torstai 16. kesäkuuta 2016

Edullisia kesäretkiä lasten kanssaOlen seurannut netistä keskustelua siitä, miten kesäloma tulee kalliiksi vanhemmille. Miten kaikilla vanhemmilla ei ole varaa kustantaa kalliita huvipuisto- ja kylpyläreissuja. Itse ajattelen, että onnistunut kesäloma ei tule kalliista reissuista, se tulee yhteisestä tekemisestä ja vaikka siitä, että käydään yhdessä uimarannalla eväiden kanssa. Meidän perhe on käynyt kylpylässä ehkä joka toinen tai kolmas vuosi. Huvipuistossakaan ei olla käyty joka kesä, vaikka Linnanmäki meitä lähellä onkin. Sen sijaan joka kesä olemme tehneet useamman tosi kivan retken, moni retki on ollut aivan ilmainen. Viime kesältä muistan kivan retken ilmaiseen Musiikkia-näyttelyn. Tuo näyttely on muuten avoinna edelleenkin. Kesältä 2014 yhtenä parhaimpana muistona jäi mieleemme pyöräretki lähiseutumme kohteissa.


Ajattelin listata muutaman ilmaisen tai edullisen kesälomakohteen pääkaupunkiseudulla, joissa olen ajatellut käydä poikieni kanssa tänä kesänä. Tässä on jo niin monta kohdetta, että luultavasti kaikkialla ei ehditä (eikä olisi edes mielekästä) käydä. Kesälomalla kun on myös tarkoitus vain olla kotona.

Helsingin kaupunginmuseo on avautunut remontin jälkeen. Museossa on Lasten kaupunki, Aikakone, jolla pääsee aikamatkalle menneisyyden Helsinkiin ja Museum on Broken Relationships. Tämä museokokonaisuus on ilmainen.

Kiasmassa nyt olevaa Ernesto Neton näyttelyä on kehunut moni. Katsomisen lisäksi saa myös koskea. Kiasma on alle 18-vuotiaille ilmainen ja kaikille ilmainen aina kuun ensimmäisenä perjantaina. Aikuiselle Kiasman sisäänpääsy maksaa 12 euroa (opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille, varusmiehille ja siviilipalvelusmiehille 8 euroa).


Designmuseossa on tällä hetkellä esillä Suomalainen muoto - kokoelmanäyttely ja retrospektiivinen näyttely Eero Aarnion tuotantoon. Lasten on mahdollista saada museokierrokselle mukaan Esa ja esineet - tehtäväkartta. Museo on lapsille ja koululaisille ilmainen ja aikuiselle sisäänpääsy maksaa 10 euroa.

Helsingissä on useampi lähiliikuntapaikka. Tänä keväänä uusia lähiliikuntapaikkoja on avattu esim. Lassilaan. Ajattelin, että voisimme käydä testaamassa tuon Lassilan lähiliikuntapaikan. Uskon, että poikia voisi kiinnostaa kiipeilypaikat ja maatrampoliini. Töölönlahden puiston leikkipaikka vaikuttaa myös varsin kivalta paikalta ja kouluikäisillekin sopivalta.


Töölön kisahalliin on avattu Hylkypuiston pop-up-näyttely, jossa kerrotaan kuvin ja sanoin sotalaiva  Kronprins Gustav Adolfin tarinaa. Näyttely vie "sukellusretkelle" kahdensadan vuoden taa. Näyttelyssä on esillä esimerkiksi laivasta nostettu tykki ja laivan pienoismalli. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Päivälehden museossa on Somecity - näyttely, joka sopii parhaiten alakouluikäisille lapsille. Näyttelyssä käsitellään sosiaalisen median mahdollisuuksia ja haasteita reippaalla otteella. Näyttelyssä pääsee pohtimaan erilaisia sosiaaliseen mediaan liittyviä tilanteita. Somecityssä käsitellään esimerkiksi somessa tapahtuvaa kiusaamista ja sitä, mitä ja ketä saa kuvata. Päivälehden museo on ilmainen.


Geonäyttely on Geologian tutkimuslaitoksen elämyksellinen näyttely maapallon synnystä ja kehityksestä. Geonäyttely on Espoossa Otaniemessä ja se on ilmainen kaikille.

Talomuseo Glims Espoossa on vanha espoolainen maatila Karvasmäen kylässä Bembölessä. Museoalueen muodostaa 11 alkuperäisillä paikoillaan olevaa rakennusta, joista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta. Talomuseo on ilmainen keskiviikkoisin, muulloinkin ilmainen lapsille ja aikuisillekin hyvin edullinen (4 euroa).


