keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Hetkessä: Hermoratahieronta


Kävin reilu viikko sitten hermoratahieronnasa. Olen käynyt pari kertaa aiemmin hermoratahieronnassa, joskus ehkä 15 vuotta sitten. Silloin kävin hoidossa migreenini takia. Nyt kiinnostuin asiasta uudelleen, kun huomasin että lähellämme työskentelee hermoratahieroja, jolla on vastaanotto kotonaan. Tällä kertaa hain lähinnä rentoutusta hermoratahieronnasta. Ja  helpotusta niska-hartiaseudun jumeihin.

Hermoratahieronnassa hoidetaan koko kehoa päästä varpaisiin. Hermoratahieronnassa hoidetaan pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat sekä aivo- ja selkäydinhermot. Hoito tehdään peukaloilla ja sormenpäillä painellen ja pyöritellen. Hoito on rentouttava, lempeä ja kivuton. Yksi hoitokerta kestää 1.5-2 tuntia ja sen aikaan ollaan sekä selällään että vatsallaan.

Hermoratahieronnassa hoidetaan syytä, mistä oireet, vaiva tai sairaus johtuvat. Hermoratahieronnasta voi saada apua esimerkiksi unettomuuteen, päänsärkyyn, selkäkipuihin, lihaskireyteen, huimaukseen tai neurologisiin sairauksiin.


Millainen kokemus hermoratahieronta oli minulle? Alussa minulle kerrottiin lyhyesti hermoratahieronnasta ja sen jälkeen minua hoidettiin ensin selällään ja myöhemmin myös vatsallaan. Tilassa soi rauhallinen musiikki koko ajan. Hoitaja teki aika nopeita, mutta lempeitä pyörittely- ja paineluliikkeitä kehon eri puolille. Hermoratahieronta kesti minun kohdallani tasan 2 tuntia. Olisin päässyt muuten täydelliseen rentoutumisen tilaan ellei tilassa olisi kännykkä surissut kolmea kertaa. Ehdin miettiä, yrittääkö joku tavoittaa minua koko ajan, mutta jossain vaiheessa tulin siihen tulokseen, että minun kännykkäni värisee eri tavoin, surina ei kuulu minun laukustani.  Tuo kännykän surina monta kertaa sai aivoni joka kerta aktivoitumaan ja näin ihan täydellinen rentoutumisen tila jäi saavuttamatta. Hoidon jälkeen olo oli kuitenkin rento ja hyvä ja kävin aika hitailla kierroksilla loppupäivän. Sain suosituksen juoda paljon vettä illan aikana (ja näin teinkin - sillä seurauksella, että kävin vessassa sitten läpi koko seuraavan yön). Voin jatkossakin ajatella meneväni hermoratahierontaan.


Aikaisemmin olen kirjoittanut kokemuksiani Rosen-terapiasta, Intialaisesta päähieronnasta ja vyöhyketerapiasta. Ja olenhan minä kirjoittanut myös ihan tavallisesta hieronnasta.

Tämä postaus kuuluu Hetkessä - postausarjaan, jossa kirjoitan arkeen iloa tuovista asioista. Sellaisista asioista, jotka tuovat voimaa ja hyvinvointia.


4 kommenttia:

 1. Olipa kiva kuulla kokemuksestasi, kestipä se kauan. Itse en ole hermoratahieronnassa käynyt. Olipa harmi, että ilmeisesti hierojan puhelin täryytti välillä - minuakin olisi häirinnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, hermoratahieronta kestää 1.5-2 tuntia eli on pitkä hoito. Hieroja kännykkä täryytti tilassa ja se oli vähän harmillista, se katkaisi rentoutumisen tilan varsinkin kun alussa ajattelin, että joku tavoittelee minua koko ajan.

   Poista
 2. Oi, ihanalta kuulostaa tuo hoito! Olisi kiva kokeilla. Kovin kurjaa, että kännykkä pilasi vähän kokemusta :/ Itsellänikin olisi ollut keskittymisvaikeuksia.
  Ps. Aivan ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hermoratahieronta oli rentouttava hoito. Harmitti se kännykän surina, se aina katkaisi rentoutumista.

   Kuvat ovat räpsyjä kotipihalta, paitsi viimeisen kuvan sydänilmapallot näin yhtenä sunnuntaina juna-asemalle mennessäni kivikossa ja oli pakko pysähtyä ottamaan kuva niistä.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!