perjantai 17. kesäkuuta 2016

Toinen kevät yrittäjänäAloitan loman ensi viikolla. Jäljellä on enää maanantain vauva- ja taaperosirkuskurssien ja vauvahierontakurssin päätöskerrat. Tiistain olen vielä varannut toimistotöille ja keskiviikosta 22.6. alkaen olen lomalainen. Seuraavan kerran minulla on töitä ke 3.8., jolloin ohjaan satuhierontasession eräällä kesäleirillä. Väliin jää useamman viikon loma, jolloin tosin joudun hoitamaan esim. yrityksen laskuja ja mahdollisia muita akuutteja asioita. Tänä vuonna minun ei enää onneksi tarvitse kytätä kurssien täyttymistä, koska Holvi-verkkokauppani huolehtii siitä puolestani.

On aika laittaa pakettiin tätä kevättä. Millainen oli toinen kevääni yrittäjänä? Lähden liikkeelle numeroista. Ohjasin kevätkaudella 11 viikottain kokoontuvaa liikuntaryhmää. Lisäksi minulla oli lukuisa määrä erilaisia kursseja ja luentoja. Mainittakoon vaikka 17 eri sirkuskurssia (tuntuu huimalta määrältä), 11 uniluentoa ja 2 neljän kerran kestänyttä mindfulness-kurssia. Lisäksi ohjasin vauvahierontakursseja, voimavaroja vanhemmuuteen - iltapäivän, kävin perhekahviloissa esittelemässä niin satuhierontaa, taaperosirkusta kuin puhumassa uniasioistakin. Tein kotikäyntejä niin uniohjausten kuin muidenkin perhettä mietityttävien asioiden tiimoilta. Toimin toukokuun lopussa Imetyksen tuki ry:n tukiäideille kouluttajana teemalla "Tukemisen taidot".


Valmistuin tammikuussa mindfulness-ohjaajaksi ja kevään aikana ohjasin kaksi neljän kerran kestänyttä mindfulness-kurssia vanhemmille. Nämä olivat hyvä kokemus itselle ja vanhemmat tuntuivat saaneen paljon kurssista. Lanseerasin kevään aikana myös toisen uuden tuotteen, uniluentokutsut. Tämä idea lähti liikkeelle asiakkaista käsin ja kävin muutaman olohuone/kerhotilaluennon luennoimassa uniasioista pitkin pääkaupunkiseutua.

Koko kevään ajan olen opiskellut Lasten Tunnetaito-ohjaajaksi ja nämä opinnot ovat työllistäneet paljon. Kirjallisia tehtäviä on ollut joka jakson välissä ja lisäksi ohjasin Lasten Tunnetaitojen harjoitteluryhmän huhti-toukokuussa. Lähiopetusjaksoja (pe-su) on ollut noin kerran kuussa.Tälläkin viikolla palautin kaksi kirjallista tehtävää ja nyt on vielä päättötyö ja oman oppimisprosessin tiivistelmä jäljellä. Valmistun syyskuun alussa Lasten Tunnetaito-ohjaajaksi.


Katselin, mitä joulun alla kirjoitin toisesta syksystäni yrittäjänä. Tutulta kuulostaa. Tunteiden vuoristorata ja asioiden priorisointi on jatkunut. Holvi-verkkokauppaan olen enemmän kuin tyytyväinen. Olen myös saanut rauhan sen suhteen, ettei yritykseni tarvitse olla jokaisessa some-kanavassa mukana. Jossain vaiheessa loin "hädissäni" pinterest-tiliä yms. mutta tämä kevät on tuonut rauhan, että toistaiseksi nykyiset kanavat eli aktiiviset fb-päivitykset, ajantasaiset nettisivut ja siellä ammatilliset blogikirjoitukset ja ei-niin-aktiivinen-twitter riittävät.

Tämä kevät on tuonut myös vahvistusta sille, että haluan alkaa luomaan myös verkkopohjaisia kursseja, jotta kaikki tuloni ei perustu minun läsnäolooni, vaan alan saada vähitellen myös passiivista tuloa. Olenkin viime viikkojen aikana kirjoitellut materiaaleja ensimmäistä verkkokurssiani varten. Toivon, että lomatauko tuo buustia siihen ja elokuun alussa voimaantuneena loman jälkeen saan sen viimeisteltyä freesein ajatuksin.


Elokuussa yritykseni Kasvun Taika täyttää kaksi vuotta ja silloin varmaankin kirjoittelen ajatuksiani kahdesta yrittäjyysvuodesta. Sen olen huomannut, että yrittäjyys vaatii valtavasti luottamusta ja sinnikästä työtä, jotta tuloksia syntyy. On asioita, joissa olen vielä aivan raakile yrittäjänä, esim. markkinointi ja myyminen. Mutta on ollut ilahduttavaa huomata, että myös puskaradio on alkanut toimimaan ja moni tulee kursseilleni, luennoilleni tai pyytää minut kotikäynnille ystävän suosituksesta. Tämä tuntuu hyvältä.

Jotta saisin puhtia yrittäjyyteen ja uutta innostusta kolmanteen yrittäjyysvuoteen, tulin loppukeväästä liittyneeksi Yhdessäonnistujat - digiyhteisöön, joka lupaa kuukausittaista verkkopohjaista koulutusta, innostusta ja verkostoitumista toisten yrittäjien kanssa. Olen aika ajoin myös miettinyt yrittäjän ammattitutkinnon suorittamista, mutta tähän mennessä asia on tyssännyt siihen, ettei kotikaupunkini Vantaa solmi oppisopimuksia löytämiini koulutuksiin. Enkä ole ehtinyt ja jaksanut selvitellä, mihin koulutuksiin saisin oppisopimuksen. On olo, että tuokin asia olisi voitu tehdä helpommaksi yrittäjän kannalta.

Nyt on pian edessä kesäloma. Samalla kun tunnen kiitollisuutta hyvin menneestä keväästä, huomaan, että mielessäni pyörii pieni huoli ensi syksystä ja erityisesti uusien kurssieni ja luentojeni täyttymisestä. Uuden kurssin / luennon lanseeraaminen on aina haaste, kun ei ikinä tiedä, onko tämä jättimenestys vai olenko vain minä itse innostunut asiasta. Toivon, että kesäloma rentouttaa ja rauhoittaa minut ja voin elokuussa aloittaa työt luottavaisin mielin.

4 kommenttia:

 1. Hienolta kuulostaa yrityksesi kevät! Olkoon syksy vähintään yhtä onnistunut! Sitä ennen ihanaa ja rentouttavaa lomaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon, että ensi syksy olisi hyvä. Mutta jostain syystä mielessäni on myös huolta, jonka toivon hälvenevän loman aikana.

   Mukavaa kesää teidänkin perheelle!

   Poista
 2. Toivon yrityksellesi menestyksekästä syksyä!

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina!