sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Viikko yrittäjän elämästäNämä Viikko yrittäjän elämästä - postaukset ovat jääneet harmittavan vähäisiksi tänä syksynä. Monena viikkona olen mielessäni kirjoitellut postausta, mutta harmi kun se ei siirry mielestä tänne blogiin. Nyt kuitenkin päätin puristaa kasaan viikkopostauksen. Jotta tästäkin harmaasta marraskuusta jää jotain muistiin.

Maanantai 21.11.

Heräsin aamulla aika väsyneenä ja ihmettelin, mistä on kyse. Vitkutin sängyssä tunnin ennen kuin nousin ylös. Ei auttanut, ihan yhtä väsynyt olo oli edelleen. Hoidin muutaman sähköpostin aamulla. Olin sopinut perhesirkuksen ohjaamisen paikalliseen perhekahvilaan, kävin ohjaamassa sen ja heti kotiin tultuani tein laskun keikasta ja hoidon vielä pari toimistoasiaa. Totesin, ettei väsymyksen takia työnteosta tule enää mitään. Kävin kirjastossa ja kaupassa ja tein ruuan.

Illalla ohjasin kolme MLL:n liikuntaryhmää, joissa kerroin ryhmäläisille, että lopetan näiden ryhmien ohjaamisen tähän kauteen ja kevätkaudella ryhmissä on uusi ohjaaja. Päätös on haikea, sillä nämä ryhmät ovat olleet ihania, mutta haluan päästä eroon joka viikkoisista iltatöistä ja saada kalenteriin tilaa myös lasten tunnetaitoryhmiä ja uusien verkkovalmennusten suunnittelua varten. Ryhmät vedin yllättävän hyvällä vireellä aamuiseen olotilaani nähden.

Mainittakoon vielä, että mies teki ensimmäisen työpäivän uudessa työpaikassaan.


Tiistai 22.11.

Tiistai on nyt ollut muutaman viikon ajan mun superpäivä eli minulla on ollut ohjattavana kuusi Vipeltävän Siilin ryhmää temppuilutunneista sirkuskursseihin ja vauvahierontaan. Tänään oli kolmen kurssiryhmän viimeiset kerrat.

Tulin kotiin vasta vähän vaille kuusi illalla ja hoidin vielä muutaman toimistoasian, esim. laitoin muutaman tervetulokirjeen kursseilleni ja luennoilleni ilmoittautuneille. Illalla kyselin kuopukselta enkun kokeeseen.

Keskiviikko 23.11.

Luennoin pienten lasten uniasioista meillä kotona. Olen luennoinut aina muutaman viikon väliajoin meillä kotona ajatuksena, että myös paikallisilla on helppo tulla luennoilleni. Tällä kertaa paikalla ei ollut yhtään paikallista, vaan kaikki kauempaa. Kuusi perhettä sai unitietoa.

Hoidin muutaman toimistoasian, esimerkiksi laitoin menemään satuhieronnan joulukalenteriin kirjoittamani satuhieronnan ja yhden koulutussopimuksen. Maksoin ennakkoverot ja pari muuta laskua.

Illalla saunoimme koko perheen voimin.


Torstai 24.11.

Torstai on mun viikon toinen Vipeltävä Siili - päivä, ohjattavana temppuilun kausitunnit vauvoille, taaperoille ja nappuloille.

Sain meiliä Ipanaiselta ensi kevään kurssi- ja luentotarjonnasta ja vastailin omista ajatuksistani ja aikatauluistani luentojen ja kurssien suhteen. Illalla mun oli tarkoitus mennä luennolle "Mitä sä rageet - esimurkkuikäiset ja nuoret tunnemyrskyissä" , mutta iltapäivällä tuli tekstiviesti, että luento on peruttu luennoitsijan sairastumisen vuoksi.

Illalla kurkkuni tuli kipeäksi ja mietin, oliko siinä syy myös mun alkuviikon väsymykseen. Päätin, että en riskeeraa seuraavaa tiivistä työviikkoani vaan perun huomiselle sovitun satuhierontakeikan ja lepään perjantain kotona. Illalla kyselin esikoiselta ranskan sanoja sanakoetta varten.


Perjantai 25.11.

Minun oli tarkoitus mennä mukaan satuhieronnan koulutukseen vetämään pieni osuus koulutuspäivästä ja samalla suorittamaan ohjaajakoulutuksen päättötyö. Tein kuitenkin päätöksen, että vietän lepopäivän kotona, jotten sairastu pahemmin ja suoritan sen päättötyön myöhemmin.

Aamulla laitoin menemään Myrskyn sydän - kuinka pysyä rauhallisena lapsen saadessa raivarit - verkkovalmennukseen osallistuneille viimeisen valmennusviikon materiaalit. Hoidin muutaman toimistotyön, mutta pääasiassa lepäilin sängyssä ja luin Veera Vaahteran (eli Pauliina Vanhatalon) kirjaa "Onnellisesti eksyksissä". Viime viikonloppuna luin muuten myös Pauliina Vanhatalon kirjan "Keskivaikea vuosi", josta pidin paljon).Lauantai 26.11.

Vapaapäivä. Kävin aamusta kampaajalla. Kampaajalla luin loppuun Veera Vaahteran kirjan. Samalla reissulla kävin kirjastossa, kirjakaupassa ja ruokakaupassa. Iltapäivällä kävimme miehen veljen perheen luona kylässä. Perheessä on parikuinen vauva ja näytin vauvahierontaa. Illalla aloitin uuden kirjan, Karoliina Sallisen Tee se itse - vauvan lukemista. Laittelin joulukoristeita kotiimme.

Sunnuntai 27.11.

Vapaapäivä kotona. Aamupäivällä siivosimme miehen kanssa koko kodin. Luin eilen aloittamaani Tee se itse vauvaa, laittelin joulukoristeita paikoilleen. Iltapäivällä tajusin, että perjantaina jäi muutama työhomma tekemättä ja oli siis tehtävä pari työhommaa valmiiksi, jotta saan aloitettua uuden työviikon jouhevasti.

Tein päivälliseksi riisipuuroa, kuten meillä on tehty joka ainut vuosi ekana adventtina. Illalla saunoimme. Pesin koneellisen pyykkiä ja silittelin pinon vaatteita sileiksi ja myös pari jouluista viirinauhaa. Kyselin esikoiselta ruotsin sanakokeeseen ja kuopuksen kanssa valmistelimme esitelmää lentokoneen keksimisestä.
--------------------------------------------------

Tämä marraskuu on ollut synkkä ja pimeä ja olo on ollut vähän nuupahtanut. Taloudellisesti tämä on ollut koko yrittäjyyden paras kuukausi ikinä. Kohti joulua ja kohti valoa mennään ja se tuntuu hyvältä tässä marraskuun ankeudessa. Tulevalle viikolle on luvattu auringonpaistetta ja tämä tuntuu ihmeellisen ihanalta asialta!

Mukavaa viikkoa ja pian alkavaa joulukuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!