tiistai 29. huhtikuuta 2014

KirppistelyäTaas on tullut kierrettyä kirppiksiä. Eri puolilla. Kuvissa koostetta ostoksista Keravan ja Mikkelin Fidasta ja Mikkelin Wilma ja Wihtori - kirppikseltä. Puinen Vilacin muistipeli on ostettu Vantaalta SUN-kirppikseltä.

Olen tehnyt aivan loistavia kirjalöytöjä. Tosin meillä on jo nuo Tatut ja Patut, mutta eihän niitä voi kirppiksen hyllyyn jättää, jos priimakuntoisilla kirjoilla on hintaa vain 1.5 euroa kappaleelta. Kirjat menevät ehkä jollekin kummilapsista. Olen löytänyt Astrid Lindgrenin kirjoja kirppareilta ja aika monta. Uusin ostos on klassikko Veljeni, Leijonamieli. Olen tuota kirjaa etsinyt kirppareilta jo pitkään ja nyt se osui silmiin. Mutta onko se liian surullinen ja koskettava ääneen luettavaksi lapsille? Kokemuksia ja ajatuksia?

Kaikki kirjahyllyssä näkyvät Astrid Lindgrenin kirjat ovat kirpparilöytöjä. Huomaan, että meillä on noista lukematta vielä Saariston lapset, Mestarietsivä Kalle Blomkvist ja myös Mio, poikani Mio. Millaisia lukukokemuksia teillä on näistä kirjoista? Oletko itse pitänyt niistä? Entä onko lapsesi tykännyt noista kirjoista?


Me&I:n sirkuspaita (122/128 cm)  on ostettu kuopukselle, neljän euron hintaan. Hyvä löytö. Mekko (98 cm) ja Vilacin puinen muistipeli on ostettu kummityttöä ajatellen.

Pojille löydän enää harvemmin vaatteita kirppareilta, vauva- ja taaperoaikaan lähes kaikki heidän vaatteensa olivat kirpparilta ostettuja. Nyt löydän heille lähinnä lyhyt- ja pitkähihaisia kauluspaitoja, slipovereja, neuleita ja joskus jonkun t-paidan tai pitkähihaisen trikoopaidan. Housut ovat monesti niin kuluneita ettei niitä kannata kirpparilta ostaa.

Rakastan kirppareita, ikinä ei voi sisään astuessa tietää mitä löytää ja mitä sieltä lähtee kotiin mukaan. Nyt olen etsinyt kesäshortseja pojille. Niitä en ole vielä löytänyt. Mutta muuta sitten kyllä.

10 kommenttia:

 1. Hyviä kirjalöytöjä! Minulla itselläni on hyvin ristiriitainen suhtautuminen Veljeni, Leijonamieleen, mutta kun luin sen vuosi sitten ääneen esikoiselleni (nyt tokaluokkalaiselle tytölle), koki hän kirjan seikkailuna. Vain alku tuntui liian surulliselta, mutta kun siitä päästiin, oli lapsi ihan tarinan vietävissä. Minä itse nikottelin, mutta tiedän olevani poikkeus tässä. :)

  Mio, poikani Mio on osin hyvin samanlainen, mutta ehkä helpompi. Ritari Kaamo pelotti meillä ekaluokkalaista, mutta uskoisin että teidän pojista kirja olisi hyvällä tavalla jännittävä. Ja Lindgrenhän ylipäätään kirjoittaa niin lapsia kunnioittavasti, kauniisti, hauskasti ja koskettavasti. Hän on suosikkilastenkirjailijani.

  Saariston lapset on ihana! Se on aika verkkainen, mutta niin täynnä elämää ja saaristolaistunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tehnyt kyllä tosi hyviä kirjalöytöjä kirppareilta. Olen löytänyt esim. koko Harry Potter-sarjan kirppareilta. Kaapissa odottaa Timo Parvelan koko Sammon vartijat - sarja, nekin kaikki kirpparilöytöjä. Paljon kun kiertää kirppareita, tekee myös hyviä löytöjä.

   Ehkä aloitan tuosta Mio, poikani Miosta ja mietin sitten luetaanko meillä ääneen tuo Veljeni, Leijonamieli.

   Poista
  2. Pitääkin alkaa nyt katsella kirppisten kirjavalikoimaa tarkemmin, haaveissa olisi Harry Potter-sarja lasten ja minun yhteiskäyttöön. :)

   Poista
  3. Meidän kaikki Harry Potterit ovat kirpparilöytöjä. Ostettu kesällä 2011 useammalta eri kirpparilta. Juuri pari-kolme viikkoa sitten näin Keravan Fidalla muutaman Potterin.Minä olen aika haka bongaamaan kirppareilta hyviä kirjoja.

   Poista
 2. Kivoja löytöjä!
  Kirpparilta löytää kyllä pilkkahintaan kirjoja :) Tulikin mieleen, että pitää huomenna käydä lasten kanssa kirpparilla kun siellä oli lohikäärmeistä kertovia kirjoja. En kuitenkaan viitsinyt niitä ostaa jos ei poikia kiinnosta. Tervetuloa tutustumaan blogiini :)

  http://loytojentaika.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kivoja kirppislöytöjä? Minä olen tehnyt muutaman ihan loistolöydön kirpparilta, pitäisikin joskus kuvata ne parhaimmat löydöt samaan postaukseen.

   Kävin kurkkaamassa blogiasi ja liityin lukijaksi. Minusta on mukavaa lukea toisten kirppislöydöistä.

   Poista
  2. Liityin myös blogisi lukijaksi. Itse myös tykkään lukea muiden löydöistä :) En ole montaa kirppislöydöistä kirjoittavaa blogia löytänyt. Tuo Me&i sirkuspaita on ihana!

   Poista
  3. Minäkään en tiedä montaa kirppislöydöistä kertovaa blogia. Eikä minunkaan blogini ole pelkästään sellainen. Silloin tällöin kuvailen kirppislöytöjä, maaliskuulta löytyy pari kirppispostausta. Niissäkin taisi olla kirjoja. Toivon perjantaina pääseväni ihan kunnon kirpparikierrokselle ja josko taas saisin jotain uutta kuvattavaa.

   Poista
  4. Itse kierrän viikottain kirpparilla ja tulee näitä löytöjä vähän tiuhaankin tehtyä. Nuorin on nyt 5kk niin hänelle kun löytyy vaatteita jos jonkinmoista. Toivotaan, että teet jotakin kivoja löytöjä. Jos saan toivoa, niin olisi mukavaa, jos kertoisit myös lastenvaate löydöistä koon :)

   Poista
  5. Minäkin tavallisesti kierrän kirppareita useammin, nyt tämä kevät on ollut aika kiireinen esim. kaikkine kursseineen, joita olen käynyt ja siksi kirppistely on jäänyt vähemmälle. Lisäsin koot tekstiin eli sirkuspaita on kokoa 122/128 cm ja kummitytön mekko 98 cm. Meillä kuopus käyttää vaatekokoa 122/128 cm ja esikoinen 134/140 ja näitä kokoja ei ole enää helppo löytää kirppareilta.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!