perjantai 26. syyskuuta 2014

PieleenMeneePessi (PMP)

Meillä on kylässä PieleenMeneePessi. PieleenMeneePessi tuli meille keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Keskiviikkoon asti meillä oli kylässä OiliOptimisti, joka visioi uutta. PieleenMeneePessi (jatkossa lyhennän hänet PMP) porhalsi paikalle ja kun heräsin torstaiaamuna, pää ja kurkku oli kipeä ja kaikki lähti menemään pieleen. Ja mitä tekee PMP? Hän lietsoo pieleenmenoa!

Pieni päänsärky ja sellainen olo, että flunssa olisi tulossa. Istun tietokoneen ääreen ja katselen lauantain 4.10. Keravalla olevaa kurssiani "Voimavaroja vanhemmuuteen".  Olen suunnitellut kurssin huolella ja tiedän, että päivästä tulee antoisa. Ja mitä minä huomaan? Joku on perunut kurssille tulonsa ja nyt ryhmä onkin liian pieni, jotta kurssin voisi toteuttaa. (ja tähän huomiona se, että missä tahansa muussa opistossa, jossa ohjaan kursseja, tuo toteutuisi ko.osallistujamäärällä, mutta Keravan Opistossa on kaikkein suurimmat minimiosallistujamäärät). Olen opistoon yhteydessä, kurssin ilmoittautuminen päätetään pitää auki vielä maanantaihin asti. Mitä sanoo PMP? Se sanoo, että "mitä sä oikein luulit, ei ketään kiinnosta sun kurssisi. Luulit vielä, että pääsisit ohjaamaan jotain voimavaraharjoitteita vanhemmille, hahhahhaa...."

Pienessä päänsäryssä mietin ensi kevättä ja olen yhteen tahoon yhteydessä, tarjoan itseäni perheliikunnan kouluttajaksi ja esitä ideani päivän sisällöstä. En ole saanut vastausta vieläkään. Mitä sanoo PMP? "Luulit sitten että noin vain pääset kouluttajaksi. Taidat nyt luulla itsestäsi liikoja...kyllä siellä on ammattitaitoiset kouluttajat jo olemassa, ei sun ideat kiinnosta ketään..."

Ilmoitin itseni Naisyrittäjien verkostoitumistapaamiseen ja olin tästä iloinen. Keskustelua voimavaroista ja vinkkejä markkinointiin. Ja sitä verkostoitumista. Kivaa! Ajankohtakin sopii loistavasti, olisin jo valmiiksi Helsingissä ratkaisukeskeinen valmentaja opintojeni - tiimoilta ja ehtisin hyvin siirtyä tapaamiseen. Paitsi, että tänään tuli tieto, että tapahtuma siirtyykin seuraavalle päivälle eikä se sitten käykään minulle. PMP tietenkin ilkkuu, "ähä, ähä...et sinä mitään verkostoja itsellesi saa".

Ajattelin, että tarjoan lokakuussa täällä meillä päin vauvahieronnan ohjauksia kotikäynteinä edullisesti (tutustumistarjouksena). PMP jo valmiiksi sanoo, "että ei kukaan ole kiinnostunut ja vaikka olisikin kiinnostunut, niin eihän sulla ole olemassa mitään, millä sinä markkinoit noita kotikäyntejä. Tuhoon tuomittu idea".

PieleenMeneePessi on nyt kovassa vauhdissa päässäni, vaikka minulla on tiedossa kaiken maailman konstit. Tiedän aarrekarttatekniikat, manifestoinnin, oman ajatuksen voiman. Kun uskot unelmiisi, alat elää niitä kohti. Se mitä ajattelet, se lisääntyy elämässäsi. Ja vaikka tiedän, että tällä hetkellä suurin syy PieleenMeneePessin vierailuun on PMS, niin välillä käy kyllä mielessä, että entä jos PMP on oikeassa?

Mutta kertaakaan PMP ei ole ilkkunut siitä, että miksi lähdit vakityöstä. Sitä PMP ei tee, koska tiedän koko sydämelläni ja kehollani, että se oli ainut oikea ratkaisu. Sitä en ole katunut enkä tule katumaan.

