perjantai 10. maaliskuuta 2017

Hetkessä: Näkyväksi neulottu - näyttely


Keravan taidemuseo Sinkassa on menossa vielä hetken aikaa Näkyväksi neulottu - näyttely. Näyttelyssä on huikean hienoja kädentaidon töitä. Näyttelystä löytyy esimerkiksi luonnollista kokoa oleva virkattu poliisiauto, jonka tekeminen oli kestänyt kolme vuotta. Hienoja olivat myös elävän oloiset ihmishahmot, joita näyttelyssä oli useita.Näyttelystä löytyy myös virkattu ja neulottu vessa, leipäpussista ja kauppakasseista tehtyjä koristeita, tuunattuja seteleitä ja löytyipähän näyttelystä myös K 18 - osasto.  Mukana on virkkausta, neuletöitä, ryijyjä, kanavatöitä ja kirjontaa. Itselleni tuli olo, että olisi kiva ehtiä tehdä käsiöitä taas enemmänkin.


Liisa Hietasen oikean kokoiset ihmishahmot, virkatut kyläläiset, olivat pikkutarkasti tehtyjä ja tekivät vaikutuksen minuun.


Noora Schroderuksen setelisarja on hauska ja oivaltava. Setelien merkkihahmot olivat saaneet uudet hiukset.

Näkyväksi neulottu -  Yarn visions on Sinkassa vielä 19.3. asti. Alun perin näyttelyn piti loppua 5.3., mutta suuren suosion takia näyttely on saanut lisäaikaa. Museossa on kolme kerrosta täynnä lankataidetta, kannattaa käydä katsomassa! Sisäänpääsy maksaa vain 5 euroa ja näyttelyyn pääsee myös museokortilla.


Minulle visiitti Keravalla tarjosi tuttuja kulmia, sillä olin Keravalla töissä ennen yrittäjyyttä 6.5 vuotta. Tulin näyttelyn jälkeen tehneeksi myös kirpparikierroksen, joten minulla oli oikein mukava ja rentouttava päivä entisessä työkaupungissani.

Minä olin näyttelyssä itsekseni, mutta siellä oli samaan aikaan useampi lapsiperhe paikalla. Moniin teoksiin saa myös koskea, joten näyttely sopii myös lapsiperheille.

* tämä postaus kuuluu Hetkessä - postaussarjaan.

8 kommenttia:

 1. Minä olen suunnitellut yli kaksi kuukautta käyväni Keravalla katsomassa kyseisen näyttelyn. Kyllä tässä taitaa käydä kuitenkin niin, että minulta tuo jää harmillisesti väliin :( Viimeiseen saakka yritän, että saisin vierailun mahdutettua kalenteriini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin suunnittelin pitkään tuonne menoa, mutta aina tuli jotain estettä, etten päässytkään menemään. Onneksi näyttely sai lisäaikaa ja ehdin käydä katsomassa sen. Toivottavasti sinäkin ehtisit!

   Poista
 2. Mukava, että ehdit näyttelyyn. Kannatti ajella täältä Lahdestakin näyttelyä katsomaan ja sushia syömään. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut paljon hyvää siitä Keravan sushipaikasta, täytyy joskus käydä sekin testaamassa.

   Mukavaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 3. Ei varmaankaan enää ehditä tuonne mutta näyttääpä kivalta. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttely oli kyllä kiva ja jos vain millään ehditte, niin suosittelen kyllä. Minäkin olin suunnitellut näyttelyyn menoa jo ennen joulua, mutta koko ajan meneminen vain venyi ja venyi. Onneksi kuitenkin ehdin käydä näyttelyssä.

   Poista
 4. On jotkut hahmoista niin aidon näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmishahmot olivat huikean hienoja, tosi taitavasti tehty.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!