perjantai 1. elokuuta 2014

Tallinnan tuliaiset


Vielä yksi postaus liittyen Viron reissuumme. Tällä kertaa tuliaisista. Ennen matkaa luin Vestige Verdant - naamiosta Oi mutsi mutsi-blogista. Vestige Verdant tuntuu olevan Virossa nyt kova juttu. Vestige Verdant on täysin bioaktiivinen naamio, joka syväpuhdistaa, kosteuttaa, nuorentaa, vilkastaa verenkiertoa, lievittää aknea, poistaa kuona-aineita ja parantaa ja tasoittaa ihoa. Se tuntuu ihmeaineelta, jota oli pakko saada itselle. Kaubamajasta löysin purkin. Se oli aika suolaisen hintainen minun makuuni (n. 39 euroa), mutta koska siitä oli kehittynyt minulle pakkomielle, oli se saatava. Kokeilin sitä heti hotellihuoneessa ja omasta mielestäni ihoni sileni saman tien. Esikoinen oli kyllä sitä mieltä "et sä äiti kyllä näytä yhtään kauniimmalta nyt". (pitäisi siis selvästi opettaa lapsille vielä käytöstapoja...)

Lush-tuotteisiin on ollut tarkoitukseni tutustua jo pitkään. Olen pari kertaa pyörähtänyt Helsingin liikkeessä mutten ole sieltä sitten mitään osannut ostaa. Näissä tuotteissa minua viehättää se, että ne ovat käsintehty ja suurin osa tuotteista on ilman pakkausmateriaaleja. Eli ne ovat ekologisia. Minä pyrin mahdollisimman paljon ostamaan ekologista ja eettistä kosmetiikkaa.

Lushin Tallinnan liikkeessä (Foorumin kauppakeskuksessa) ehdin pyörähtää aika nopeasti, sillä minulla oli mukana Karhunpentu (= meidän kuopus) joka ehti pyörremyrskyn lailla minuutissa koskea liikkeen lähes jokaiseen tuotteeseen ja saada käsiinsä kimalletta jostain kylpytuotteesta. Ostin Seanik-shampoopalan ja Tiny hands kiinteän käsivoiteen. Molempia olen ehtinyt käyttää nyt pari kertaa ja olen ollut tyytyväinen tuotteisiin.


Viime kesänä totesimme, että Tallinnan Kaubamajassa on ihania 3D-palapelejä. Viime kesänä ostimme esikoiselle yhden palapelin ja nyt menimme katsomaan uutta, koska emme ole Suomesta tällaisia löytäneet. Esikoinen valitsi Cubic Funin palapelin "St.  Basil's Cathedral". Palapeli on nyt lähes valmis, esikoinen on käyttänyt aikaa sen näpertelyyn tuntitolkulla. Hieno siitä tulee.

Tallinnan Kaubamajassa on ihania ja laadukkaita leluja ja pelejä. Juuri sellaisia, joita tykkään ostaa omille lapsilleni ja kummilapsilleni. Tekisi mieli lähteä Tallinnaan uudelleen joulun alla, jotta saisi ostettua kummilapsille joululahjaksi ihania puuleluja tai pelejä. 

Tartosta ostin askarteluliikkeestä muutamat sakset ja vihkoja, olivat aika lailla halvempia kuin Suomessa. Sakset ovat meillä aika katoava laji, en ymmärrä mihin ne häviävät ja ovat kadoksissa aina juuri silloin kun niitä tarvitsisi. Nyt on saksia taas vähän joka huoneessa, joten ehkä ne hetken aikaa ovat taas löydettävissä.

Missä liikkeissä sinä käyt Tallinnassa käydessäsi? Onko sinulla tapana ostaa jotain tiettyjä tuotteita Virosta?

ps. kiitos kaikille edellistä postausta kommentoineille, olen lähes liikuttunut kaikista onnen toivotuksista ja tsemppauksista yritykseni suhteen. Maanantaina 4.8. menen liiketoimintasuunnitelmani kanssa YritysVantaaseen. Sitä ennen pitäisi miettiä vielä hintoja palveluille. Ja se onkin vaikeaa. Minulle tekisi terää käydä varmaan yrityskurssi tai parikin ja istua ne paikalla kuin tatti, mutta aikataulujen puitteissa en nyt ehdi (ihan kuin ei olisi ollut koko kevät ja kesä aikaa...)Käyn nyt pikakurssina netin välityksellä yritysinfoa läpi.....Just mun tyylistä....

Tuo 4.8. on merkittävä päivä muutenkin, silloin meidän kuopus täyttää 9 vuotta. Hänen synttäreitään juhlitaan kummien ja sukulaisten kera sunnuntaina 3.8. Ja kannattaa pysyä linjoilla, maanantaina julkaisen kuopuksen synnytystarinan ja se tarina ei olekaan ihan kaikkein normaalein synnytyskertomus.

8 kommenttia:

  1. Houkuttelevia ostoksia! Olen itse tosi laiska kokeilemaan uutta kosmetiikkaa, mutta pakko nyt kertoa, että tutustuin tänä kesänä toiseen baltialaiseen tuotemerkkiin, latvialaiseen Madaraan. Madara valmistaa sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja olen ollut tyytyväinen siihen ainoaan hankkimaani tuotteeseen (heh hee, "Time miracle" -seerumiin). Siksipä muukin Baltian alueelta tuleva kosmetiikka kiinnostaa.

    Tunnen itse Tallinnaa huonosti, mutta puhuimme juuri eilen mieheni kanssa, että olisipa kiva tehdä jouluostosmatka sinne. Tunnelmalliset kadut ja mukavia hankintoja.

    Hauskoja kuopuksen synttärijuhlia sinne melkein naapuriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Madara on merkki, johon minunkin on ollut tarkoitus tutustua. Ehkä otan seuraavaksi proggikseksi luonnonkosmetiikkaan tutustuminen (kunhan nyt nämä menoillaan olevat projektit on viety eteenpäin).

      Jouluostosmatka Tallinnaan olisi ihana, minäkin alan sitä tosissani miettiä.

      Kiitos synttäritoivotuksista, täällä parhaillani mietin tarjoiluja. Mukavaa loppulomaa sinulle!

      Poista
  2. Haa, aika jännä - törmäsin jokin aika sitten noihin CubicFunin palapeleihin ja kirkkohulluna piti yksi tilata itsellekin, Kristus Vapahtajan katedraali. Suomessa on yksi pienoismallikauppa, jonka kautta noita saa tilattua (n. 3 vkon odotusajalla), Pekripe. Hinta voi olla Virossa edullisempi kyllä. Haluaisin mennä elokuussa Tallinnaan pitkästä aikaa. Itse tuon Virosta paikallisia kirjoja, joten ykköskauppani siellä on kirjakauppa Rahva Raamat Viru keskuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, hyvä tietää, että noita saa tilattua Suomestakin. Sinänsä kumma että noita ei kait saa mistään liikkeestä Suomesta ja Kaubamajassa noita oli ihanan iso valikoima.

      Poista
  3. Minullakin on tämä kasvonaamio Vestige Verdant. Olen myös tehnyt lyhyen postauksen siitä joskus.

    On hyvä!

    www.minajamuud.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että Vesige Verdant on hyvä naamio, olen tähän asti ollut siihen tyytyväinen.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!