perjantai 30. syyskuuta 2016

Helppokäyttöinen ja herkullinen HärkisKesällä metsästin innoissani nyhtökauraa pitkin pääkaupunkiseutua ja muistan sen fiiliksen, kun ekan kerran sain ostettua nyhtistä. Siitä valmistui porotonta käristystä, joka oli hyvää. Kasvissyöjänä olin innoissani, että markkinoille tuli uusi ruuanlaittoa helpottava tuote. Kun kuulin Härkiksestä, innostuin siitäkin heti. Wau, suomalainen innovaatio. Härkäpaputuote. Härkistä ei ole tarvinnut samalla tavalla kaupoista jahdata kuin nyhtistä ja olenkin nyt jo useamman kerran tehnyt meille ruokaa Härkiksestä.

Verson Härkis on kotimaisista härkäpavuista valmistettu käyttövalmis tuote, joka on kasviperäinen, laktoositon ja soijaton. Proteiinia valmisteessa on 17 prosenttia. Härkis on maustettu suolalla ja pippurilla. Sitä voi käyttää jauhelihan tapaan pyöryköihin, pihveihin, patoihin, kastikkeisiin ja keittoihin.


Meillä on syöty Härkiksestä tehtyä makaronilaatikkoa, spagettikastiketta ja papupihvejä. Seuraavaksi ajattelin kokeille lasagnea. Härkiksestä on ollut tosi helppo tehdä ruokaa ja ainakin meillä on pidetty Härkiksen mausta. Esikoinen ja kuopus tykkäävät enemmän Härkiksestä kuin nyhtiksestä, nyhtiksen koostumus on vähän sitkoisempi.

Koska meillä ei syödä lihaa, olen ollut näistä uusista kasvisvaihtoehdoista innoissani. Uskon, että monen sekasyöjän on myös helppo innostua kasvispainotteisemmasta ruokavaliosta näiden uusien tuotteiden avulla. Suomessa syödään lihaa todella paljon ja toivon, että nämä uudet innovaatiot vähentävät lihan kulutusta. Sekä ympäristön että eettisten syiden takia.


Myönnän olleeni aika ihmeissäni, kun esikoinen ilmoitti, että heillä tuli kotitalouden tunnilla kotiläksyksi tehdä jauhelihakastiketta. Opettaja ei ollut kuulemma kertaakaan maininnut, että eihän kaikki edes syö lihaa, kun kasvissyöjäperheitä on myös. Opettaja ei myöskään ollut maininnut, että nykyään on olemassa maukkaita tuotteita, joilla pystyy korvaamaan jauhelihaa. Esikoinen on yleensä tosi tarkka siitä, että tekee kaikki kotiläksyt. Mutta tämä kotiläksy häneltä jää tekemättä tai se korvautuu Härkis-kastikkeella.

Joko teillä on kokeiltu Härkistä? Mitä teitte Härkiksestä ja mitä tykkäsitte?

8 kommenttia:

 1. Ostin tällä viikolla ensimmäistä kertaa Härkistä. Vielä en ole tehnyt siitä mitään. Aiemmin tällä viikolla syötiin mifua. Kuulostaapa hölmöltä tuo köksänopettajan touhu! Ihan näin lihansyöjänkin korvaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei olla vielä syöty mifua, se on varmaan seuraava, mitä kokeillaan. Olen lukenut, että osa on tykännyt mifusta kovasti, osa on ihmetellyt makua ja koostumusta.

   Nykyään on aika paljon kasvissyöjäperheitä, joten tuo kotitalousopettajan toiminta on aika hölmöä.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, tämäpä lähtee kokeiluun heti kun mahdollista! :)

  VastaaPoista
 3. En ole vieläkään maistanut Nyhtistä enkä Härkistä, mutta tämä Härkis jotenkin kiinnostaa minua enemmän. Tai tuntuu houkuttelevammalta. Pitää kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! Meillä on tykätty Härkiksestä.

   Poista
 4. En ole vielä kokeillut kumpaakaan. Taidan aloittaa Härkiksestä. Juurikin tuollaisia helppoja tuotteita joita käyttää lihan sijasta tarvitaan lisää.

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina!