perjantai 18. marraskuuta 2016

Lempeä nukahtamistarina auttaa lasta rauhoittumaan unille


Työskentelen lasten uniongelmien parissa. Yksi asia, mikä vanhempia pohdituttaa on se, kuinka auttaa lasta rauhoittumaan kohti hyvää yöunta. Ja kuinka iltatoimista saisi tehtyä positiiviset. Kyky nukahtaa on taito, jota lempeä iltasatu voi vahvistaa.

Nuutti Pikkukuutti on harvinainen, pieni saimaannorpan poikanen. On jo ilta ja vaikka silmät tahtovat nukkua, Nuutti Pikkukuutti ajattelee, että menee vielä hetki, ennen kuin se nukahtaa. Rentoutusohjaaja Satu Pusa on suunnitellut Nuutti Pikkukuutin tarinan ympärille suloisen nukahtamistarinan, jossa Nuutti Pikkukuutti kutsuu tutustumaan lumipesänsä nukuttavaan ja lempeään rauhaan hiljaisen talven sylissä. Tarina kulkee talvesta kevääseen.

 "Tätä tarinaa voi kuunnella hyvin hyvin hiljaa, sillä kuutit tarvitsevat pesälleen rauhan ja ympärilleen hiljaisen luonnon. Siksi tätä tarinaa kerrotaan hyvin hiljaa ja vain hyvin hyvin tärkeille ja rakkaille ihmisille, jotka haluavat kuulla Nuutti Pikkukuutista".


Tarina on tarkoitus lukea rauhallisesti ja rentoutua samalla itsekin. Kirjan takakannessa on lisäksi cd-levy, jossa Nuutti Pikkukuutin tarina on Satu Pusan lukemana. Cd-levyllä tarinan pituus on 20 minuuttia.

Itse pidän tosi paljon suloisesta ja lempeästi Nuutti Pikkukuutin tarinasta. Pidän erityisesti siitä, että tarinassa mainitaan useamman kerran se, kuinka tärkeä ja rakas Nuutti Pikkukuutti on emolleen. Tarina sopii perheen pienimmille luettavaksi.

"Olet rakas ja tärkeä pienokainen. Paras oma itsesi. Olenkohan muistanut koskaan sanoa sinulle, että rakastan sinua? Nuutti Pikkukuutti nauraa hassulle emolleen, jolla on niin huono muisti. "Ainakin satatuhatta kertaa!" se hihittää ja kääntää kylkeään onnellisena ja nukahtaa näkemään suloisia unia".

Nuutti Pikkukuutti - kirja on mukana tukemassa saimaannorppaa. Osa kirjan tuotosta lahjoitetaan saimaannorpan suojeluun.


* kirja ja cd-levy saatu arvostelukappaleeksi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!