perjantai 22. elokuuta 2014

Viime päivinäViime päivinä on tapahtunut paljon. Viimeisen kolmen viikon aikana on tapahtunut valtavasti. Pää ei meinaa pysyä perässä. Olen tehnyt liiketoimintasuunnitelman ja laskelmat ja ne on hyväksytty yritysneuvojan toimesta. Olen tehnyt starttirahahakemuksen, ollut starttirahahaastattelussa ja saanut myönteisen päätöksen starttirahasta (Huuda, huuda ilosta!). Olen vienyt yritykseni rekisteriin. Nyt uskallan julkistaa jo yritykseni nimen. Se on Kasvun Taika. Olen varannut nettisivut yritykselleni ja sopinut konsultaatioajan tilitoimistoon.

Sen lisäksi olen valmistellut kausisuunnitelmat ja vanhempien tiedotteet Rekolan Raikkaan jumppiin, joita ohjaan keskiviikkoiltaisin. Olen ollut Vipeltävän Siilin syksyn jumppien suunnittelupäivässä. Ja saanut suunnittelupäivässä tosi maittavan ravintola Sicapellen lohisalaatin ja kuohuviiniä. Olen ollut Ratkaisukeskeinen itsensä kehittämisohjelma - koulutuksessa. Olen myös ostanut tarrakortteja ja tarroja jumppiin, opetellut käyttämään langatonta kaiutinta ja ladannut jumppamusiikkeja kännykkääni (tämä on mulle ihan uutta tekniikkaa, olen ollut vielä cd-aikakaudella. Kasetteja en sentään enää pyöritä).

Olen todennut, että tarvitsen yrittäjyyskurssin ja ilmoittauduin Yritystoiminnan aakkoset - kurssille. Se tietenkin sattuu mieheni työmatkan ajaksi. Äitini tulee meille muutamaksi päiväksi, jotta pojat eivät ole yksin joka ainutta iltaa viikon aikana.

Olen tavannut Ratkaisukeskeinen valmentaja -opintojeni pienryhmää, pienryhmän ohjaajaa ja omaa valmentajaani. Olen sopinut omia harjoitteluvalmennuksiani. Olen tehnyt yhden harjoitusvalmennuksen, joka mun oli tarkoitus taltioida kännykälläni. En sitten muistanutkaan juuri sitä nappulaa, mitä mun piti painaa. Ehkä se seuraavalla kerralla jo onnistuu. Minä ja tekniikka olemme olleet viime vuodet aika kaukana toisistamme, nyt yritän lähentää suhdettamme. Kynnys uuteen tekniikkaan on aika suuri, olisi niin mukavaa pidättäytyä siinä vanhassa, jonka jo osaa. Mutta kohti uutta, tässäkin asiassa!

Olen yrittänyt pysyä ajan tasalla poikien wilma-tiedotteissa, lukkareissa ja vanhempainilloissa. Onneksi poikien harrastusilmoittautumiset oli tehty jo aiemmin, sillä nyt ei taitaisi enää aivokapasiteettia riittää niihin. Olen todennut, että tänä vuonna emme taida lasten kanssa ehtiä enää kesäteatteriin. Mutta syksyllä olisi tarkoitus käydä perinteiseen tapaan Sirkus Finlandiassa ja HurjaRuuthin Talvisirkuksessa. Ja Sirkusmarkkinoilla.

Olen valmistellut paria luentoa, ollut Access Bars -kurssilla ja ollut pariin tahoon yhteydessä tilojen vuokraamisen suhteen. Olen tavannut yrittäjäystävääni ja mietimme yhdessä yhteistyökuvioita. Olen ollut Keravan opiston tuntiopettajien opettajainkokouksessa ja kuuntelemassa luentoa sosiaalisen median käytöstä kurssien markkinoinnissa. Tässä sivussa olen hoitanut kuopuksen 9 v synttärit ja kirppisviikon.

Olen nähnyt myös Lumiomena-blogin Katjaa, hän toi meille repullisen kirjoja ja minä annoin vaihtariksi paria väriä syysleimua. Meidän Karhunpentu pisti parastaan vierailun ajan. Jälleen kerran tuli mieleeni, että Hirveä riiviö vai energinen ja kekseliäs poika.

Että ei ihme, jos tuntuu että ajatukset meinaavat lähteä harhailemaan. Tekemislistat pitävät minut kiinni siinä, mitä vielä pitää tehdä. Ja vaikka tekemistä on koko ajan paljon, silti tämä tuntuu mielekkäältä enkä ole yhtään nuutunut.

