maanantai 1. syyskuuta 2014

Kaikki äitini, kaikki tyttäreni

Kävin katsomassa Aleksanterin teatterissa esityksen Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Pari ystävääni oli käynyt katsomassa sen viime keväänä ja he kehuivat kovasti esitystä. Minä yhdyn kehujien joukkoon. Oli hyvä. Itketti ja nauratti, välillä jopa yhtä aikaa. Kosketti ja sai ajattelemaan. Näyttelijänsuoritukset olivat hyviä.

Näin esityksestä sanotaan esitteessä:

Kodin Kuvalehden lukijoilta pyydettiin vuodenvaihteessa 2013 tarinoita omasta äidistään ja tyttäristään. Tarinoiden pohjalta dramatisoitiin esitys. Tarinat on luettu, on itketty ja naurettu ja nyt tämä esitys saa ensi-iltansa! Kaikki Äitini, Kaikki Tyttäreni on esitys äideistä, tyttäristä ja itsestäänselvyyksistä.

Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Pirjo Heikkilä puivat äitinä olemisen sietämätöntä keveyttä tässä hervottomassa esityksessä, jossa äitien ja tyttärien välistä suhdetta käsitellään kovin ottein. Viiltävä ja pirullinen, lämmin ja hauska esitys antaa äänen hyvin erilaisille äideille.

Kun kaikki on sanottu jää jäljelle vain anteeksianto, hurtti huumori ja elämättömän elämän jano.


Esitys oli minusta taitavasti rakennettu, tunnelmat ja kohtaukset vaihtelivat nopeasti ja tunteet tosiaan menivät ihan äärilaidasta toiseen. Välillä nauroin vedet silmissä, välillä itkin. Minut esitys sai pohtimaan omaa suhdettani äitiini, kasvatustani ja erityisesti sitä, millainen olen äitinä. Esitys sai pohtimaan sitä, että haluaisin olla hyväksyvä äiti. Hyväksyä lapseni sellaisena kuin he ovat. Aina se ei ole helppoa. Silloin se on vaikeaa kun lapsi käyttäytyy täysin eri tavoin kun itse siinä tilanteessa toivoisi. Esitys sai pohtimaan sitä, että minulla on tärkeää tunteiden ilmaisu. Tunteita ei tarvitse sulloa sisäänsä, ne saa ilmaista. Esitys sai pohtimaan sitä, että tärkeintä kasvatuksessa on se että pojat tietävät äidin rakastavan heitä ja että he ovat ihania ja tärkeitä. Juuri sellaisina kuin he ovat.

En voi kuin suositella!

6 kommenttia:

 1. Tuo vois olla kiva nähdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Esitys kiertää myös eri puolilla Suomea, kannattaa tsekata tuleeko myös omalle paikkakunnalle.

   Poista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääpä katsoa tulisko se johonkin sopivan matkan päähän meistäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esitys oli hyvä, vielä tänäänkin mielessä pyörinyt moni hauska ja koskettava kohtaus.

   Poista
 3. Kuulostaa sellaiselta teatterikappaleelta, jonka haluaisin nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tsekata, olisiko lippuja vielä syksyn näytöksiin jäljellä. Uskon, ettet pety.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!