sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Kaipaatko inspiraatiota syksyyn? (sis. arvonnan)


Onko syksy sinulle inspiraation aikaa vai väsynyttä ja apeaa talsimista iltojen pimetessä? Minä tykkään syksyn kirkkaista ja kuulaista aurinkoisista päivistä, mutta loska-aika ja pimeys laskevat mielialaani helposti alaspäin. Silloin kaipaan inspiraatiota.

Mitä on inspiraatio? Inspiraatio on ajatus, joka synnyttää halun tehdä jotain. Se voi olla myös idea, joka käynnistää luovan prosessin. Kun inspiraatio iskee, alkaa tapahtua. Syntyy tavoitteita, suunnitelmia ja toimintaa. Inspiraatiosta on tutkitusti hyötyä, mutta näyttää siltä, että sitä ei tällä hetkellä täysimittaisesti hyödynnetä. Inspiraatiokortit ovat syntyneet tähän tarpeeseen.

Inspiraatiokortit ovat työkalu arjen elävöittämiseen niin töissä kuin kotonakin. Kortit on suunniteltu tuomaan inspiraatiota arkisiin pulmiin ja valintatilanteisiin. Kortteja voi käyttää monella tapaa, esimerkiksi kotona perheen tulevasta viikosta sopimiseen, lomamatkan suunnitteluun,  kodinhoitovastuun jakamiseen tai työpaikalla erilaisissa ongelmanratkaisutilanteissa, virkistyspäivissä ja suunnittelutyön apuna.


Inspiraatiokortit sisältävät tunnelmallisen kuvan ja ajatuksia herättävän lauseen. Kukin kortti tarjoaa yksinkertaisen ehdotuksen toiminnaksi ja rohkaisee kokeilemaan uutta näkökulmaa. Kuvat ovat Krista Keltasen ja korttien suunnittelusta vastaa Maaretta Tukiainen. Korttipakassa on 47 inspiraatiokorttia ja lisäksi muutama kortti, joissa on tietoa inspiraatiosta ja vinkkejä inspiraatiokorttien käyttämiseen. Aiemmin sama kaksikko on tehnyt yhteistyönä Hyvän mielen kortit, jotka ovat olleet itselläni kovassa käytössä sekä töissä että kotona.

Nämä inspiraatiokortit ovat viehättävät! Tykkään sekä kuvista että lauseista. Nostin intuitiivisesti yhden kortin inspiraatioksi teille blogini lukijat. Mitä teissä herättää lause: "Huomaatko, mikä on jo hyvin?"


Sain itselleni kaksi inspiraatiokorttipakkaa PS-kustannukselta. Ilokseni sain yhden korttipakan arvottavaksi eli jollakin blogini lukijalla on mahdollisuus voittaa nämä ihanat inspiraatiokortit itselleen. Arvontaan voivat osallistua kaikki blogini lukijat ja lukijaksi liittyvät (blogger - liity sivupalkista, bloglovin, blogipolku, facebook).  Arvonta alkaa nyt ja päättyy pe 28.10. klo 21. Kaikille on tasapuolisesti yksi arpa. Kerro kommentissa, mitä kautta luet blogiani.

Lisäkuvia inspiraatiokorteista löytyy postauksesta Ajatuksia kolmanteen yrittäjyysvuoteen.

Arpaonnea!

ps. inspiraatiokorttien lanseeraus tapahtuu sosiaalisen median livelähetyksissä ke 19.10. klo 17.00-20.00. Lisätietoa löydät täältä.

38 kommenttia:

 1. Facebookin kautta taisin tämän löytää ja nyt seuraan postauksia säännöllisesti. Varsinkin kouluikäisille kirjavinkkejä odotan innolla. Ja tietty kaikki vinkit toimivampaan arkeen esiteinien kanssa ja omaan jaksamiseen kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun seuraat blogiani. Pian on tulossa vinkkaus kivasta kirjasta, meillä on iltasatuna yksi salapoliisiromaani ja kunhan se on luettu loppuun, teen postauksen siitä.

   Poista
 2. Bloggerin kautta seurailen. Kortit näyttävät kauniilta - ja inspiroivilta! Flunssa jyrää täällä ja inspis on ollut vähän hukassa, ehkä kortit auttaisivat.
  astuvan.akka@yahoo.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortit ovat kauniit ja inspiroivat. Minäkin olen vähän kuulostellut oloani, ettei vaan olisi flunssa tulossa. Paranemista sinulle!

   Poista
 3. Voi kunpa nyt arpaonni osuisi kohdalle... olisi todellinen onnenpotku. Seuraan Heli sinun blogia yleensä facebook-päivityksen kautta. Kaikkea hyvää kolmanteen yritysvuoteen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja arpaonnea! Nämä ovat niin ihanat kortit, että kenen tahansa toivoisi voittavan nämä itselleen.