On mulla varmuuden vuoksi olemassa ei-niin-tärkeiden-asioiden- tekemislista, jos sattuu käymään niin että tekeminen loppuu. Siinä lukee: liikuntavälinekaapin siivoaminen, valokuvat kansioon, akkarit kansioihin, vauvamuistolaatikot. Toivon, että jossain vaiheessa syksyä saan tehtyä edes jonkun noista listan asioista. Pojat ovat 9 v ja 11 v ja jos vauvamuistolaatikot ovat odottaneet kaikki nämä vuodet, niin ehkä ne odottavat vielä hetken. Tällä hetkellä vauvamuistot ovat paperikasseissa ja haluaisin käydä ne läpi ja laittaa ne muutama vuosi sitten ostamiini laatikoihin.

Ja jotta tilanne ei yhtään helpottuisi, niin esim. ensi tiistaina on kolme päällekkäistä menoa. On esikoisen luokan vanhempainilta, vanhempainyhdistyksen hallituksen kokous ja mun NLP-kurssi. Olen miettinyt itse meneväni NLP-kurssille, mies saa mennä vanhempainiltaan ja tällä kertaa vanhempainyhdistyksen hallitus jää väliin. Monesti olen priorisoinut sen, jos on ollut päällekkäisiä menoja.

ps. yritykseni nimi Kasvun Taika on pitkän pyörittelyn tulos. Halusin yritykseni nimen kuvaavan kasvua ihmisenä, vanhempana ja lasten kasvua. Taika- sanan halusin yritykseni nimeen blogini nimen takia ja myös siksi, että ajattelen, että elämässä on aina vähän taikaa. "Elämä on kuin taianomainen leikkikenttä".  Muutama tuttu on kehunut Kasvun Taika nimeä: "Onpa ihana", "Juuri sun oloinen". Sitten on tietty näitä: "Ai jaa, kirjoitetaanko se yhteen vai erikseen", "Miten se taika oikein taivutetaan". Ja niitä myös, jotka ovat olleet ihan hiljaa eivätkä ole sanoneet mitään. Miten se nyt pitäisi tulkita...Mielenkiintoista nähdä kuinka oman ihon alle yritystäni koskevat kommentit alkavat mennä. Nimen lisäksi seuraava kommentoinnin aihe lienevät nettisivuni, kunhan ne avautuvat.

20 kommenttia:

 1. Ihana nimi:) Juuri muuten mietinkin, että mikä mahtaa olla yrityksesi nimi:)
  Onnittelut myönteisestä päätöksestä!! Olet kyllä saanut todella paljon aikaan viime viikkojen aikana, huh:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En nimeä uskaltanut julkistaa ennen kuin se on rekisterissä ja nettidomain varattu (ettei joku nappaa nimeä välistä...).Olen saanut paljon aikaan, mutta tekemistäkin on paljon.

   Poista
 2. Oot saanut valtavasti aikaan! Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja nämä tällaiset viestit tsemppaavat minua vielä lisää. Voin myöntää, että nyt vähän hyydyttää, pitää viikonloppuna muistaa myös levätä. Vaikka sitä tekemistä olisi paljon.

   Poista
 3. No niin, hommathan ovat lähteneet rullamaan. Minunkin mielestä hyvä nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommat rullaavat eteenpäin vauhdilla. Luulen, ettei kukaan ainakaan omalla nimellään uskalla todeta, että kamala nimi yritykselle, olisit miettinyt nyt vielä lisää. Voin sanoa, että nimeä pyörittelin viikkotolkulla ja siitä oli olemassa lukuisia versioita.

   Poista
 4. Melkein hengästyin lukiessani :) Aivan mahtavaa että uskallat,ja menet eteenpäin ja vielä haaveiden siivittämänä! Todella onnistunut nimi,odotan jatkojuttujasi tästä aiheesta. Ja ne kommentit, niitä et kaikkia kuuntele,meitä pohjoisen ihmisiä kun vaivaa tuo kateus-tauti.Sellaiset saapi jättää omaan koloonsa :) Taikasaappaiden matkalle harppauksia,kevyitä hyppyjä kantojen yli ja iloista menoa lätäköihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos sanoistasi. Minulle tuli ihan liikutuksen kyyneleet silmiin kun luin viestisi.

   Poista
 5. Aika haipakkaa on ollut, mutta paljon tulosta on tullut :) Tykkään kovasti tuosta Kasvun Taika- nimestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haipakkaa on ollut ja sitä riittää vieläkin. Tilitoimistoasioiden lisäksi pitäisi avata tili yritykselle, laittaa vakuutusasiat kuntoon ja kirjoittaa nettisivuja varten tekstit.

   Kiva jos tykkäät Kasvun Taika nimestä. Niin minäkin!

