lauantai 25. kesäkuuta 2016

Kesälista 2016


Kesälistaa tälle kesälle. Tämä ei ole sellainen "kaikkitämäonpakkosuorittaakesänaikana" vaan sellainen idealista, mitä voi tehdä.

Kirjoittelin jo aiemmin vinkkipostauksen, mitä edullisia retkiä voi tehdä pääkaupunkiseudulla lasten kanssa. Noista kohteista itse haluaisin käydä ainakin Kiasman ja Ernesto Neton näyttelyn, Somecity - näyttelyn Päivälehden museossa ja Helsingin kaupunginmuseon näyttelyt (Lasten kaupunki, Aikakone ja Museum of Broken Relationships)


Mikkelissä kävin juuri lasten kanssa. Kävimme Visulahdessa Xon-puistossa (jossa pojat kävivät megatrampoissa ja vesipallossa). Lisäksi kävimme kansainvälisillä suurmarkkinoilla. Toinenkin reissu tehdään Mikkeliin koko perheen voimin. Mikkelissä on kesäteatterissa Tankki täyteen. Tankki täyteen oli hupaisa ohjelma, jota muistan katsoneeni lapsena telkkarista. Pakko nähdä, millainen kesäteatteriversio siitä on tehty. Mikkelissä voisi käydä myös Urpolan luontopolulla ja luultavasti ajoitamme reissumme taas niin, että tivoli on Mikkelissä. Se on ollut meillä jo aika monen vuoden perinne.

Tampereella olemme käyneet lähes joka kesä tuttavaperheemme luona. Tänä kesänä kohteena voisi olla Maasta irti - keskus ja Vakoilumuseo tai Vapriikki.

Elokuva Iso kiltti jätti tulee ensi-iltaan heinäkuun alussa. Pidimme siitä kirjana valtavasti, joten haluamme nähdä sen myös elokuvana.Tämän kesän ulkomaanmatkamme suuntautuu Viroon, Tallinnaan ja Haapsaluun. Olen listannut muutaman kohteen, joka olisi kiva käydä. Haapsalussa Piispanlinna ja Rautatiemuseo. Voi olla, ettei Ilonin ihmeidenmaa kiinnosta muita kuin minua, koska pojat ovat ehkä vähän liian isoja sinne. Haapsalussa on myös ihania hiekkarantoja, joten sään salliessa käynemme myös rannalla. Tallinnassa olemme käyneet todella monta kertaa, mutta esim. Televisiotorni on jäänyt meiltä näkemättä. Luultavasti menemme sinne. Tänä kesänä voisi katsastaa myös pienen matkan päässä Tallinnasta olevan Vembu-Tembumaan ja viime vuonna avatun Atlantis H2O Aquaparkin, joka on Viimsissä. Jos jollakulla on kokemuksia Vembu-Tembumaasta tai tuosta isosta vesipuistosta, mielelläni kuulisin, ovatko ne käymisen arvoisia paikkoja. Otan myös vastaan vinkkejä Haapsalun ja Tallinnan ruokapaikoista!

Lomallani haluaisin ehdottomasti pari päivää omaa aikaa ilman muuta perhettä. Minä nautin hiljaisuudesta ja rauhasta ja toivon, että tänäkin kesänä saan olla ihan vain itsekseni parin päivän ajan.


Kesän aikana aion lukea myös kirjoja, kirjoja, kirjoja, kevyitä kesäkirjoja. Tuntuu, etten koko vuonna ole juurikaan ehtinyt lukea muuta kuin Lasten Tunnetaito-ohjaajaopintoihini kuuluvia kirjoja, joten nyt nautin siitä, että ehdin lukea myös kaunokirjallisuutta.

Kesäään kuuluu myös mansikanpakastamiset, vaatekaappien läpikäymiset, kirpparireissut, grilliruoka ja salaatit  ja pitkään nukutut aamut. Viime kesänä ajattelin kokeilla elämäni ensimmäisen raakakakun tekemistä. Se jäi tekemättä, ehkä kokeilen sitä tänä kesänä.


Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on? Mitä kesäkirjoja sinä aiot lukea?

ps. kuvat ovat Mikkelin reissultamme, josta kotiuduimme eilen illalla eli juhannusaattona. Näimme bussin ikkunasta yhden juhannuskokon. Tein eilen päivän hyvän teon eli toimin saattajana yhdelle 9-vuotiaalle pojalle bussimatkan ajan. Äidille tuli yllätyksenä, ettei lapsi pääse yksin lupalapun kanssa Onnibussiin ja kun kuulin keskustelen, mitä äiti kävi bussikuskin kanssa, lupauduin ottamaan pojan vastuulleni. Pojan isä oli vastassa Viikissä ja oli kovin kiitollinen minulle, että sai pojan juhannukseksi luokseen.

4 kommenttia:

 1. Mukavaa lomaa lomalaiselle :) Kiva kun pystyt itse päättämään lomasi ja saat lomailla lasten kanssa. Ehtiikö miehesi lomailemaan teidän kanssa samaan aikaan? Mekin lomailemme heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa yhdessä koko perhe. En edes muista aikaa koska olisimme yhdessä lomailleet. Itselläni jatkuu loma sitten elokuun lopussa viikko ja neljännen viikon pidän lasten syyslomaviikolla. Onneksi anoppi on innokas hoitamaan pojua heinäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa niin saa pikkuisäntäkin lomaa hoidosta. Tarkoituksemme on käydä ähtärin eläinpuistossa ja luultavasti jossakin huvipuistossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miehellä alkaa loma nyt juhannukselta ja meillä on nyt neljä viikkoa koko perheen yhteistä lomaa. Mun loma jatkuu vielä hetken sen jälkeen, kun mies aloittaa taas työt.

   Me ei olla käyty Ähtärissä. koska se on aika kaukana meiltä. Mutta täällä päin on monia muita kivoja kohteita. Kivaa, kun teillä anoppi auttaa lastenhoidossa.

   Mukavaa lomaa teillekin, sitten kun sen aika on!

   Poista
 2. Kivaa lomaa! :) Meilläkin luvassa reissu Tallinnaan (itse äänestin tuota Vembu-Tembumaata mutta menemme nyt kuitenkin Energian Oivalluskeskukseen, kummassakaan emme ole aiemmin käyneet).

  Blogissani on sinulle tunnustus. Käyhän nappaamassa se mukaasi, jos siltä tuntuu. :) Tunnustus löytyy täältä: http://pihinnaisenelamaa.blogspot.fi/2016/06/tunnustus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me olemme käyneet vanhassa Energiakeskuksessa, sen jälkeen se on uusittu ja varmasti modernimpi nyt. Eli tuossa uudessa emme ole käyneet, mutta monessa muussa maassa olemme käyneet vastaavissa kohteissa ja pojat ovat tykänneet paljon.

   Kiitos tunnustuksesta. Huomasinkin sen jo eilen, mutta ehtinyt kommentoida viestiäsi. Otan sen vastaan, vaikka tosin minulla on olo, ettei minulla ole mitään vinkkejä kellekään bloggaajalle...

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!