sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Hetkessä: Kasarinostalgiaa teatterissa


Kävin katsomassa kahden ystäväni kanssa Kom-teatterissa esityksen "Pasi was here". Esitys oli täysi napakymppi. Aihe oli vakava, itsemurha. Mutta esityksen toteutustapa oli raikas ja hauska. Nauroin paljon.

Pasi was here oli nostalgiamatka omaa kasarilapsuuteen. Esitys sijoittui 1980-luvulle ja Savonlinnan Kellarpeltoon. Itselläni on myös lapsuusmuistoja Savonlinnasta ja Kellarpellosta. TaoTao, Nils Holgersson, Napakymppi, Ritari Ässä, loves-testi (kuka muistaa? rakkausprosenttien laskeminen nimien perusteella), takatukat ja ne vaatteet. Wuhuu mitä muistoja heräsi mieleeni.


Tarina kertoo kahdesta ystävyksestä, Pasista ja Hemmosta, jotka jakavat lapsuuden parhaat hetket ja suurimmat unelmat. Kuitenkin samoista lähtökohdista rakentuu kaksi täysin erilaista, traagistakin elämänkohtaloa. Esityksessä liikutaan Pasin ja Hemmon silmin kahdessa eri ajassa, tässä hetkessä ja kasarissa (välillä ehkä ysärissäkin).

Pasin kohtalo on surullinen, mutta esityksestä jää keskeisenä mieleen nauru. Näytelmä on taattua Kom-teatterin laatua. Vahva suositus minulta!

ps. mun oli pakko tehdä loves - testi mun ja miehen nimillä. Nykyään tämänkin voi tietty tehdä netissä valmiilla laskurilla eikä enää ruutupaperin ja kynän avulla. Meidän rakkausprosentiksi tuli 91%, kun lasken rakkausprosentin tyttönimelläni. Ilmeisesti naimisiinmenon ja yhteisen sukunimen myötä meidän suhde on aika lailla väljähtynyt, kun rakkausprosentti on enää 11 %. 

2 kommenttia:

  1. Tuokin olisi kiva käydä katsomassa ja päästä vähän fiilistelemään 80-lukua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Esitys osui ja upposi ainakin minuun hyvin.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!