lauantai 5. marraskuuta 2016

Hetkessä: Tiibetiläinen äänimaljahoito


Pääsin kokeilemaan tiibetiläistä äänimaljahoitoa. Tuttavani Terhi on käynyt tiibetiläisen äänimaljahoidon koulutuksen ja hän halusi tehdä minulle harjoitushoidon.

Hoidon aikana olin hierontapöydällä sekä vatsallani että selälläni. Äänimaljoja soitettiin sekä kehoni ulkopuolella että sen päällä. Äänikulho oli eri paikoissa kehoni päällä  ja Terhi napautti kevyesti kulhoa / kulhoja. Äänimaljahoito kesti tunnin.

Äänimaljat tuottavat luonnollisia värähteleviä ylä-ääniä, jotka voimme tuntea ja aistia kehossamme. Hoidon vaikutus perustuu myötävärähtelyyn eli resonanssiin sekä ääniaaltoihin. Sanotaan, että äänimaljan värähtelyt yltävät sinne, minne hoitajan sormet eivät yllä.Kokemus oli äärimmäisen rentouttava. Kun menin hoitoon, minulla oli pieni päänsärky. Päänsärky hävisi jo ensimmäisen puolituntisen aikana pois. Hoidon tehnyt Terhi kertoi, että äänimaljahoito rentouttaa niin hyvin, että se vastaa muutaman tunnin syvää unta. Siltä se tuntuikin. Voin suositella äänimaljahoitoa kaikille, jotka haluavat rentouttavan hoitokokemuksen ja myös kaikille niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta.

Hoidon teki Terhi Tamminen, jolla on Terhin Helmi - niminen yritys. Terhi tekee niin klassista hierontaa (myös raskaana oleville), intialaista päähierontaa, vauvahierontaa kuin näitä äänimaljahoitojakin. Terhin hoitoja on saatavilla Espoossa ja Helsingissä.

ps. Olen aiemmin kirjoittanut rumpurentoutuksesta, joka myös perustuu äänivärähtelyyn

6 kommenttia:

 1. Tuohon olisi ihana päästä, kuin myös rumpurentoutukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin jo pitkään haaveillut pääseväni sointukylpyyn / äänimaljahoitoon. Nyt tänä syksynä olen saanut aivan pyytämättä ja yllättäen, kuin lahjana, sekä rumpurentoutuksen että äänimaljahoidon.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se oli juuri niin ihanaa kuin miltä se kuulostaa.

   Poista
 3. Minulla on tuollainen tiibetiläinen soiva kulho! Kaverini mukaan se on kiehtovin esine kotonani. Saattaapa ollakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa. Minäkin olen katsellut noita kulhoja, mutta en ole tullut vielä hankkineeksi sellaista itselleni.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!