maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäispuuhia


Pääsiäisen ajalta toivoin rakkautta ja rauhaa, hieman normaalia pidempiä yöunia ja leppoisaa aikaa perheen parissa. Lautapelejä, uimahalli- ja leffareissuja. Pihahommia.

Pääsiäisen lomailun aloitimme kotiseudullani Mikkelissä. Huonoksi onneksemme esikoinen alkoi valittaa vatsakipua heti kun saavuimme Mikkeliin. Perjantai meni häneltä mummilassa lähinnä vain maatessa sohvalla ja uimahallireissu jäi häneltä (ja minulta) väliin. Mies ja kuopus kävivät uimassa Rantakeitaassa.

Lauantaina kävimme leffateatterissa katsomassa elokuvan Rio 2. Ihan hyvä elokuva. Arvostin erityisesti sitä, että leffassa oli luonnonsuojeluteemaa. Suuri plussa siitä. Poikien kommentti oli "ihan kiva".

Toiveeni hieman normaalia pidemmistä yöunista toteutui yhtenä aamuna. Lauantaina meillä nukuttiin kello 6.58 asti, muina aamuina meillä aloitettiin aamut siinä kuuden pintaan. Eilen ja tänään klo 5.45. Eipähän tule ongelmia palata loman jälkeen töihin, kun pysyy heräämisajat lomallakin samoina kuin arkena.

Kuopus 8 v osoitti jälleen kerran suurta tahdikkuutta ja tilannetajua ilmoittamalla pääsiäisen ruokapöydässä, että "nuoret koirat ovat kovia panemaan. Se paneminen on samaa kuin seksiminen". Mitä nyt tuohon voi vastata? Laitettakoon nyt sekin muistiin, että menneellä viikolla kuopukselle selvisi, mitä tarkoittaa "fak". Tähän mennessä on riittänyt selitys, että se on usein kysytyt kysymykset (= faq). Nyt sitten joku luokkakaveri oli osannut selittää, että kyseessä on fuck, joka onkin ihan jotain muuta. Nykyään noille lapsille selviää jo tokaluokkalaisina asiat, joista itse alkoi tietää jotain vasta yläasteella.


Lauta- ja korttipelejä pelattiin. Perinteinen Monopoly vie minut kärsivällisyyden äärirajoille, en vaan jaksa pelata yhtä lautapeliä tuntitolkulla. Mutta Monopoly pelin hotelliversio on minun makuuni juuri sopiva: peli kestää noin  15- 20 minuuttia ja säännöt ovat simppelit. Pelasimme myös Djecon korttipelejä Piratatak ja Zabifuzz. Tykkään Djecon peleistä tosi paljon ja noissa peleissä toteutuu ne kaksi asiaa, jotka mun mielestä ovat lauta/korttipeleissä suurta plussaa: peli on simppeli oppia eikä se kestä tuntikausia. Lisäksi Djecon pelit ovat kivan näköisiä. Molemmat Djecon korttipelit olen onnistunut löytämään kirpparilta.

Kotona aloittelin pihahommia. Haravoin, kitkin, lisäsin multaa kukkapenkkeihin. Rakastan pihaamme. Sen kukkia, puita, pensaita. Tunnelmaa. Vähitellen kukkapenkeissä alkaa vihertää. Ja kukkia nousta ylös.


Lisäksi olen leikannut kuvia aarrekarttaan. Unelmia ja tunnelmia. Aarrekartasta kirjoitan ihan oman postauksen.

Aurinkoa ja lämpöä viikkoosi!

4 kommenttia:

 1. Jos yhtään lohduttaa, niin meidän ruokapöydässä on kaikki seksiin viittaavat sanat olleet jo pari kuukautta täysin kiellettyjä :) Kaiken ne oppii nykyisin nopeammin kuin ennen ja sitten pienempien pitää posket hehkuen osoittaa omaa sanavaraston laajentumista tai ihan viattomasti kysellä asiasta muuten vaan. Meillä aiheesta voidaan puhua, mutta ei ruokapöytäkeskusteluna.

  Meillä pelataan juhlapyhinä Monopolya, johon minun kärsivällisyys ei taivu. Onkin jo pidempään pitänyt katsastaa tuo hotelliversio. Viimeistään kesälomaksi pitää hankkia se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei esikoinen ole ikinä sanonut mitään "tuhmaa". Kuopus sen sijaan testailee rajojaan kirosanojen ja seksisanojen suhteen aika useinkin.

   Hotelliversio on minun makuuni kiva peli, tosin meidän pojat kyllä tykkäävät enemmän siitä perinteisestä versiosta. Meillä on muitakin puuduttavia lautapelejä, joita aika ajoin suostun pelaamaan, mutta Monopolyyn mun hermot ei riitä, Pitääkin joskus tehdä blogipostaus lautapeleistä.

   Poista
 2. Ai, teilläkin on aikaisia lintuja! Meillä kuopus heräsi pitkäperjantaina 5.45 ja sama meno jatkui, eilen sentään nukkui liki seitsemään. :) Tokaluokkalainen sen sijaan on onneksi unikeko (tämä asia ei ole onni huomenna, kun koulu alkaa, mutta ihanaa viikonloppuisin ja loma-aikaan :)).

  Mukavan oloinen pääsiäinen teillä, jos lapsen vatsakipu suljetaan pois. Mekin olimme Savossa, noin 100km pohjoisempana ja palasimme kotiin tänään - juurikin pihahommia tekemään. Olikin ihanan lämmin ilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aikaisia lintuja meillä on. Molemmat pojat heräävät varsin aikaisin, erityisesti esikoinen harrastaa aikaisia aamuja. Sekä arkena että lomilla. Välillä itsellä on vähän vitsit vähissä, kun olishan se ihan kiva saada nukkua joskus vaikka puoli kasiin.

   Pääsiäisenä kyllä säät suosivat. Meidän koko naapurusto näytti tekevän pihahommia eilen.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!