torstai 14. elokuuta 2014

Uusia lastenkirjoja


Olemme lukeneet / saaneet kirjastosta käsiimme muutaman tämän syksyn kirjauutuuden. Timo Parvelan uusin Ella-kirja Ella ja kaverit karkaavat koulusta jatkaa tuttua Ella-kirjojen sarjaa. Nyt Ella ja kaverit ovat jo päässeet tokalta luokalta, he ovat kaksi ja puoli A -luokalla. Kirjassa on tuttua huumoria, nokkelaa sanailua ja hassuja sattumuksia. Tässä kirjassa on myös jännitystä mystisen taikuri Papadamin muodossa. Pojat tietty heti keksivät kirjan nimestä version "Ella ja kaverit kakkaavat koulussa". Jep. Tykättiin kirjasta kaikki, sekä kuulijoina olleet 11v ja 9 v pojat että lukijana ollut keski-ikäistynyt äiti.

Etsiväkerho Hurrikaani ja hämärän majatalo on Etsiväkerho Hurrikaani - sarjan uusin kirja. Löysin tämän sarjan alkuvuodesta ja nyt olemme lukeneet kaikki sarjan tähän mennessä ilmestyneet kirjat. Tästä sarjasta olemme tykänneet tosi paljon. Sopivaa jännitystä, seikkailua ja lasten yhteisiä touhuiluja. Toivomme kaikki, että sarjaan ilmestyy vielä monta jatko-osaa!


Reuhurinne-sarjan uusin kirja on Hässäkkää ja hätähousuja. Kirja on tarinakokoelma, jossa tarinat osittain linkittyvät toisiinsa. Kommelluksia ja sattumuksia. Milloin on muffinssitaikina pitkin lattiaa, milloin huivi koiran kaulassa, milloin poliisit tulevat lopettamaan oppilaiden performanssin. Kirjassa on myös pieniä kysymyksiä, joissa arvuutellaan esimerkiksi mitä tarkoittaa projekti tai trendi. Pojista Reuhurinne ei ole ihan yhtä hauska kuin Ellat ja Risto Räppääjät, mutta ihan kiva kirja tämäkin on.

Uusi Risto Räppääjä on myös ilmestynyt, Risto Räppääjä ja Sevillan saituri. Eilen aloitin lukemaan tätä kirjaa pojille iltasaduksi. Vaikuttaa tutulta Räppääjä -kamalta. Kirjassa Risto saa kirjeen Sevillassa asuvalta sukulaiselta Ernesti Ohraselta, joka harkitsee testamenttaavansa Ristolle omaisuutensa. Ernesti haluaa tavata Riston mahdollisimman pian. Ristosta tehdään salonkikelpoinen tapaamista varten. Ernestin talossa alkaa tapahtua outoja asioita, kuin talo olisi täynnä salakäytäviä. Nelli karkaa Riston avuksi tähän "kummitustaloon". Lopulta sinne tulevat myös Rauha, Elvi ja Lennart. Kirjaan perustuva elokuva tulee ensi-iltaan 13.2.2015.

Ja kirjapinossa on vielä yksi loppukesän kirjauutuus, John Boynen kirja Leijuva poika. Kirja kertoo kahdeksanvuotiaan pojan huimasta seikkailusta ilmojen ja mannerten halki. Kirjaa kuvataan sanoilla häpeilemätön ja virkistävän hullunkurinen. Tarinassa on samaa tuntua kuin Ibbitsenin ja Dahlin romaaneissa. Meillä on luettu Roald Dahlin kirjat ja tykätty niistä. Siksi odotan tämän kirjan lukemista paljon.

Eilen tein kierroksen kirjakaupassa (olin ostamassa jumpparyhmiäni varten jumppakortteja ja tarroja) ja huomasin, että myös uusi Puluboi- kirja oli ilmestynyt, Puluboin ja Ponin pöpelikkökirja . Ja uusi Tatu ja Patu, Tatu ja Patu, syömään! Tuon Tatun ja Patun tulemme hankkimaan ihan omaksi (tai pyydetään joululahjaksi), meillä on kaikki Tatut ja Patut kirjahyllyssä. Puluboin laitoin varaukseen kirjastoon.

Onko teillä ehditty jo lukea nämä uutuudet? Mitä muita lastenkirjauutuuksia tiedät ilmestyneen?

8 kommenttia:

 1. Minulla ollut sata kertaa mielessä että pitäisi lainata noita räppääjiä ja Ellaa. Meillä on kerätty kaikki Heinähattu ja Vilttitossut, ne ovat tosi ihania ja hauskoja kirjoja. Myös Mauri Kunnakset toimii kaikilla kolmella, ja Tatuja ja Patuja lainattiin juurikin eilen kirjastosta. Mä olen niiiiiin lastenkirjafriikki, kirppareilta olen tehnyt ihan huikeita kirjalöytöjä muksuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin Räppääjät ja Ellat ovat olleet kova juttu jo monta vuotta. Heinähattuja ja Vilttitossujakin ollaan luettu (ja muutama on myös omassa kirjahyllyssä), mutta ne eivät ole poikiin samalla tavalla iskeneet kuin edellä mainitut. Mauri Kunnakset ovat kivoja ja niitäkin meillä on hyvä kokoelma, kuopuksen kummit ovat niitä antaneet syntymästä alkaen synttäri- ja joululahjoiksi ja meiltä löytyy lähes kaikki Kunnakset. Ovat ihania ja ne aion säästää, niitä en myy eteenpäin missään vaiheessa.

   Myös minä olen lastenkirjafriikki ja kirppareilta ostelen paljon kirjoja. Ja myös lahjaksi pyydän usein pojille nimenomaan kirjoja.

   Poista
 2. Tästä saikin mukavasti lukuvinkkejä, kiitos! :) Olemme jo aika pitkään olleet Pottereiden maailmassa ja väliin voisi ottaa jotain muutakin. Etsiväkerho Hurrikaani kuulostaa yhdeltä kiinnostavalta. Veikkaan että meilläkin tykättäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait lukuvinkkejä. Meilläkin on Pottereita luettu, esikoinen on lukenut kaikki, ääneen olemme lukeneet neljä ekaa ja nyt voisí olla kohta seuraavan eli vitosen aika ääneen luettavaksi. Etsiväkerho Hurrikaanit olivat kyllä meidän kaikkien mieleen, ollaan todella tykätty niistä.

   Poista
 3. Meillä luetaan tuota samaa Etsiväkerho Hurrikaania ja ekaluokkalainen on aivan tohkeissaan :) Ja uppoaa se muihinkin poikiin.

  ostimme kirjakaupasta kissaklaaneista kertovan sarjan ensimmäisen kirjan, taisi olla Kissasoturit nimeltään. Siihenkin sarjaan oli tullut jälleen uusi osa. Meillä on vielä sarjan ykkösosa korkkaamatta kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaklaani-sarja onkin meille tuntematon, täytyy vähän googlailla. Meillä nuo Hurrikaanit ovat olleet todella suosittuja.

   Poista
 4. Moi! Kiva kuulla, että täällä on Hurrikaani-sarja löydetty ja tykätty. Uusin romaani julkaistaan näillä näkymin heinäkuussa. Kivaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Hurrikaani-sarjaan tulee jatkoa. Meillä se on ollut todella tykätty sarja!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!