Ensimmäinen oma kurssini, Aarrekarttakurssi, olisi myös tarkoitus laittaa myyntiin, mutta kun tuo PMP nyt tyrmää senkin...odotan pari päivää, että se PMS ja PMP on ohi ja elämä taas loistaa. Auringonkin on luvattu paistavan viikonloppuna! Ja huomenna on koululla Kodin ja koulun yhteistyöpäivä ja kivaa talkoopöhinää vanhempainyhdistyksen kanssa. Minä laitan kuntoon koulun pihaa muutaman muun talkoolaisen kanssa. Ja koko muu perhe myös paikalla kiertelemässä toimintapisteitä.

JA PMP, sulle voisin jo heittää hyvästit! Onko muita, joilla käy kylässä PieleenMeneePessi?

Blogiini on eilen tultu hakusanalla "ohje positiivinen". Jos jollain on antaa minulle ohje positiivinen, niin mielelläni otan vastaan!

Idean termiin Pessi sain Merin blogista, jossa on myös Pessi kylässä.

8 kommenttia:

 1. Voi Pessi, kuulepa siellä, ole kohtelias ja anna Oilille tilaa! Tunnen teidän molemmat ja kokemuksesta tiedän, että Oili on useammin oikeassa.

  (Näkemisiin huomenna. Tulen mukaan pihatalkoisiin, kunhan ensin on heitetty hieman saapasta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että Pessi antaa pian tilaa Oilille. Pessi on nyt melskannut kaksi päivää ja kun kirjoitin tuon kaiken ulos, sen valta vähenee koko ajan.

   Hauskaa, teemme huomenna sitten pihatalkoita yhdessä. Onneksi on aurinkoinen päivä tulossa, saadaan mukava päivä!

   Poista
 2. Anna sille Pessille monoa takapuoleen!
  Liiketoiminnan aloittaminen ei ole helppoa ja siihen varmaan kannattaa varautua, että kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, mutta olet vasta liiketoiminnan alussa ja moni asia vaatii aikaa. Ehkä parin vuoden päästä kurssisi myydään hetkessä täyteen.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jo viime keväänä huomasin kursseja tarjotessani eri tahoille, että kaikki ei todellakaan mene suunnitelmieni mukaan. Minulla on onneksi useampi sellainen kurssi, joka on jo täynnä ja siis toteutuu. Luulen, että juuri se pari vuotta menee, että nimeä on sen verran paljon, että kursseja ei enää niin paljon tarvitse markkinoida. Eikä nyt ole vielä edes paljon markkinointikanavia, kun ne nettisivuni ovat edelleenkin vaiheessa.

   Kiitos tsempeistä!

   Poista
 3. Voi ei! Voimia sinulle ja selätystä PMP:stä!

  Itse olin tänään työhaastattelussa ja voinko sanoa, että ihan hävettää - meni ihan persiilleen. Kuinka pää lyökään tyhjää, vaikka miettii valmiiksi kaiken maailman kysymyksiin vastaukset. Saas nähdä kuinka käy, yrittänyttä ei laiteta. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minäkin uskon siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Aina sitä tarkoitusta ei vaan heti huomaa, tarkoitus saattaa löytyä vasta paljon myöhemmin. Näin on varmasti myös sun työhaastattelun kanssa. Jos se paikka on tarkoitettu sulle, sinä saat sen. Jos ei, niin sitten sinulla on tiedossa vielä jotain parempaa ja sinulle sopivampaa.

   Poista
 4. Pessi on kyllä sellainen kaveri jolle saa näyttää ovea. Ja sen kaverille Mörhömasalle kanssa ;)
  Toivon paljon Voimavadelmia nauttivan Virkeyswilhelmiinan käyntejä kotonasi,ja edelleen:reilusti ja roimasti "anna mennä,lennä" - fiiliksiä Kasvun Taikaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihania termejä. Mörhömasa, Voimavadelma, VirkeysWilhelmiina. Nyt Pessi on selätetty ja VirkeysWilhelmiina meillä. Toivottavasti mahdollisimman pitkään!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!