opettajan johdolla sisälle kouluun ja napanuora vaan venyy ja venyy...

   Mukavaa koulunalkua ja arkea teidänkin perheelle!

   Poista
 3. Pojille mukavaa koulun alkua, niin tomeran näköisiä koululaisia. :) Meillä alkaa Niklaksen kanssa kerhoiluhommat ens viikolla. Vähän jännittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tomerat koululaiset ja homma on heille tuttua, ovathan he jo kolmas- ja viidesluokkalaiset.

   Toivotan teille hyvää alkua kerhoiluun!

   Poista
 4. Meidän keskimmäinen aloitti koulun eilen. Itse olin reissussa ja mies vei. Sekin tuntui haikealta -siis minusta :)

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se haikeaa onkin, eräänlaisia virstaanpylväitä elämässä. Jotain loppuu, jotain uutta alkaa. Koulun alkaminen on iso juttu, sekä lapselle että aikuiselle.

   Mukavaa viikkoa teillekin!

   Poista
 5. Mukavaa koulun alkua! Täällä alkoi koulu jo viime viikolla.

  Olen myös itkenyt silmäni päästä kun pojat menivät ekalle luokalle. Mies silloin nauroikin, että itken varmaan sittenkin kun pojat menevät armeijaan :D Nyt alkoi toinen ja kolmas luokka meillä. Meneeköhän tämä lukuvuosi aivan yhtä nopeasti kuin viime vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen herkkä ja olen itkenut lähes kaikissa joulu- ja kevätjuhlissa. Eskarin lopettajaiset olivat minulle ihan järkyttävää pillitystä, varsinkin esikoisen eskarin kevätjuhla, toisen kanssa se meni jo enemmän rutiinilla.

   Tuntuu, että kesä meni nopeasti, kohta on jo syksy ja sitten ollaan joulussa ja keväässä. Vuodet vierivät ja kohta meillä tosiaan on jo intti-ikäiset lapset. Mutta ei onneksi vielä!

   Poista
 6. Mä myös odotin koulujen alkua. Jotenkin nämä pitkät lomat tuntuvat saavan lapsissa sellaisen "ei oo mitään tekemistä" -vaiheen päälle ja sitten se meneekin äkkiä kaaokseksi koko arki. Kyllä koulu kuitenkin kaikkine velvotteineen on lapselle aktivoiva paikka. Nyt kun Maxkin palasi koulusta hymy huulilla ensimmäisen kerran varmaan kahteen vuoteen, äiti on aika onnellinen ja varovaisen luottavainen jotta molemmat lapset alkaisivat nauttia koulupäivistä -tokaluokkalainen Emmi oli aivan onnesta soikeena ja sanoikin että pitkät lomat on tyhmiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että pitkällä lomalla tulee jossain vaiheessa myös kaaosfiilistä ja alkaa jo kaivata niitä arjen rutiineja ja touhuja. Hienoa, että teillä meni eka koulupäivä hyvin!

   Poista
 7. Löysin sattumalta jonkun toisen blogin kautta tämän sinun blogisi. Tykkään. Pidän tyylistäsi kirjoittaa. Aloin heti ahmia tekstejäsi ja jäin koukkuun. Tulin jäädäkseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi! Tervetuloa lukemaan blogiani! Täytyy kurkata myös sinun blogisi.

   Poista
 8. Mukavaa syksyä koululaisille!

  Voin kyllä kuvitella, että ensimmäisen kouluunlähtö on tuntunut haikealta... Saatan kuvitella itsenikin nyyhkyttämässä vastaavassa tilanteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista! Jotkut kokevat esikoisen kouluun lähdön haikeana, toiset taas kuopuksen (nyt se vauvakin on jo koululainen). Minulle on aina nimenomaan esikoisen kohdalla tullut ne suurimmat tunteenpurkaukset, toisen kohdalla mennyt jo enemmän rutiinilla.

   Poista
 9. Ihana kuva ja blogi sinulla! Tapaamisiin ehdottomasti uudestaan :)

  Tuosta NLP:stä haluaisin kuulla enemmänkin....
  Valoa ja iloa viikkoonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tervetuloa uudelleenkin blogiini.

   NLP:stä olen kirjoittamassa tekstiä, olen saanut itse pari aika isoa oivallusta sen kautta.

   Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!