Viime kesänä kävimme Berliinissä, jossa kävimme monta kohdetta ja museota. Kirjoitin reissusta peräti neljä postausta blogiin. Kävimme myös Mikkelissä, jossa kävimme tivolissa ja Xon-puistossa. Pojat kävivät myös Tampereella. Ja mikä oli kesässä kivointa? Ei suinkaan se Berliinin reissu kaikkine kohteineen vaan se kun kävimme Kotkassa (edullisesti Onnibussilla) entisten naapureidemme luona ja pojat kävivät metsäretkellä kaverinsa kanssa ja "maalasivat" kasvonsa mustikalla. Aina siis kesän paras hetki ei vaadi sitä, että ollaan oltu jossakin kalliissa huvipuistokohteessa. Onnistunut kesäloma voi olla myös hyvin halpa.

ps. Linkitän tähän vielä Pihin naisen elämää - blogista tekstin 10 kivaa ilmaiskohdetta lapsiperheille. Tekstissä on lisää kivoja ilmaiskohteita lapsiperheille.

Olethan osallistunut jo blogissani olevaan Villiinny villihanneksiin - kirjan arvontaan?

6 kommenttia:

 1. Loistovinkkejä! Tuosta Somecity-näyttelystä en ollut tiennytkään, se kiinnostaa kovasti. Muutenkin paljon sellaista, jota voisi kesän mittaan nähdä ja kokea. Kiitos!

  Me emme muuten ole koskaan käyneet kylpylässä perheen kanssa. :D Tai olemme kerran Flamingossa, muttemme ole olleet yötä kylpylähotelleissa tms. Muita reissuja niin koti- kuin ulkomailla tapaamme tehdä, mutta se on totta että lapsille jäävät pienet asiat mieleen. Esimerkiksi viime kesänä Irlannissa oli parasta se, kun sai silittää kivaa koiraa yhdellä kukkulalla.

  Hauskaa kesäkuun jatkoa teille kaikille!

  T. Lumiomenan Katja toisella Google-tilillään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait vinkkejä! Me olemme käyneet kerran Flamingossa, kerran Ikaalisten kylpylässä ja sitten olemme olleet kaksi yötä Turussa Caribiassa, jonka yhteydessä käytiin toki myös uimassa. Virosta on sitten myös pari kylpyläkokemusta, lähinnä parin tunnin uimareissun tiimoilta.

   Hauska juttu tuo koiransilitys Irlannissa. Lapsille jää monesti mieleen juuri ne asia, jotka aikuisista ovat täysin vähäpätöisiä tai jotka aikuiselta jäävät kokonaan huomaamatta.

   Mukavaa kesää teidänkin poppoolle ja kiitos viimeisestä!

   Poista
 2. Kivoja vinkkejä! Minä en voi olla hehkuttamatta tähän väliin Suomenlinnaa, Seurasaarta ja Leppävaaran maauimalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenlinna on kyllä kiva paikka. Seurasaaressa ei ollakaan käyty moneen vuoteen, joten siellä olisi kiva käydä. Ja Leppävaaran maauimala voitaisiin myös korkata. Leppävaara on minulle rakasta ja tuttua aluetta, siellä asuttiin naimisiin mennessä ja esikoisen syntyessä. Viime kesänä käytiin vanhoissa kotimaisemissa testaamassa seikkailupuisto Huippu ja Angry Birds-leikkipuisto.

   Poista
 3. Mun mielestä lapset ei tosiaankaan tarvitse mitään kalliita reissuja vaan nimenomaan yhdessäoloa. Ilmaista ja edullistakin tekemistä löytyy ja esim. taaperon kanssa jossain muualla kuin lähileikkipuistossa käyminen on ohjelmanumero. Täällä JKL: ssä on tosi paljon kulttuuritapahtumia lapsillekin ja monet on ilmaisia ja me aivan varmasti kierretään monet konsertit ja muut tapahtumat. Meidän tämän kesän suunnitelmiin kuuluu ainakin Tarhalehdon eläinpihalla käynti. Nyt kun lapsi on vielä noin pieni, niin minä vielä vähän jopa välttelen ns. pakollisia kohteita, koska niissä ehtii kyllä käymään eikä noin pieni ihan tajuakaan esim. huvipuistoista mitään :)

  Mukavia kesäpäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä. Meilläkin lasten kanssa käytiin monen monta vuotta ihan "vain" leikkipuistoissa ja sitten vasta isompina on alettu käydä Puuhamaita, Linnanmäkeä ja muita vastaavia lomakohteita läpi. Eikä silloinkaan montaa kohdetta samassa kesässä. Minusta tuntuu hassulta, kun jotkut lähtevät esim. Legolandiin 2-3-vuotiaan kanssa. Tuon ikäiselle kun riittää ihan se lähileikkipuisto ja kotieläintilat. Legoland on kyllä sinällään upea ja hieno paikka ja kävimme siellä poikien ollessa 6-ja 8-vuotiaat ja siihen ikävaiheeseen se sopi hyvin. Ehkä olisi voinut säästää sen reissun jopa vuotta-paria myöhemmäksikin.

   Mukavia kesäpäiviä teillekin!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!