   Poista
 4. Alkoi heti kiinnostamaan :) Olen seurannut Kristaa pitkään instagramissa ja ihastunut hänen kuviinsa. Töissä luokanopena voisin kuvitella korttien käytön hyödylliseksi ja miksei ihan omassa elämässänikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristan kuvat ovat aivan ihania. Uskon, että pystyisit käyttämään näitä sekä luokanopettajana että kotona.

   Poista
 5. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Hyvän mielen kortit minulla jo onkin. Lisä inspiraatio tulisi todellakin tarpeeseen!

  VastaaPoista
 6. Blogger-lukijana mukana! Aika veikeä idea! :)
  minkamaaria@suomi24.fi

  VastaaPoista
 7. Facebookin kautta seuraan :) reinikainen.jenni.m(at)student.uta.fi
  -Jenni

  VastaaPoista
 8. Mukaan arvontaan bloggerin kautta. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Arvontaan mukaan, vaikka näitä itselleni postiin jo odotan, mutta tahtoisin antaa lahjaksi toiset <3 Bloggerin kautta eniten seuraan.

  VastaaPoista
 10. Minulla on ollut kohtalainen arpaonni blogeissa tänä vuonna, joten en tiedä osuuko salama enää samaan paikkaan, mutta nyt on ollut kaikenlaista sellaista ilmassa, että näistä korteista voisi olla oikeasti iloa ja hyötyä. Mukana arvonnassa, siis!

  VastaaPoista
 11. Ihanat kortit. Tällaisista olen haaveillut. Luen mm. Bloggerin kautta.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 12. Facebookin kautta luen ja nämä olisi kyllä ihanat tsemppaajat elämään.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Seuraan blogiasi blogini lukuluettolon kautta. Kiva arvonta:-)

  VastaaPoista
 14. Seuraan facesta ja bloggerista! Löysin tän blogin vasta.. Tää blogi on mielenkiintonen. Kortit on ihanan tsemppaavat. Terveisin Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogini lukijaksi! Ja arpaonnea, kortit ovat tosiaan kivat.

   Poista
 15. Seuraan facebookin ja bloggerin kautta. Kaikki tuontyyppiset kortit ovat hienoja joten mielelläni osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
 16. Oi, arvonnassa mukana :) Bloggerin kautta luen blogiasi. Nämä olisivat meidän perheeseen kyllä niin toivottu tuulahdus tämän sairastelun keskelle. Neljä viikkoa olemme sairastelleet, on kulunut 5pkt*antibiootteja (joista KOLME pojulle!), 7pkt*silmätippoja, särkylääkkeitä, pronaxenia ja ihan hurja määrä nenäliinoja. Yskänlääkettä, strepsilsiä ja miljuuna yskänpuuskaa. Monta kertaa mitattu kuumetta kuumemittarilla ja pyyhitty pienten ihmisten kyyneleitä. Nyt kyllä tämä syksyn alku on saanut meidät taudin kanssa niin kyykkyyn, etten meinaa jaksaa verhoja aamulla avata koska pelkään ettei se aurinko kuitenkaan paista.

  TÄNÄÄN auringonsäteet kutkuttivat pikkuihmisen kullanvalkoisia hiuksia kun toisen kokonaisen yön jälkeen pitkästä aikaa pikkumies kiipesi olohuoneen ikkunalle verhot avatakseen. Voi sitä hymyä kun pikkuihminen näki auringon paistavan. Sai tämänkin äidin suupielet hymyyn.

  Onneksi RAKASTAN joulua ja toivon tämän syksyn vain lehahtavan nopeasti ohi, koska en ole siitä nyt päässyt nauttimaan samalla tavalla kuin aikaisemmin. Ennen huomasin kun puut vaihtoivat väriä ja lehdet tippuivat talvea vastaanottaakseen, mutta nyt tuntuu että puut ovat vain riisuutuneet minun huomaamatta :/

  Onneksi ollaan jo parempaan päin tämän sairastelun keskellä ja eiköhän se siitä iloksi muutu, nuo kortit vain muistuttaisivat minua paljon paremmin - elä tässä ja nyt, nauti!

  Ihanaa syksyä sinulle Heli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, teillä on sairastettu tosi paljon. Toivottavasti loppuvuosi menee terveenä teillä kaikilla.

   Mukavaa loppusyksyä teillekin ja arjen pieniä ja suuria ilonhetkiä!

   Poista
 17. Heippa Heli! Mukana myös arvonnassa, ihanaa olisi saada nämä kortit, minä niin tykkään kaikista tällaisista ♥! Ja edelleen bloggerin kautta seuraan. Iloa tähän päivääsi!

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina!