tiistai 1. marraskuuta 2016

Verkkovalmennus: Myrskyn sydän - kuinka pysyä rauhallisena lapsen saadessa raivarit



Toinen verkkovalmennukseni on nyt valmis ja olen saanut siitä pilottiryhmän kiittävät kommentit.

Myrskyn sydän - verkkovalmennus on suunnattu sinulle, joka haluat löytää rauhallisia ja tietoisia toimintatapoja lapsen raivotessa. Et halua enää huutaa lapsellesi. Et halua enää menettää hermojasi päivittäin.  Haluat olla rauhallinen, hyvinvoiva ja tasapainoinen vanhempi. 

Tällä kurssilla pääset tutustumaan mindfulnessiin ja siihen, miten se voi auttaa sinua tilanteissa, joissa hermot meinaavat mennä. Läsnäolon ja pysähtymisen taito on tunteiden säätelyn perusta. Aikuisen tärkein tehtävä on toimia mallina tunteiden säätelylle ja niistä selviämiselle, erityisesti haastavina hetkinä. Millaista mallia sinä annat lapsellesi tunteiden säätelystä?

Myrskyn sydän - verkkovalmennus kestää kolme viikkoa (saat linkin valmennussivustolle perjantaisin 11.11.-25.11.). Verkkovalmennus sisältää kirjalliset, tulostettavissa olevat materiaalit viikon teemoihin liittyen. Lisäksi jokaiseen viikkoon kuuluu syventävä äänite ja kaksi mindfulness-äänitettä, joiden avulla saat itsellesi hyvinvointia ja joiden kautta pääset tutustumaan siihen, miten mindfulness voi auttaa sinua kohti rauhallisempaa vanhemmuutta..Materiaalit ovat käytössäsi maaliskuun 2017 loppuun saakka. Valmennus maksaa 28 euroa ja se on myynnissä 10.11. klo 21 asti. Ensimmäiset materiaalit saat käyttöösi pe 11.11.

Myrskyn sydän - verkkovalmennus sisältää paljon valmennuksellisia kysymyksiä, joiden avulla pääset soveltamaan tietoa omaan perheesi tilanteeseen. Kysymyksiin vastaamalla saat uusia oivalluksia ja pääset tarkastelemaan nykyisiä toimintatapojasi ja luomaan uusia, toimivampia toimintatapoja.
 
Kyllä, haluan ehdottomasti oppia keinoja rauhallisempaan ja tasapainoisempaan vanhemmuuteen ja ilmoittaudun mukaan valmennukseen.

  
Valmennusviikkojen teemat:

Viikko 1:

* Alkutilanteen kartoitus
* Mikä voimakkaissa tunteissa on niin vaikeaa?
* Mitä ihmisessä tapahtuu, kun hän suuttuu?
* Aivojen ylätie ja alatie
* Vanhemman vastuu omista tunteista ja vanhemman oma kasvuprosessi
* Mindfulness / tietoisuustaidot matka-apuna rauhallisemmaksi vanhemmaksi

Ensimmäisen viikon mindfulness-äänitteet ovat "Hyväksyvän ja tietoisen läsnäolon harjoitus" ja "Hengitys lempeänä kosketuksena"

Viikko 2:

* Hengityksen merkitys
* Vinkkejä rauhoittumiseen
* Tunteiden tarttuminen
* Mitä tehdä, kun tilanne on päällä lapsen kanssa?
* Aktiivinen kuuntelu
* Oman hyvinvoinnin merkitys
* Miten lisätä seesteisyyttä ja mielenrauhaa omaan arkeen?

Toisen viikon mindfulness-äänitteet ovat "Nyt on näin" ja "Vuorimeditaatio"

Viikko 3:

* Tunnetaitojen harjaannuttaminen haastavissa tilanteissa
* Turvaohjeet tukaliin tunnehetkiin
* Tunteiden säätely - volyyminappula
* Itsemyötätunto ja sen merkitys haastavista tilanteista selviytymisessä
* Miten korjata tilanne, kun joskus sitten tulee kuitenkin huudettua lapselle
* Kysymyksiä oman kiukun tarkasteluun
* Positiivisen muutoksen kierre

Kolmannen viikon mindfulness-äänitteet ovat "Rauhoittuminen mieltä kiihdyttävässä tilanteessa" ja "Pieni hymy".


Tulen ehdottomasti mukaan ja tilaan valmennuksen itselleni

Palautetta Myrskyn sydän - valmennuksesta pilottiryhmäläisiltä:

"Kiitos ihanasta kurssista. Se näkökulma ja ne faktat mitä toit kurssissa oli huima ja ammattitaitoinen. Kurssilla oli tosi kivoja harjoitteita kuunneltavaksi, etenkin ihan ensimmäinen kosketti minua. Itse olin mielissäni lyhyistä ja ytimekkäistä teksteistä, jotka oli sen vuoksi helposti lähestyttäviä eikä niitä tullut heti mieli ohittaa. Olet super, rohkea, taitava!"

"Kokonaisuudessaan valmennus oli HIENO! Pidin kovasti kunkin viikon lopussa olevista ”viikko”- äänitteistä ja niihin liittyvistä mindfulness harjoitteista.Viikkojen sisällöt oli jäsennelty hyvin ja selkeästi, niin että aiheet tukivat kokonaisuudessa toinen toistaan.Tärkeä viesti oli se, että meidän pitää vanhempina pitää hyvää huolta itsestämme, kyetäksemme toimimaan hyvinä peileinä lastemme tunteille. Sain paljon käytännön ohjeita hallita omia ns. negatiivisia tunteita (mm. hengitys, aktiivinen kuunteleminen, itsemyötätunto). Parasta valmennuksessa oli hyväksyvä ja salliva ilmapiiri: negatiiviset tunteet kuuluvat elämään ja niitä voi oppia hallitsemaan. Haluan vielä sanoa: hienoa työtä Heli!"

"Myötätunto niin lasta kuin itseään kohtaan kolahti minuun syvästi. Olen opetellut itse antamaan myötätuntoa lapselle haastavissa tilanteissa ja nähnyt sen toimivan, nyt olisi sitten oman itsensä aika! Lisäksi konkreettiset rauhoittumisvinkit oli ihan loistava kokonaisuus, tuli olo, että siitä kyllä jokainen jotakin löytää."

Myrskyn sydän - valmennuksen on kehittänyt Heli Mäkelä, joka on kahden kouluikäisen lapsen äiti ja yrittäjä. Koulutukseltaan Heli on sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja / coach, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito-ohjaaja. Omat lapset ovat opettaneet kaikkein eniten kiukusta, sen kohtaamisesta ja rauhallisena pysymisestä. Lisää Helistä voit lukea täältä.

Jos hermosi palavat helposti lapsen kanssa etkä tule mukaan tälle kurssille, lupaathan hakea apua itsellesi ja perheellesi vaikkapa perheneuvolan, vanhempainryhmän tai jonkun muun kurssin kautta. Kun päätät tehdä myönteisiä muutoksia omissa toimintatavoissasi lasten kanssa, kasvat myös ihmisenä ja autat lapsiasi kasvamaan tasapainoisiksi aikuisiksi.

9 kommenttia:

  1. Tämähän kuulostaa hyvältä ja tarpeelliseltakin kurssilta. Vakavasti harkitsen osallistumista. Monta eri-ikäistä ja eri vaiheissa olevaa lasta saa välillä omat tunteet kuumenemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen todella tyytyväinen tähän kurssiin ja pilottiryhmäläisiltä saatu palaute on huiman hyvää. Itsekin opin taas uutta kootessani materiaaleja. Minä tietenkin suosittelen kurssia!

      Poista
  2. Mietin myös vakavasti myös tätä! Kertokaa minulle voiko näitä äänitteitä kuunnella milloin vain..vai onko jokin tietty aika vähän niinkuin luento tyyppinen?

    VastaaPoista
  3. Hei! Kiva kun valmennus kiinnostaa. Äänitteet voi kuunnella aivan milloin vain itselle sopii ja ne ovat käytössä maaliskuun loppuun asti eli taatusti jokainen ehtii kuunnelle ne montakin kertaa läpi. Valmennus on ollut valtavan suosittu, tervetuloa mukaan, jos päädyt sen ostamaan.

    VastaaPoista
  4. Hei Heli, minulla on paljon paljon haasteita tunnesäätelyn kanssa; luulen, että saan kiittää geeniperimääni osiltaan, eikä kotikasvatus ole auttanut asiassa ollenkaan. Esikoisellani (8-v. tyttö) on sama tie suksittavana. Harmikseni löysin tämän sinun verkkokurssisi vasta nyt - päivää myöhässä!!??? Olisiko mahdollista päästä vielä mukaan? Tai tuleeko uusinta jossain vaiheessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, ilmoittautuminen tosiaan sulkeutui eilen illalla eli muutaman tunnin myöhässä löysit kurssin. Kurssi on tulossa uudelleen myyntiin ensi vuoden puolella, vielä en osaa tarkkaa ajankohtaa sanoa, luultavasti helmikuussa. Seuraa mun yrityksen fb-sivuja tai tätä blogia, niin saat tiedon siitä kurssista.

      Kotikasvatuksella on iso merkitys siihen, millaiseksi tunnesäätely kehittyy. Monilla vanhemmilla on "taakkana" lapsuus, jossa ei ole saanut mitään keinoja tunteiden käsittelyyn eikä hallintaan. Tunteita ei ole saanut tavallaan olla ollenkaan ja omien lasten kanssa onkin iso haaste kohdata sellaisia tunteita, joita ei ole itsessään pystynyt kohtaamaan.

      Poista
    2. Jos koet tosi kiireelliseksi pääsyn kurssille etkä malta odottaa ensi vuoden puolelle, niin laita meiliä mulle heli (at) kasvuntaika.fi

      Poista
    3. Kiitos nopeasta vastauksestasi! Juuri tällainen tilanne meillä on. Olo on välillä epätoivoinen. Yritän jaksaa pysyä lapsilleni läsnä heidän tunteissaan, mutta välillä tulee aivan surkeita epäonnistumisia. Omat tunteet ovat sitten vielä asia erikseen.. Mutta luulen, että jaksan kyllä sinne ensi vuoden puolelle, jos kuitenkin arvelet, että alkuvuosi olisi realistinen ajankohta. Ehdinpähän orientoitua, ja selailla vähän läpi tätä sinun blogiasi.

      Poista
    4. Maria, ihan jokaiselle tulee surkeita epäonnistumisia. Niistä ei kannata soimata itseään, vaan olla armollinen itselleen.

      Täällä blogissa on aika vähän ns. ammatillisia tekstejä, tämä on aika sekalainen kattaus omaa elämääni. Yritykseni www.kasvuntaika.fi -sivuilla olevassa blogissa on vinkkejä esim. rauhoittumiseen, mitä tehdä kun hermot menee jne. Suosittelen tsekkaamaan sieltä blogitekstejä!

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!