tiistai 16. syyskuuta 2014

Eckhart Tolle - Robert S.Friedman: Miltonin salaisuus. Kertomus läsnäolon voimasta


Maailman suosituin henkinen opettaja Eckhart Tolle tuo opetuksensa lapsille. Milton joutuu kiusatuksi välitunnilla. Kiusaamisen takia Milton alkaa pelätä kouluun menemistä ja koulunkäynnistä häviää mielekkyys. Elämän ikävät kokemukset toistuvat ja huoli tulevaisuudesta estävät häntä löytämästä todellista onnea tässä hetkessä, kunnes hänen omaperäinen isoisänsä tulee käymään. Kun Milton alkaa ymmärtää eron menneen, nykyhetken ja tulevan välillä, alkaa pelko talttua. Läsnäolo antaa pojalle voimaa kohdata kiusaajansa.


Tarina on mielestäni ihana ja kuvat kivat, mutta meidän poikia tämä kirja ei innostanut. Kirjassa olisi heidän mielestään pitänyt olla jännitystä, hassua sanailua tai kommelluksia. Kirja oli heidän mielestään kauhean tylsä. Voi noita poikia. Kirja avaa mielestäni hyvin läsnäoloa. Ja sopii hyvin lapsille. Toivon, että meidänkin pojat saivat jotakin irti kirjasta ja että heille jää siitä jotain mieleen. Täytyy se vielä todeta, että esikoinen luki kirjan vielä itsekseenkin, joten joku siinä luultavasti kuitenkin kolahti, vaikka hänen piti sanoa, että oli tylsä kirja.

Ah miten mukavaa ja ihanaa olisi ollut kirjoittaa, että pojat tykkäsivät kirjasta tosi paljon ja oivalsivat läsnäolon idean. Ja nyt teemme mindfulness-harjoituksia yhdessä koko perheen voimin. Paitsi eihän mun mies usko koko mindfulnessiin ja meditointiin. Hänen mielestään ne ovat ihan huuhaata. Ilmeisesti pojat ovat sitten samaa mieltä hänen kanssaan.

Ohjaaja Barnet Bain on tekemässä kirjasta elokuvaa ja elokuvaa varten kerätään rahoitusta. Isot elokuvayhtiöt eivät ole lämmenneet projektille eikä tarinaa toisaalta haluta muokata kaupallisilla ehdoilla. Luulen, että jos elokuva aikanaan tulee, minun on mentävä katsomaan se ilman lapsia.

2 kommenttia:

  1. Hieno kirja vinkki! Täytyypä lukea meidänkin pojille,vaikka todennäköisesti kommentoivat samansuuntaisesti kuin teidänkin pojat. Minun mieheni on joitakin kertoja meditoinut kanssani ohjatun meditaation cd:ltä, ja nauttinut aina... Hän on nimittäin nukahtanut ensimmäisen minuutin jälkeen joka kerta ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kirjaa luettavaksi, vaikka omat poikani eivät siitä innostuneetkaan. Heh, sekin on taito sinänsä nukahtaa heti meditaation alussa.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!