   Poista
 6. Huh miten paljon olet tehnyt ja saanut aikaiseksi! Hienoa, onnea sinulle! Ja aivan ihana nimi tuo Kasvun Taika :) Olet upeasti omalla tielläsi ja innoituksen siivittämänä vain eteenpäin! Aina kuuluu niitä rosoisia ääniä matkan varrella, joihin ei kannata tarttua, sisimmässäsi tiedät kuitenkin toimineesi ja valinneesi oikein ja vain sillä on väliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tajusin itsekin tuota kirjoittaessani, että minä olen saanut tosi paljon aikaiseksi. Omassa mielessä sitä vaan meinaa vähätellä aikaansaannoksiaan ja mielessä pyörii että se tilikin on vielä perustamatta ja vakuutukset ottamatta.

   Kasvun ilo oli yksi nimi, mitä mietin yritykselleni. Sitten hoksasin, että sehän on sun blogisi nimi, jätettäköön se nimi sulle, minä mietin toisen nimen. Ja kaiken pyörittelyn tuloksena syntyi sitten Kasvun Taika.

   Poista
 7. Onpa sinulla ollut ihan hurjan aktiivisia päiviä ja iltoja - eikä tulevaisuudessakaan ole ainakaan heti paljon hiljaisempaa. Mutta hyvä niin, vain mitä?

  Minä kuulun niihin, joiden mielestä Kasvun Taika on kerrassaan hyvä nimi. Pidän siitä ja se kuvastaa hyvin yritystäsi.

  Oli kiva nähdä! Syysleimut ovat aika topakoina kukkapenkissämme, sain niille hienosti kelpo paikat.

  Hauskaa viikonloppua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aktiivisia päiviä ja iltoja on ollut ja pari seuraavaa viikkoa on aika lailla samanmoisia. Eilen kävin entisellä työpaikallani ja työkaverit kysyivät, joko sä teet paljon töitä. Mun oli sanottava etten minä mitään töitä ehtisi vielä tehdä. On niin paljon tehtävää yrityksen toiminnan aloittamisen kanssa. Ensi viikolla alkavat jumpat ja siitä sitten vähitellen käynnistyy työntekoni. Mutta tosiaan vähitellen, koska mulla on myös opinnot menossa ja niihin pitää tehdä koko ajan harjoitusvalmennuksia ja tehtäviä. Onneksi on starttiraha, mikä mahdollistaa sen ettei kalenteria heti tarvitse täyttää tupaten täyteen työllä.

   Oli kiva nähdä. Nyt sait sitten itsekin todeta, millainen meidän Karhulainen parhaimmillaan (vai pahimmillaan?) on.

   Mukavaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 8. Onnea starttirahasta :) Oletkin saanut hurjasti aikaan. Aivan ihastuttava nimi yritykselläsi! Onnea yrityksen ensimetreille. Toivotaan, että tuo yrittäjyyskurssi antaa sinulle paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Minäkin odotan yrittäjyyskurssilta paljon. Totesin, että haluan hallita perusasia ja siksi ilmoittauduin mukaan. Ja toivon saavani sieltä ihan vinkkejä esim. markkinointiin myös.

   Poista
 9. Hei aivan mahtavia uutisia! Paljon olet saanut aikaan, ja yrityksesi nimi on todella hyvä! :)
  Mulla olisi kanssa laatikollinen valokuvia laittamatta albumiin ja pari vauvakirjaa vaiheessa... ehkä vielä joskus. Tai siis vielä joskus. :)
  Tsemppiä kaikkiin ruuhkavuosi arjen ja yrittäjyyden haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kivoja uutisia? Itse jotenkin leijailen ihan onnesta tällä hetkellä, vaikka tekemistä on paljon.

   Kiitos tsemppauksesta! Kaikki ajallaan, kyllä ne valokuvatkin ovat kansioissa ja vauvamuistolaatikot kunnossa ennen kuin pojat pois kotoa muuttavat.

   Poista
 10. Kuulun nimestä pitävien joukkioon - mielestäni ihan loistava nimi! Ja huh, olet saanut kyllä ihan valtavasti aikaiseksi! Nostan hattua. Se on kyllä jännä, että kun on kovin innostunut jostain, ei väsytä ollenkaan niin helposti :) Se myös kertoo, että on jonkun oikean jäljillä. Hurjasti onnea matkaan, ja uskon kurssin antavan hyvät eväät alkutaipaleelle. Ihanaa, että ihmiset toteuttavat unelmiaan!

  Nunu

  http://ainalahellani.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidät nimestä! On hienoa kuulla näitä kehuja, ne myös kannustavat itseä. Nimenomaan, silloin kun on innostunut, jaksaa tehdä hyvinkin paljon töitä ilman että on rättipoikkipuhki.

   Unelmia tässä toteutetaan, nimenomaan.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!