torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen


Meillä pääsiäiseen liittyy muutama perinne. Pääsiäismunajahdin olen järjestänyt pojille jo monena vuonna peräkkäin. Kartan ja vihjeiden avulla he seikkailevat kotonamme ja etsivät munia. Mämmiä meillä maistellaan (kukaan muu ei siitä kyllä tykkää paitsi mies), lammasta meillä ei syödä (kuten ei mitään muutakaan lihaa). Rahkapiirakkaa tehdään ja keitettyjä kananmunia. Pääsiäiset on meillä perinteisesti pyhitetty perheen kesken oloon. Ollaan jo vuosia käyty pääsiäisenä uimahallissa ja leffassa. Pelattu lautapelejä ja luettu kirjoja. Aloitettu pihahommia (riippuen pääsiäisen ajankohdasta) ja nautittu myös laiskoista hetkistä.


Tänä vuonna pääsiäisloma tulee enemmän kuin tarpeeseen. Pääni on aika pyörällä kaikkien koulutusten ja tulevien muutoskuvioiden keskellä. Itse odotan pääsiäiseltä rauhaa ja rakkautta. Lepoa ja voimaantumista. Toivon sitä että edes yhtenä aamuna saisin nukkua pidempään kuin kuuteen. Kiitos aamuvirkkujen lasten ja oman herkkäunisuuteni ihanan pitkät aamu-unet ovat meillä todella harvinaisia, enemmän kuin luksusta.

Mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille lukijoille!

ps. Lumiomenan Katja tarttui haasteeseeni ja kirjoiti lapsuuden suosikeistaan. Käykääpä lukemassa, mainio kirjoitus ja ah kuinka tutulta kuulostavat kaikki kreppiraudat, elektroniikkapelit, Dallasit, Dirty Dancingit ja Mintut ja Villet.


5 kommenttia:

 1. Uimahalli, pihatyöt, pelaaminen ja laiskottelu kuulostavat oikein hyvältä! Toivottavasti teidän koko perheen pääsiäinen on rentouttava, aurinkoinen ja mukava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon teillekin rentouttavaa ja mukavaa pääsiäisen aikaa!

   Poista
 2. Onpa ihanat tuo pupu ja kukko :)
  Meillä suunnitellaan rentoa pääsiäistä. Ajateltiin olla ja ottaa rennosti. Tosin hiukan meinasi hampaat kirskua, kun aloin katsomaan kalenteria, että jos kaikki toteutuvat, niin jokaiselle päivälle on ohjelmaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsiäisestänne tulee rento, vaikka ohjelmaa olisikin jokaiselle päivälle.

   Poista
  2. Ja vielä pupusta ja kukosta, ne on ostettu Mikkelistä Kenkäverosta ja on ihan mun suosikkipääsiäiskoristeet.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!